Tanja Žagar odhaja na Festival Plitvice

Oče hrvaškega radijskega festivala, Vladimir Mihaljek je ponovno aktiven. Skupaj s hrvaškimi mediji letos prvič organizira mednarodni glasbeni festival Mediafest na Plitvičkih jezerih. Festival bo potekal med 9. in 11.junijem 2010. Slovenijo bosta zastopala, na prvem večeru zabavne glasbe pevka Tanja Žagar in na drugem večeru, pop rock večeru skupina Ave.

sreda, 9. junij 2010 ob 20:23

Predstavitveni film o vseživljenjskem učenju

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, je izdala predstavitveni film o vseživljenjskem učenju. Film predstavlja mnenja različnih pomurskih strokovnjakov o pomenu vseživljenjskega učenja.

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:42

Tanja Žagar v plesnem objemu

Takoj po vrnitvi iz Sofije, kjer je na Balkan Music Awards 2010 prejela plaketo za Najboljšo pesem Slovenije 2009, pesem S tabo, se je Tanja takoj lotila novih podvigov. V nedeljo, 30. maja jo bomo lahko videli v oddaji Spet doma, kjer nas bo znova presenetila z izjemnim pevsko plesnim nastopom za pesem Poletje je najin čas, ki je novi aktualni single z njenega zelo uspešnega albuma Hvala, ker si ob meni ti. Nastopila bo skupaj s soplesalcem Gregorjem Cesarjem, ki je tudi tokrat poskrbel za atraktivno ...

sobota, 29. maj 2010 ob 17:37

Filmski teden Evrope

V okviru programa dogodkov ob letošnjem dnevu Evrope, 9. maju, bo med 10. in 15. majem v devetih slovenskih mestih potekal Filmski teden Evrope. Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta za Slovenijo ter mrežo informacijskih točk Europe Direct, Media Deskom Slovenija, Kinodvorom, mrežo evropskih kulturnih organizacij - EUNIC Slovenija in Cankarjevim domom podarja brezplačen ogled štirinajstih evropskih filmskih uspešnic, sofinanciranih ...

četrtek, 6. maj 2010 ob 18:15

Teden Evrope

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo, ki bo potekala v nekaterih večjih krajih v regiji. Ob tej priložnosti bomo na naši stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije na temo EU. Aktivnosti bo popestrila maskota Informacijske točke Europe Direct Murska Sobota, ki jo bomo v Tednu Evrope prvič predstavili.

nedelja, 2. maj 2010 ob 10:35

Peklenske mačke predstavljajo Heavy Metal

Skupino Hellcats sestavljajo štiri glasbenice: basistka Saša Zagorc, bobnarka Sonja Zagorc, pevka Valentina Plaskan in kitaristka Katja Mavec. Hellcats so dokaz, da so visoke pete in Heavy Metal dobra kombinacija!Hellcats so svojo prvo skladbo Heavy Metal posnele pod producentsko taktirko Davorja Kontića, v Studiu Conti. Miksanje je potekalo v sodelovanju s producentom Toni Jurijem. Mastering skladbe pa je bil narejen v studiu Toniton pri producentu Toni Juriju.

torek, 27. april 2010 ob 11:41

Fifa World Cup Trophy v Sloveniji

Od 28. do 30. marca je bil v Sloveniji originalen pokal Svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bodo 11. julija v Johannesburgu podelili najboljši nogometni reprezentanci na svetu. Turneja FIFA World Cup Trophy Tour by Coca Cola se je začela 21. septembra 2009 na sedežu FIFA v Švici in se bo zaključila 4. maja 2010 v Južni Afriki.

sreda, 31. marec 2010 ob 09:47

Kranjec odličen peti

Ta konec tedna, od 18. do 21. marca v Planici poteka Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih 2010. Švicar Simon Ammann je pometel s konkurenco saj je v zadnji seriji poletel 236,5 metra, kar je drugi najdaljši polet v zgodovini. Drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, tretji pa Norvežan Anders Jacobsen. Robert Kranjec je bil odličen peti. Eden od junakov je bil tudi Čeh Antonin Hajek, ki je poletel 236 metrov.

sobota, 20. marec 2010 ob 22:29

Standard kakovosti tudi v nevladnem sektorju

Naraščanje števila nevladnih organizacij in krepitev njihovega pomena v družbi narekuje tudi potrebo po večanju njihove strokovnosti in kakovosti. Na ta način lahko uresničujejo pričakovanja svojih uporabnikov in jim ponudijo dobre storitve. Da bi izboljšali kakovost njihovega delovanja, je prišlo do vpeljave sistema kakovosti za NVO v slovenski prostor. Model kakovosti vsebuje osnovne zahteve, ki jih mora izpolnjevati nevladna organizacija, da bi bila ugledna in kakovostna. Standard kakovosti ...

petek, 12. februar 2010 ob 17:17

Dr. Romana Jordan Cizelj o črpanju finančnih sredstev iz programa Life+

»Veseli me, da je Evropska komisija prepoznala, da je skladno in celovito črpanje finančnih sredstev iz programa Life+ naš skupen evropski interes. Študija, v kateri bo zunanji svetovalec opredelil glavne vzroke za nezadostno črpanje sredstev v številnih državah članicah in predlagal načine za njihovo odpravo, mora biti zaključena v čim krajšem času. Od Evropske komisije pa pričakujem, da bo v skladu s priporočili učinkovito ukrepala,« je odgovor Komisije komentirala ...

četrtek, 4. februar 2010 ob 12:11