Teden Evrope

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo, ki bo potekala v nekaterih večjih krajih v regiji. Ob tej priložnosti bomo na naši stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije na temo EU. Aktivnosti bo popestrila maskota Informacijske točke Europe Direct Murska Sobota, ki jo bomo v Tednu Evrope prvič predstavili.

nedelja, 2. maj 2010 ob 10:35

Peklenske mačke predstavljajo Heavy Metal

Skupino Hellcats sestavljajo štiri glasbenice: basistka Saša Zagorc, bobnarka Sonja Zagorc, pevka Valentina Plaskan in kitaristka Katja Mavec. Hellcats so dokaz, da so visoke pete in Heavy Metal dobra kombinacija!Hellcats so svojo prvo skladbo Heavy Metal posnele pod producentsko taktirko Davorja Kontića, v Studiu Conti. Miksanje je potekalo v sodelovanju s producentom Toni Jurijem. Mastering skladbe pa je bil narejen v studiu Toniton pri producentu Toni Juriju.

torek, 27. april 2010 ob 11:41

Fifa World Cup Trophy v Sloveniji

Od 28. do 30. marca je bil v Sloveniji originalen pokal Svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bodo 11. julija v Johannesburgu podelili najboljši nogometni reprezentanci na svetu. Turneja FIFA World Cup Trophy Tour by Coca Cola se je začela 21. septembra 2009 na sedežu FIFA v Švici in se bo zaključila 4. maja 2010 v Južni Afriki.

sreda, 31. marec 2010 ob 09:47

Kranjec odličen peti

Ta konec tedna, od 18. do 21. marca v Planici poteka Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih 2010. Švicar Simon Ammann je pometel s konkurenco saj je v zadnji seriji poletel 236,5 metra, kar je drugi najdaljši polet v zgodovini. Drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, tretji pa Norvežan Anders Jacobsen. Robert Kranjec je bil odličen peti. Eden od junakov je bil tudi Čeh Antonin Hajek, ki je poletel 236 metrov.

sobota, 20. marec 2010 ob 22:29

Standard kakovosti tudi v nevladnem sektorju

Naraščanje števila nevladnih organizacij in krepitev njihovega pomena v družbi narekuje tudi potrebo po večanju njihove strokovnosti in kakovosti. Na ta način lahko uresničujejo pričakovanja svojih uporabnikov in jim ponudijo dobre storitve. Da bi izboljšali kakovost njihovega delovanja, je prišlo do vpeljave sistema kakovosti za NVO v slovenski prostor. Model kakovosti vsebuje osnovne zahteve, ki jih mora izpolnjevati nevladna organizacija, da bi bila ugledna in kakovostna. Standard kakovosti ...

petek, 12. februar 2010 ob 17:17

Dr. Romana Jordan Cizelj o črpanju finančnih sredstev iz programa Life+

»Veseli me, da je Evropska komisija prepoznala, da je skladno in celovito črpanje finančnih sredstev iz programa Life+ naš skupen evropski interes. Študija, v kateri bo zunanji svetovalec opredelil glavne vzroke za nezadostno črpanje sredstev v številnih državah članicah in predlagal načine za njihovo odpravo, mora biti zaključena v čim krajšem času. Od Evropske komisije pa pričakujem, da bo v skladu s priporočili učinkovito ukrepala,« je odgovor Komisije komentirala ...

četrtek, 4. februar 2010 ob 12:11

Kampanja Evropsko ukrepanje na področju drog

V Sloveniji in drugih članicah Evropske unije poteka kampanja Evropsko ukrepanje na področju drog, katero je sprožil Generalni direktorat za pravosodje, svobodo in varnost Evropske komisije. Cilj kampanje je zagotoviti močan, usklajen in uravnotežen odziv na naraščajočo problematiko drog, ki vpliva na celotno evropsko družbo.

četrtek, 17. december 2009 ob 12:321

Publikacija namenjena romski skupnosti

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota je izdala publikacijo namenjeno romski skupnosti v Pomurju z naslovom »I Evropakri unija«. V publikaciji so predstavljene osnovne značilnosti Evropske unije v romskem jeziku.

ponedeljek, 14. december 2009 ob 18:10

Podeljene nagrade natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«

Na Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji je strokovna komisija izbrala zmagovalca nagradnega natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«. V kategoriji ročno izdelanih plakatov so zmagovalni plakat izdelali učenci OŠ Toma Brejca iz Kamnika, v kategoriji digitalno izdelan plakat pa je strokovna komisija za zmagovalca soglasno izbrala izdelek učenca OŠ Polzela Jerneja Černelča. Zmagovalna plakata bosta nagrajena s prenosnim prevajalnikom - Quicktionaryjem.

četrtek, 10. december 2009 ob 12:00

Izšel je novi album Tanje Žagar

Z današnjim dnem je tudi uradno izšel drugi samostojni album »Hvala, ker si ob meni ti«. Po letu in pol od izida albuma »Tiho, tiho čas beži«, nas je priljubljena pevka in glasbenica Tanja Žagar razveselila že s svojim drugim albumom. Poleg tega, da nam je pripravila 14 prelepih pesmi, ki jih je nekaj zapela tudi z znanimi in znamenitimi glasbenimi imeni, nam kot pravi posladek ob izidu plošče ponuja tudi svoj novi videospot za nosilno pesem albuma »Hvala, ker ...

ponedeljek, 23. november 2009 ob 14:392