Turistični katalog sedaj v osmih jezikih

V ponedeljek, 10. maja, je Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer na tiskovni konferenci predstavila tri najboljše turistične spominke, ki so jih izbrali na natečaju Prleški turistični spominek 2009, dodelan katalog turistične ponudbe Park Jeruzalem Slovenija, ki je sedaj na voljo v osmih jezik ter rezultate poslovanja turistične organizacije.

ponedeljek, 10. maj 2010 ob 18:07

Zaščitimo spomenik!

V soboto 8. maja ob 9. uri, ste vsi, ki vam ni vseeno, kaj se godi z našo kulturno dediščino, vabljeni na Glavni trg v Ljutomer, kjer bomo vsaj za nekaj ur zaščitili Marijino znamenje, ki se pred našimi očmi in v posmeh vsem odgovornim, uničuje. Ker Občina Ljutomer ne ukrepa, bomo mi!

torek, 4. maj 2010 ob 18:061

Srečanje prepeljanih v inkubatorju s policijskim helikopterjem

Vse, ki so bili v Sloveniji v vseh teh letih kot novorojenčki v inkubatorju v bolnišnico prepeljani s policijskim helikopterjem, vabimo na družabno srečanje, ki bo v soboto, 8. maja 2010, ob 11. uri v hangarju Letalske policijske enote.

sreda, 14. april 2010 ob 11:202

Marijino znamenje bodo preselili na Stari trg

1. april Ko so v Ljutomeru leta 2008 obnovili Glavni trg, so restavrirali tudi Marijino znamenje iz leta 1729, ki stoji na trgu. Pred obnovo je znamenje stalo v zavetju dreves in sredi zelenice, po obnovi pa je okolica povsem gola in je s tem znamenje veliko bolj izpostavljeno vremenskim vplivom in drugim dejavnikom. Znamenje je tudi že poškodovano od rolkarjev, ki so po obnovi stalnica na trgu.

četrtek, 1. april 2010 ob 07:3610

Trener ameriške rokoborske ekipe na obisku

V sredo, 3. marca je prišel na obisk prof. Rusty, trener ameriške rokoborske ekipe. Ekipa sodeluje na mednarodnem turnirju v Murski Soboti, pred tem pa so bili udeleženci turniraja v Beogradu. Tam so se srečali z našimi ljutomerskimi rokoborci in trener Miloš Horvat je navezal stike z njimi, tako so prišli v našo deželo, kjer bodo spoznali nekaj novega.

sobota, 6. marec 2010 ob 23:252

Na naši zemlji: Cuber

V nedeljo 28. februarja so na TV Slovenija predvajali kratko oddajo Na naši zemlji, kjer je novinarka Marjana Grčman obiskala in predstavila vasico Cuber ter njene vaščane. Oglejte si video.

ponedeljek, 1. marec 2010 ob 12:011

Neodvisni časopis Prlekije pred 18. leti

V zaprašenih omarah smo našli izvod 2. številke Neodvisnega časopisa Prlekije "Klopotec", ki je izšel v petek 6. marca leta 1992, cena pa je bila 50 takratnih tolarjev. V časopisu lahko najdete veliko zanimivih zgodb in člankov o lokalnem dogajanju, intervjujev, kulinarični in vinski kotiček, prleški slovar ter še veliko ostalih koristnih informacij, ki so bile takrat aktualne. Časopis lahko prelistate tudi vi, v virtualni obliki.

sobota, 27. februar 2010 ob 22:3353

Legenda s frajtonarico

Miklošičevo nagrado, najvišje odlikovanje za delo na kulturnem področju v občini Ljutomer, je letos prejel Alojz Grnjak iz vasice Slamnjak na območju Ljutomersko-Ormoških goric. V jeseni svojega življenja, Grnjak je namreč lani dopolnil 80 let, je tako k številnim priznanjem dodal Miklošičevo nagrado, kot zahvalo ljutomerske občine za uspešno in odmevno delovanje na področju ljubiteljske glasbene umetnosti.

torek, 23. februar 2010 ob 07:232

Ljudje iz Cubra

Nedelja 21. februar je dan, ko smo posneli oddajo o ljudeh, ki živiju v Cubru, kraj ki se razteza na treh vrhovih in ga ločujeta dve dolini. Oblika vasi Cuber pa je podobna morskekmu konjičku. Zgodbe katere so prikazale življene tam od druge svetovne vojne naprej. Tukaj so živeli ljudje, ki so se preživljali s trdim delom, večina je bila viničarskih družin ali kulakov, kot so jih imenovali. Bili sta tudi dve kmetiji to je Bogšova in Novakova.

ponedeljek, 22. februar 2010 ob 10:41

Pepek pa jegof Sultan

Kak se za provega Künštnega Prleka spodobi, se je naš Pepek z brega da slikati za cejtnge. Ne gre za kakšo žensko revijo, ampak se je slika sküper s svojin Sultanon za revijo o pesih - Kraševec. Obo sta tak künštna, ka so jidva objavili na naslovnici, v reviji pa mata svoj članek. Zej tega samo Pepekova Neža nesmi viditi, vači de si Pepek bogi, Sultan pa de opet delo meja. Sicer pa si lehko sami na slikah poglednete, keri je bole künšten.Avtorica slik je naša Künštna Prlečka Nada ...

sreda, 20. januar 2010 ob 00:279