V letu 2018 583 porodov manj kot v letu 2017

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je objavil, da je v letu 2018 bilo v slovenskih porodnišnicah po še neuradnih podatkih 19.123 porodov, kar je 583 ali 3,0 % porodov manj kot v letu 2017.

petek, 4. januar 2019 ob 18:37

Arso objavil zanimiv posnetek

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so pripravili posnetek dogajanja, ki ga je posnela spletna kamera na Kredarici, s pogledom na Ljubljansko kotlino. Posnetek je sestavljen iz dnevnih slik. Zgornji graf na posnetku prikazuje gibanje povprečne dnevne temperature, spodnji graf pa višino snežne odeje.

četrtek, 3. januar 2019 ob 18:49

Letos rekorden skok v morje; enega udeleženca so morali oživljati

V Portorožu so tudi na prvi dan leta 2019 pripravili tradicionalne, že 15. novoletne skoke v morje, ki jih vsako leto organizira Športno društvo Slovenc. Organizatorji so sporočili, da je padel nov rekord, saj se je v morje podalo 686 udeležencev. Pred tem je rekord znašal 545 udeležencev iz leta 2017.

torek, 1. januar 2019 ob 17:28

Novost na naših avtocestah, s čimer so vozniki zelo zadovoljni

Ker vožnja v zelo gosti megli za varnost prometa predstavlja veliko tveganje, je DARS v zadnjem času izvedel več ukrepov, s katerimi želi povečati varnost vožnje ob zmanjšani vidljivosti.

ponedeljek, 31. december 2018 ob 08:51

S podpisom stavkovnega sporazuma več mesecev trajajoča policijska stavka končana

V četrtek, 27. decembra, je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar s predsednikom Policijskega sindikata Slovenije Radivojem Uroševičem in predsednikom Sindikata policistov Slovenije Kristjanom Mlekušem podpisal Sporazum o razreševanju stavkovnih zahtev med Vlado Republike Slovenije ter Policijskim sindikatom Slovenije in Sindikatom policistov Slovenije. S tem je stavka tudi uradno končana.

petek, 28. december 2018 ob 17:51

S 1. januarjem bodo vse plastične nosilne vrečke obvezno plačljive

Ministrstvo za okolje in prostor obvešča (MOP), da bodo od 1. januarja 2019 dalje vse plastične nosilne vrečke obvezno plačljive. Izjema od tega pravila bo veljala le za zelo lahke plastične nosilne vrečke, ki so potrošnikom na voljo za nepredpakirana sveža živila, na primer sadje, zelenjava in delikatesa. Ali bo to izjemo uveljavljal ali ne, se bo odločil vsak distributer (maloprodajalne) sam. Ne gre torej za prepoved same prodaje, ampak za prepoved brezplačnih plastičnih nosilnih ...

petek, 28. december 2018 ob 14:32

22-letnica razveselila slovenske vegane s knjigo receptov na rastlinski osnovi

Pri založbi Planet je izšla nova veganska knjiga "Sladko je Raj", ki bo gotovo razveselila veganske ljubitelje sladkega, kajti v knjigi je zbranih 53 originalnih, preprostih receptov za presne in pečene slaščice na rastlinski osnovi iz vsem dostopnih sestavin, ki vas bodo popeljale v raj. Avtorica Natalija Jeraj je recepte pospremila z resnično vrhunskimi fotografijami, ob katerih se bodo zagotovo marsikomu predramile okušalne brbončice. S knjigo Sladko je Raj je sedaj marsikomu zelo preprosto ...

četrtek, 27. december 2018 ob 16:01

Policisti v pesmi voščijo naj tudi v veselih dneh prevlada modrost

Novomeški policisti so letos posneli prav posebno božično-novoletno voščilo, kjer ob znani božični melodiji Jingle Bells (Cin cin cin zvončki pojejo) voščijo, da tudi v veselih dneh naj prevlada modrost. Speven refren pravi: "Cin cin cin, cin cin cin, mirne praznike, naj petarde, alkohol ostanejo čim dlje, hej, cin cin cin cin, pazi na hitrost, tudi v veselih dneh prevlada naj modrost ..."

ponedeljek, 24. december 2018 ob 19:263

Vsak peti objekt je zgrajen nelegalno

Gradbena inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor je izvedla koordinirano akcijo nadzora, usmerjeno v odkrivanje nedovoljenih gradenj, predvsem na varovanih območjih, v objekte v gradnji in ne v že zgrajene in vseljene objekte. V akciji je sodelovalo 55 gradbenih inšpektorjev. Opravljenih je bilo 914 inšpekcijskih rednih pregledov in 173 zaslišanj. Do sedaj pridobljeni rezultati akcije preverjanja legalnosti gradenj objektov v letu 2018 kažejo, da je vsak peti objekt oziroma gradnja ...

sreda, 19. december 2018 ob 08:48

V Celju je minuli konec tedna bilo zelo vroče

V nedeljo se je zaključil najbolj drzen konec tedna pri nas - v Celju se je na 11. sLOVErotiki v treh dneh zabavalo več kot 11.000 obiskovalcev. Erotični sejem je prvi vikend v decembru postregel z obilo dogajanja. Obiskovalci so si na odrih lahko napasli oči na 25 vročih telesih nastopajočih artistov. Letos dogajanja res ni manjkalo, glavni oder je postregel s šovom vsako uro, v vmesnem času so se šovi odvijali tudi v manjših mini teatrih.

ponedeljek, 3. december 2018 ob 19:18