V Celju poteka mednarodni sejem Erotika 69

Ta vikend v Celju poteka že četrti mednarodni sejem Erotika 69, največji erotični sejem v vzhodnoevropski regiji. Na prireditvenem prostoru je moč videti pester erotični program ter zvezde slovenske in svetovne pornoindustrije.

sobota, 10. december 2011 ob 14:30

»I feel crazy in Slovenia«

Dani Production predstavlja nov film, tokrat animirani, ki se osredotoča na Deželo Slovenijo skozi politično nekorekten sarkazem in zvrhano mero ironije. Animirani film "I feel crazy in Slovenia" na šaljiv in zabaven način prikazuje trenutno stanje v naši domovini skozi metaforične skeče, ki pa so močno inspirirani z realnostjo.

sobota, 3. december 2011 ob 15:563

Vino z najvišjo oceno prihaja iz Vinske kleti Krško

Vinska klet Krško Kmečke zadruge Krško z.o.o. je na ocenjevanju na 14. Slovenskem festivalu vin v Ljubljani prejela nagrado za najbolje ocenjeno vino. Gre za predikat »Sauvignon suhi jagodni izbor, letnik 2009«, za katerega je klet letos že prejela srebrno medaljo na svetovnem ocenjevanju vin Decanter.

petek, 25. november 2011 ob 23:212

Slovenski med odslej na spletni medeni tržnici

Zadruga za razvoj čebelarstva je odprla novo spletno medeno tržnico, na kateri lahko vsi zainteresirani kupujejo slovenske medene izdelke višje kakovosti z zaščiteno geografsko označbo.

torek, 15. november 2011 ob 12:133

Službe so, preverite, kdo zaposluje

Trenutna situacija na trgu delovne sile zagotovo ni rožnata, vendar prosta delovna mesta so. Obstaja več načinov, kako jih poiskati, najlažji in najhitrejši pa je zagotovo obisk zaposlitvenega sejma. Tudi letos se na največjem zaposlitvenem sejmu pri nas predstavljajo številni delodajalci, ki kljub težji ekonomski situaciji uspešno poslujejo in za svoj nadaljni razvoj potrebujejo nove sodelavce. In kar je najboljše, obisk zaposlitvenega sejma kot tudi vseh vključujočih aktivnosti je ...

ponedeljek, 14. november 2011 ob 13:439

1. november - dan, ko se spominjamo umrlih

Dan mrtvih ali dan spomina na mrtve, je državni in krščanski praznik, ki se praznuje 1. novembra po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Ob tem se spominjamo umrlih, običaj pa narekuje, da na grobove sorodnikov in prijateljev odnesemo sveče ter rože.

ponedeljek, 31. oktober 2011 ob 22:11

Halloween ali dan reformacije?

Od leta 1992 v Sloveniji 31. oktobra obeležujemo državni praznik, dan reformacije. V Sloveniji za glavno osebo reformacije velja Primož Trubar, ki nas je prvič združil pod pojmom Slovenec. Trubar je leta 1550 izdal Katekizem, prvo knjigo v slovenskem jeziku in sploh prvo slovensko tiskano knjigo.

ponedeljek, 31. oktober 2011 ob 09:233

Zaključek projekta, ki je združil Slovenijo

V petek se je zaključil vseslovenski projekt Simbioz@, ki je v duhu medgeneracijskega sodelovanja in prostovoljstva v petih dneh potekal na več kot 240 različnih lokacijah po Sloveniji. Udeleženci so spoznali osnove računalništva, raziskovali internet in se naučili, kako pošiljati in prejemati elektronska sporočila. Na brezplačnih računalniških delavnicah se je družilo več kot 5700 udeležencev in več kot 2400 prostovoljcev, ki so skupaj premagovali strah in si izmenjavali izkušnje ...

nedelja, 23. oktober 2011 ob 18:54

Slovenci čakamo na mandatarja, ki bo močno udaril po mizi

V času predvolilnih bojev, ki se uradno še niti niso začeli, lahko človek opazi le eno stvar, in sicer dejstvo, da je od Pahorjeve nezaupnice naprej potihnilo vse okoli posledic recesije, torej o propadlih podjetjih, brezposelnosti in nenazadnje nevarnosti nove krize, ki se nam po besedah bonitetnih agencij in evropskih politikov vedno bolj bliža in je skorajda neizogibna. Večina zahodno evropskih držav in članic Evropske unije, po katerih se radi zgledujemo, usmerjajo vso svojo pozornost ...

četrtek, 20. oktober 2011 ob 16:178

Simbioz@ ta teden povezuje Slovenijo

Danes se je začela vseslovenska akcija medgeneracijskega sodelovanja, Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki bo v naslednjih petih dneh na brezplačnih računalniških delavnicah po vsej Sloveniji povezala različne generacije. Največji prostovoljski projekt te jeseni so v družbi posebnih gostov otvorili na delavnici na ljubljanski gimnaziji Ledina. V vlogi učitelja sta se preizkusila generalna direktorica podjetja Microsoft Slovenija, Biljana Weber, ter predsednik Državnega sveta in častni pokrovitelj ...

ponedeljek, 17. oktober 2011 ob 19:02