Zdravko Dolinšek razstavlja

Dolga leta je Zdravko Dolinšek kot zlatar in oblikovalec ustvarjal v Trbovljah, ob tem pa za sprostitev tudi slikal. To slednje počne že 48 let in letos januarja je za oljno sliko na natečaju v Turnišču prejel nagrado za prvo mesto. Kajti po upokojitvi se je preselil v Radence in sedaj živi v pokrajini ob reki Muri ter še vedno ustvarja.

torek, 29. marec 2011 ob 11:10

Razstava likovne delavnice

Akademska slikarka ter magistra kiparstva Saša Bezjak iz Gornje Radgone že drugo leto kot mentorica vodi likovno delavnico v DOSOR-ju, Domu starejših občanov v Radencih. Likovno delavnico obiskuje devet kandidatk in kandidatov, ki bodo sedaj javnosti svoja dela predstavili na posebni razstavi.

torek, 29. marec 2011 ob 10:22

Prometna nesreča in dimniški požar

Minuli teden, v ponedeljek, 21. marca je ob 15.42 zagorelo v dimniku stanovanjske hiše v naselju Slamnjak v občini Ljutomer. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer in Gresovščak ter požar pogasili.

torek, 29. marec 2011 ob 10:09

Opazovanje vodnih ptic na Gajševskem jezeru

V soboto 2. aprila, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) organizira opazovanje vodnih ptic na Gajševskem jezeru. Zbirališče je ob 8. uri pri zapornicah na Grabah. Ta čas je višek preleta selečih se vodnih ptic v severne kraje in se na jezeru ustavljajo zanimive vrste, kot so npr. kostanjevka, kreheljc, žvižgavka, ... Vabljeni vsi, ki jih zanima kaj se v tem času dogaja na jezeru!

torek, 29. marec 2011 ob 09:37

Selitev razstave šestih

Poročali smo že, da je od 3. do 27. marca bila v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov v Radencih, na ogled razstava likovnih del šestih članic in članov Društva upokojencev Radenci. Svoja dela so razstavili Antonija Grum iz Gornje Radgone, Edvard Ketiš s Kobilščaka ter Albina Kragelj, Tatjana Mijatović, Ivanka Roškar in Filip Matko Ficko iz Radenec.

torek, 29. marec 2011 ob 09:19

Oddajte svoj glas za Glinaste Golobe na lestvici Domačica

Na lestvici Domačica, glasbene televizije MTV Adria je izmed sedmih predlogov na voljo tudi videospot Falling from the Stars, domače zasedbe Glinasti Golobi. Lestvica je sestavljena iz 20. videospotov in 7. predlogov, vsak teden pa iz lestvice izpadeta dva videospota, nadomestita pa ju dva videospota izmed predlogov. Tako lahko pomagate domači zasedbi, da se uvrsti na lestvico, s tem da ji oddate svoj glas pri predlogih pod zaporedno številko 4.

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 22:50

Na prodaj DVD celotnega ljutomerskega koncerta Nede Ukraden

Na prodaj so DVDji celotnega koncerta Nede Ukraden, ki je bil to soboto v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC. Če ste torej zamudili koncert, si tako lahko priskrbite svojo kopijo celotnega koncerta na DVDju. Cena je 10 evrov. Za več informacij lahko pokličete na tel. št. 031 325 874 (Matej).

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 20:08

Ljutomerski derbi ponovno pripadel mlajši ekipi

V 17. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je ekipa PŠK Ljutomer 2 v mestnem derbiju še drugič premagala ekipo PŠK Ljutomer 1, KK GMT Beltinci so premagali KK Lindau Lendava, KK Paloma Sladki Vrh so bili boljši od ekipe KD Sobota, KK SE Kerčmar G. Petrovci pa od KK Sveta Ana. Odigran še bo zadnji krog, kjer bodo znani vsi udeleženci finalnega turnirja.

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 15:00

Hrvaškega državljana, ki se je izognil mejni kontroli, lovili po Ljutomeru

Dne 27. marca 2011 ob 5.20 uri je na mejni prehod Gibina iz smeri Hrvaške pripeljal voznik osebnega avtomobila Seat Ibiza, na katerem so bile nameščene hrvaške registrske tablice. Na mejnem prehodu ni zaustavil, ampak je z nezmanjšano hitrostjo skozi spuščene zapornice zapeljal v notranjost Slovenije. Pri tem je poškodoval zapornice in svoj osebni avtomobil.

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 12:409

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

V četrtek 24.3.2011 smo v vrtcu Stročja vas pripravili popoldansko prireditev za mamice ob materinskem dnevu. Otroci so ob pomoči vzgojiteljic peli, igrali in plesali. Po kulturnem programu smo mame povabili v igralnice in jih razveselili z darili, ki so jih otroci izdelali skupaj z očeti.

nedelja, 27. marec 2011 ob 18:28