Srečanje članstva sedemnajstih podružnic MS

»Združeniv različnosti« je pisna deklaracija Evropskega parlamenta o multipli sklerozi vEvropi, ki so jo 13. septembra 2012 v Bruslju sprejeli članiEvropskega parlamenta - Evropski poslanci iz držav članic (tudiSlovenije) na pobudo Evropske Platforme MS (EMSP) ter jo pisnopodprli glede na dejstva: a) okoli 600.000 ljudi v Evropi trpi zamultiplo sklerozo (MS), najpogostejšo nevrodegenerativno boleznijo,ki je glavni vzrok netravmatske invalidnosti mlajših odraslih ljudi;b) pri ve ...

sobota, 28. maj 2016 ob 17:21

V Babincih je dišalo po kulinaričnih dobrotah

Turistično kulturno društvo Babinci v Prlekiji že vrsto let ohranja in neguje poleg starih kmečkih običajev in opravil še prleško kulinariko, ki pa je zelo bogata in jo člani društva prenašajo iz roda v rod. Tako se je društvo odločilo in pripravilo dvodnevno kulinarično prireditev, kjer so dali predvsem poudarek na ohranjanju domačih prleških jedi, med njimi kruha.

sobota, 28. maj 2016 ob 16:48

Radenci: Otvoritveni koncert na vrtu

VRadencih je Društvo Zdravje in glasba, ki ga kot predsednik vodiprofesor glasbe BerislavBudak, ževečkrat pripravilo glasbene popoldneve oziroma večere v DOSOR-ju,Domu starejših občanov Radenci.

sobota, 28. maj 2016 ob 11:07

Radenska odslej z okusi pomaranče, maline ter kombinacije mete in limone

To sezono bo v segmentu pijač popestrila unikatna novost iz družbe Radenska - Radenska z okusom. Vse dobro, kar se skriva v naravni mineralni vodi Radenska Classic, so popestrili s sončnimi okusi pomaranče, maline ter kombinacije mete in limone. Radenska z okusom tako prinaša najboljše, kar lahko poletna osvežitev ponudi: optimalno kombinacijo mineralov Radenske Classic, njene naravne mehurčke za popolno osvežitev ter tri slastne okuse za užitek ob nizkem deležu sladkorja.

sobota, 28. maj 2016 ob 11:01

Svetovni dan sonca otroci obeležili s sončkovim tekom

V vrtcu Mala Nedelja smo vključeni v preventivni program »VARNO S SONCEM« zato smo se odločili, da bomo »Svetovni dan sonca«, ki je 28. maja, obeležili s Sončkovim tekom. Dolžino Sončkovega teka smo prilagodili glede na starost otrok. Vsak, ki je sodeloval, je bil nagrajen z medaljo. V okviru projekta bomo otroke in starše seznanjali preko različnih dejavnosti o tem kako nevarno je sonce in kako uporabiti učinkovito zaščito.

petek, 27. maj 2016 ob 15:35

Vinska reprezentanca Slovenije v finalu EP vinarjev v nogometu

Od srede, 25. maja, do nedelje, 29. maja 2016, v nemškem Mainzu poteka 4. Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, Winzer Euro 2016. Ob Vinski reprezentanci Slovenije so se za naslov evropskega prvaka pomerile še reprezentance Nemčije, Italije, Avstrije, Švice in Madžarske. V polfinale so se ob Sloveniji prebile še ekipe Nemčije, Italije in Madžarske. Slovenija se je z dobro igro prebila do finala, kjer se bo za mesto prvaka borila proti Vinski reprezentanci Nemčije.

petek, 27. maj 2016 ob 15:28

Ogledali so si največji gradbeni sejem in največje terme na svetu

Podjetje Segrap d.o.o. iz Ljutomera sodi med največja podjetja v Pomurju. Trenutno zaposluje 116 ljudi, ki so skupaj z zaposlenimi na upravi družbe razporejeni po treh delovnih enotah – v Biotermah Mala Nedelja, Betonarni Ljutomer in Gramoznici Krapje.

petek, 27. maj 2016 ob 13:44

Modna znamka DH FASHION pripravlja veliki modni spektakel Terminal D8

Znani modni oblikovalec David Hojnik, 17. junija pripravlja svojo tretjo modno revijo, tokrat pod imenom Terminal D8. Po lanski nepozabni reviji letos vse skupaj želi še nadgraditi. Ekipa DH FASHION bo tudi na svoji letošnji modni reviji, poleg izkušenih modelov, dala priložnost novim in manj znanim obrazom in ljubiteljem mode. Tako so tudi letos, v hotelu Habakuk, pripravili avdicijo na kateri so izbrali pet moških in sedem ženskih modelov. Ti se bodo pridružili že izbranim znanim ...

petek, 27. maj 2016 ob 11:13

Zazvenela je ljudska pesem jubilantom

»Kolkokaplic, tolko let...« sta zapeli Biserkain Janica,ob njiju pa na tamburice zaigrala ostala peterica tamburaške skupine»Bisernica«,jubilantkam in jubilantom DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci,ki so svoj rojstni dan praznovali v letošnjem mesecu maju. Bilo jihje skupno šestnajst.

petek, 27. maj 2016 ob 10:29

Srečanje bralcev Slomškove bralne značke na Ponikvi

V začetku maja, je župnija Ljutomer, pod vodstvom župnika Andreja Zrima, organizirala za vse bralce Slomškove bralne značke, izlet na Ponikvo, kjer se vsako leto sreča veliko število mladih bralcev iz cele Slovenije.

petek, 27. maj 2016 ob 10:19