21 milijonski dobitek Eurojackpota vplačan v Grosuplju

Zmagovalni listek kombinacije 5+2 za 49. krog igre EUROJACKPOT vreden celih 21.047.334,80 evrov gre v Slovenijo, saj je bil vplačan v Grosupljem, na prodajnem centru Loterije Slovenije v tamkajšnjem Mercatorjevem centru. Za loterijski listek je srečnež vplačal samo eno kombinacijo po ceni 2,20 evra. Izžrebane številke, ki so mu prinesle srečo in 21 milijonov pa so bile 1, 8, 18, 25, 47 in dodatni številki 2 in 7.

sobota, 7. december 2013 ob 15:48

Priprave na 6. sejem sLOVErotika v polnem teku

V Celju so priprave na 6. sejem sLOVErotika že polnem teku. Celjski sejem, ki je letos prevzel organizacijo in izvedbo sejma, je slednjega prenovil, mu dal novo podobo in ime. Letošnji sejem se bo odvijal v drugi hali in sicer hali K, ki bo sejmu dala še bolj intimen, erotičen in vroč pridih. Celjski sejem je novosti in podrobnosti o dogajanju predstavil na novinarski konferenci na kateri so sodelovali izvršna direktorica družbe Celjski sejem d.d. Breda Obrez Preskar, Max Modic, Nataša Vodu ...

petek, 6. december 2013 ob 23:31

Hobit: Smaugova pušča 3D premierno v HFR in 4K tehnologiji v Sloveniji!

Najosupljivejša premiera doslej – Hobit: Smaugova pušča 3D, drugi del ene izmed najbolj pričakovanih domišljijskih trilogij, bo v Sloveniji prvič prikazan v HFR in 4K tehnologiji v kinematografih Cineplexx v Celju in Mariboru v četrtek, 12. decembra.

četrtek, 5. december 2013 ob 17:32

Krvavi obračun v ljubljanskem Kinu Šiška

To jesen nam je grozila še ena sapo jemajoča turneja. V okviru turneje Halo Of Blood Over Europe 2013, evropske odre oblegajo Children Of Bodom, ki so v teh dneh obiskali tudi Slovenijo. V ljubljanskem Kinu Šiška, so se ustavili 19. novembra in tako priredili nepozaben žur za vse slovenske metalce in njihove oboževalce. Eni najvidnejših predstavnikov finskega metala, so nas tako po nekaj letih ponovno obiskali in presenetili s svojo izvirnostjo, drugačnostjo in neverjetno energijo. Držali ...

sobota, 23. november 2013 ob 00:48

V Ljubljani martinovali teden dni pozneje

Prva martinova soboto, bi morala biti tista, ko bi se v Ljubljani martinovalo. Pa je vreme prekrižalo načrte oziroma ubralo svoja pota. Tako da so letošnjo že tretjo izvedbo Ljubljanske vinske poti prestavili na naslednjo soboto. Sonce, ki je v soboto, 16. novembra, okoli 11. ure razveselilo Ljubljančanke in Ljubljančane ter obiskovalce in obiskovalke Martinovanja v Ljubljani, je potrdilo pravilnost odločitve o prestavitvi. Po poti, ki je tekla po starem mestnem jedru mesta vina in trte, ...

torek, 19. november 2013 ob 23:44

Tudi brez izobrazbe nisi brez možnosti

Številnim mladim, ki so sodelovali v projektu "Naša Evropa, moja priložnost", so pomagali pri zapisu njihovega znanja, ki so ga pridobili izven šole. Projekt je financiran s strani Urada vlade RS za komuniciranje. Mlade osvešča o pravicah EU državljanov, še posebno o tistih, ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanje zaposlitve.

nedelja, 17. november 2013 ob 09:381

Ekskluzivna modna revija Maxi

Drugo nadstropje blagovnice Maxi v Ljubljani, se je sinoči odelo v bleščice, v zimski glamur in se spremenilo v ekstravagantno modno pisto, na kateri so manekeni in manekenke povabljencem prikazovali modne smernice za prihajajoče zimske dni.

četrtek, 14. november 2013 ob 17:12

Nova generacija SLS: Nepremičninski davek bo škodoval mladim, tudi študentom

V Novi generaciji, podmladku Slovenske ljudske stranke že dalj časa opozarjajo na problematiko podeželja. »Kot del Slovenske ljudske stranke nikoli nismo in nikoli ne bomo izključevali ljudskosti in podeželja,« poudarjajo v NG SLS.

sreda, 13. november 2013 ob 17:19

Po obiranju grozdja zdaj še »trgatev« oljk

»Tradicija pridelave oljčnega olja na območju Slovenske Istre sega daleč v preteklost, saj že grški zgodovinar Pavzanij (Pausanias, od 180 pr. n.  št. do 115 pr. n. š.) v svojem delu Opis Grčije omenja istrsko oljčno olje. O pridelavi olja na tem območju je ohranjenih precej virov od 13. stoletja dalje. Proizvodnja oljčnega olja je bila osrednja gospodarska panoga v Slovenski Istri do druge polovice 19. stoletja, po hudi pozebi leta 1929 pa je oljkarstvo zamrlo. Ponovna revitalizacija ...

sobota, 9. november 2013 ob 10:381

Križarka Celebrity Silhouette na slovenski obali

Minuli konec tedna smo v Kopru lahko videli 319 metrov (1.047 čevljev) dolgo ladjo Celebritiy Silhouette, ki velja za eno najlepših križark znanega ladjarja Royal Caribbean Cruise Line International iz flote Celebrity Cruises, ki je iz koprskega potniškega terminala izplula v soboto, 2. novembra zvečer.

sreda, 6. november 2013 ob 12:16