Perpetuum Jazzile z Le slovensko navdušil polno Areno Stožice

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile se je včeraj vrnil na največji slovenski glasbeni oder, v polno Areno Stožice in s koncertom Le slovensko navdušil domače občinstvo. V dobrih dveh urah se je 44-članska zasedba, ki zadnjih 15 let poleg domačih osvaja tudi tuje trge, s programom poklonila slovenskemu glasbenemu ustvarjanju. S koncertnim dogodkom Le slovensko se je Perpetuum Jazzile prvič v svoji 35-letni zgodovini, ki jih praznuje prav v letošnjem letu, osredotočil na izključno slovenske ...

nedelja, 18. november 2018 ob 08:38

V Tušu ukinjajo plastične nakupovalne vrečke v vseh svojih prodajalnah

Aktivna vpletenost v varovanje okolja je v Skupini Tuš zapisana v dolgoročni strategiji podjetja. V Tušu so kot slovenski trgovec stopili na pot ukinitve plastičnih nakupovalnih vrečk v vseh svojih prodajalnah širom Slovenije, v katerih načrtujejo popoln umik do konca letošnjega leta. Obenem so na blagajne plasirali novo papirnato vrečko, ki podpira odgovorno ravnanje z gozdovi. Kupci bodo odslej blago odnesli v trajnih nosilnih vrečkah, papirnatih vrečkah, biorazgradljivih vrečkah ali ...

četrtek, 18. oktober 2018 ob 13:06

Vselitev v hišo možna, tudi če še ta nima fasade

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je Inšpektoratu RS za okolje in prostor izdalo obvezno navodilo za izvajanje inšpekcijskega nadzora v zvezi z začetkom uporabe enostanovanjskih stavb po 1. 6. 2018, brez fasadne izolacije in pridobljenega uporabnega dovoljenja.

sreda, 3. oktober 2018 ob 09:22

Spletna kozmetična trgovina Salma spreminja svoje ime v Notino

Priljubljena spletna trgovina kozmetike in parfumerije Salma.si je del evropskega projekta Notino. Družba je zastopana v 22 državah Evrope in načrtuje prihod na nove trge pod enotnim imenom.

četrtek, 20. september 2018 ob 13:471

Državni zbor potrdil trinajsto slovensko vlado, ki jo bo vodil predsednik vlade Marjan Šarec

Vlada Marjana Šarca se je v četrtek sestala na ustanovni seji. Na predlog predsednika vlade je imenovala podpredsednike vlade. Vlada je za generalnega sekretarja vlade imenovala Stojana Tramteta. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih.

petek, 14. september 2018 ob 07:531

Čez 10 dni bo Slovenija čista. Za vedno?

V soboto, 15. septembra, bo v organizaciji Ekologov brez meja še zadnjič potekala največja slovenska prostovoljska okoljevarstvena akcija Očistimo Slovenijo s ciljem, naj ta ostane čista za vedno. Tokrat se ne bodo čistila le divja odlagališča, ampak tudi območja razpršenih odpadkov, obvodni predeli, lokalne skupnosti pa bodo organizirale številne ozaveščevalne akcije in poskrbele za polepšanje okolja na sploh.

sreda, 5. september 2018 ob 20:18

Dejan Židan izvoljen za predsednika Državnega zbora

Državni zbor je v četrtek na tajnem glasovanju z 49 glasovi za in 8 proti za novega predsednika izvolil mag. Dejana Židana (SD), potem ko je dosedanji Matej Tonin (NSi) odstopil. Židana so predlagali poslanci LMŠ, SD, SMC, SAB, DeSUS in Levice. Na podpredsedniški mesti so izvolili Tino Heferle (LMŠ) in Jožeta Tanka (SDS).

petek, 24. avgust 2018 ob 15:02

Nezakonitega ubijanja ptic je v Sloveniji več, kot smo mislili doslej

S štiriletnim projektom »Proti nezakonitemu ubijanju ptic na jadranski selitveni poti«, ki ga podpira nemška naravovarstvena fundacija EURONATUR, bodo v DOPPSu poskušali pticam zagotoviti varnejšo selitev. A že prvi podatki po le nekaj tednih dela kažejo, da je stanje pri nas precej slabše, kot se je verjelo doslej.

petek, 24. avgust 2018 ob 08:541

Marjan Šarec izvoljen za predsednika vlade

Poslanci so na petkovi seji s 55 glasovi ZA in 31 PROTI Marjana Šarca potrdili za devetega predsednika slovenske vlade. S tem je 40-letnik postal tudi najmlajši slovenski predsednik vlade. Na letošnjih volitvah je s svojo stranko LMŠ sicer dosegel drugi rezultat.Predlog kandidature za predsednika vlade so vložili poslanci petih strank - LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB, ki so se dogovarjali o oblikovanju vlade, podporo pa so Šarcu dali tudi v Levici, ki bo z manjšinsko vlado sodelovala projektno ...

petek, 17. avgust 2018 ob 14:551

Marjan Šarec uradno kandidat za predsednika vlade

Poslanci petih strank, ki se pogajajo o oblikovanju vlade, so v DZ vložili kandidaturo Marjana Šarca za predsednika vlade. Skupaj so za kandidaturo zbrali 43 podpisov.Rok za vložitev kandidature v drugem krogu po junijskih volitvah imajo stranke sicer do petka, vendar ni za pričakovati, da bo kandidaturo do takrat vložil še kdo. Glasovanje je predvideno v petek naslednji teden, kandidat pa za izvolitev potrebuje absolutno večino, to je 46 glasov.

sreda, 8. avgust 2018 ob 21:08