Seniorsko veselje pred mladostnim tednom

Udeleženkein udeleženci tradicionalnega četrtkovega seniorskega večera vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se 19. maja zvečer znostalgijo spominjali nekdanjega vsestranskega praznovanja Dnevamladosti - 25. maja. Dan manj kot teden je do tega dneva, ko so šesami kot mladinke in mladinci prenašali štafetno palico, nastopalina številnih prireditvah ter po televiziji spremljali prenosznamenitega večera s stadiona v Beogradu, ko je štafetno palicoprevzel maršal Tito...

nedelja, 22. maj 2016 ob 09:27

Maturanti so se tudi v Murski Soboti zavrteli na tradicionalni četvorki

V petek, 20. maja, so se tudi številni pomurski maturanti v Murski Soboti pridružili dijakom, ki v tem letu zaključujejo srednjo šolo in se točno ob dvanajsti uri zavrteli na Slovenski ulici na tradicionalni četvorki.

nedelja, 22. maj 2016 ob 09:03

36. Maraton treh src z rekordno udeležbo, a brez rekordnega časa

36. Maraton treh src v Radencih, je v soboto, 21. maja, postregel z rekordno udeležbo tekačev, v pretoplem vremenu pa se želja po rekordnem času ni mogla uresničiti. Zmagal je Kenijec Samson Mungai Kagia s časom 2:26:27, rekord Maratona treh src, ki je star že 12 let, pa ostaja 2:15:26.

nedelja, 22. maj 2016 ob 00:00

Ljutomer še drugič v tej sezoni premagal prvake Beltince

V 25. krogu 3. SNL - vzhod, sta se v soboto, 21. maja, v Beltincih pomerila domači ND Lušt Beltinci, ki so že tri kroge pred koncem postali prvaki lige, ter Avto Rajh Ljutomer. Ljutomer je še drugič v tej sezoni premagal Beltince, po zmagi v Ljutomeru, ko je jeseni bilo 2:0, so tokrat slavili z 2:3.

sobota, 21. maj 2016 ob 19:12

DOSOR-jevci tudi zapeli na 36. maratonu

Laniso na tradicionalnem »Maratonu treh src« v Radencih prepevalivečinoma zaposleni DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, aletos stanovalke in stanovalci, kajti prijateljska skupina »Večernazarja« je ena izmed kar sedmih prijateljskih skupin, ki delujejo vDOSOR-ju v okviru Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije,kjer tovrstne skupine vodijo pod delovnim imenom skupine starih ljudiza samopomoč. V skupini poje ducat pevk in pevcev, ob zborovodkinjije sovoditeljica ...

sobota, 21. maj 2016 ob 18:10

Na sobotno panoramsko vožnjo se je podalo okoli tristo motoristov

Ta konec tedna na Razkrižju v kulturno-športnem centru Zavirje hrumijo motoristi, saj tam poteka 16. srečanje MK Samorog. V petek popoldan so se podali na panoramsko vožnjo do Lendave in nazaj, zvečer pa je sledila še zabava in živa glasba z bendom Trifrtalenadesejt.

sobota, 21. maj 2016 ob 17:58

Petkov večer s Trifrtalenadesejt

Na Razkrižju v kulturno-športnem centru Zavirje, so ta konec tedna zbrani motoristi, kjer poteka 16. srečanje MK Samorog. V petek popoldan so se podali na panoramsko vožnjo do Lendave in nazaj, zvečer pa je sledila še zabava in živa glasba z bendom Trifrtalenadesejt.

sobota, 21. maj 2016 ob 14:08

Folkloristi zaplesali z otroki iz vrtca Mala Nedelja

Na četrtkovo majsko jutro smo se v vrtcu Mala Nedelja zbrali vsi otroci v telovadnici OŠ. V tem tednu, Tednu ljubiteljske kulture, smo pridno ustvarjali in se veselili na vseh področjih, glasbenem, likovnem, plesnem…

sobota, 21. maj 2016 ob 12:46

Enoteka Ljutomer v Angliji

Na 3. tematskem večeru "Med nami živi...", ki jih pripravlja Enoteka Ljutomer skupaj s PRa-Dom, se nam je tokrat pridružila celotna angleška družina Landricombe, ki se je v deželico na sončni strani Alp preselila pred 8 leti in je z nami podoživljala Slovenijo, nas skozi pripoved popeljala v Anglijo in tamkajšnje življenje ter ljudi... različne države, različne navade pa vendar so nas včeraj združevale pripoved, smeh, veselje, prleška vina in domača kulinarika…

petek, 20. maj 2016 ob 20:32

Dan odprtih vrat v Zdravstvenem domu Ormož

V petek, 20. maja, so v Zdravstvenem domu Ormož organizirali dan odprtih vrat. Predstavljali so svoje dejavnosti s predstavitvijo programov CINDI, ZORA, DORA in SVIT in zobne preventive. Sodelovala je policija s predstavitvijo preventive v cestnem prometu in gasilci s predstavitvijo začetnega gašenja požara.

petek, 20. maj 2016 ob 20:24