Slovenija praznuje 21 let

Po glasovanju v skupščini je 25. junija 1991, njen takratni predsednik France Bučar razglasil, da je bil ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije sprejet. S tem je bila sprejeta tudi podlaga za razglasitev samostojne države.

ponedeljek, 25. junij 2012 ob 12:14

Zategovanje pasu tudi v primeru odnosa do zgodovine?

Nenapisano pravilo pravi, da je vladi potrebno pustiti prvih 100 dni vladanja, preden jo lahko začnemo kritizirati. Osebno menim, da je to pravilo neprimerno, saj je naloga parlamenta, čuvaja demokracije in njenih vrednot, da vrši nadzor nad vlado vsak dan, ne glede na čas vladanja.

petek, 22. junij 2012 ob 17:3912

Slovenija brez finala Evrovizije

Slovenije letos ne bo v finalu evropskega izbora pesmi, Evrovizije. Eva Boto se s pesmijo Verjamem, v drugem polfinalnem večeru ni uspela tja uvrstiti, kamor potujejo Litva, Bosna in Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta in Turčija.

četrtek, 24. maj 2012 ob 23:051

Škisova štorklja navdušila otroke in njihove starše

V soboto, 21. maja, so med 11. in 14. uro v mali dvorani v Rožni dolini v Ljubljani potekale brezplačne otroške delavnice za vse študentske družine. Zveza ŠKIS je v okviru projekta Škisova štorklja pripravlila plesne in ustvarjalne delavnice, potekala pa je tudi podelitev nagrad v sklopu natečaja »Moj najljubši risani junak«. Delavnic se je udeležilo 7 študentskih družin z majhnimi otroki, ki so bili nad projektom navdušeni.

ponedeljek, 21. maj 2012 ob 22:50

Na Škisovi tržnici rajalo 25 tisoč študentov

Škisova tržnica, ki je včeraj praznovala svoj 15. jubilej, je zaključena. Zveza ŠKIS, 57 študentskih klubov iz vsakega kotička naše države in več kot ugodno vreme so v prestolnico na Narodni dom Ilirija, pripeljali več kot 25.000 glavo množico.

četrtek, 10. maj 2012 ob 14:17

Škisova tržnica razkriva program

Škisova tržnica letos praznuje jubilejnih 15 let, Letno telovadišče Narodni dom Ilirija pa bo 9. maja 2012 ponovno postalo prizorišče največje prireditve za mlade pri nas. V okviru priprav na prireditev je organizacijski odbor izvedel dva glasbena predizbora – ŠKISOLOV, ki je tradicionalni glasbeni projekt za Škisovo tržnico.

ponedeljek, 23. april 2012 ob 10:17

Natuzzi pomladna akcija

Izbrani modeli sedežnih garnitur Natuzzi vrhunskega italijanskega designa lahko od te pomladi krasijo vaš bivalni prostor in s tem pričarajo moderno in prijetno vzdušje v stanovanju. V posebni pomladni akciji 2012, v času od 15. 3. do 15. 4. oziroma do razprodaje zalog, izberite med modeli MALCOM, ETOILE in RELEVE za prijetno in udobno preživljanje prostega časa ali druženja z najdražjimi. Posebnost akcije so ugodni plačilni pogoji brez vseh dodatnih stroškov ter hitra takojšnja dostava ...

torek, 20. marec 2012 ob 10:36

V Planico po rekordni skok

Kot kaže, si lahko organizatorji na letošnji 78. prireditvi v dolini pod Poncami obetajo rekord, mogoče celo dva. Po novem slovenskem rekordu in osvojenem svetovnem prvenstvu Roberta Kranjca v Vikersundu, njegovem odličnem tretjem mestu minuli vikend v Oslu ter izvrstnih rezultatih naših skakalcev na sploh v letošnji sezoni si namreč veliko domačih navijačev in ljubiteljev tega zimskega športa želi, da bi ravno našim orlom uspelo vrniti rekord v poletih na domača tla, v Planico, kjer ...

sreda, 14. marec 2012 ob 22:46

KUHINJE MAROS - več kot dobra odločitev

V salonih kuhinj Maros vam nudimo kuhinje, kjer dobite največ za svoj denar. Ponudba italijanskih kuhinj Essebi in Snaidero dokazano ponuja najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Kuhinje Maros odlikuje moderen dizajn, vrhunska izdelava, najkvalitetnejši materiali, vsestranska funkcionalnost in ergonomičnost.

četrtek, 1. marec 2012 ob 13:49

Navijači bodo v Kranjski Gori FIS-u sporočili: »Not your business!«

Fan Club Tine Maze gre na Zlato Lisico s prav posebnim sporočilom, kjer bodo v Kranjski Gori (kjer bo letos potekala Zlata lisica) za navijače na voljo majice Not your business, s katero je Tina na zadnji tekmi na slikovit način pokazala, da njeno spodnje perilo ni stvar FIS-a.

petek, 20. januar 2012 ob 13:434