Azra Tribute By Fantom Slobode //@Bunker Murska Sobota

sobota, 30. marec 2019 ob 21:00
Azra Tribute By Fantom Slobode //@Bunker Murska Sobota

»BILO NEKAD U JUGOSLAVIJI«

V soboto, 30. 03. 2019 se bo na koncertnem odru v BUNKERJ prvič predstavil Azra tribute band by Fantom slobode , ki bo odigral vse najboljše od AZRE.

Azra –kultni Jugoslovanski rock band ustanovljen leta 1976 v Zagrebu se je zbral in začel delovati pod vplivom rocka in takrat tako popularnega novega vala. Azra je s časoma postala ena od najpopularnejših in najvplivnejših skupin v SFRJ pod vodstvom velikega karizmatičnega pesnika, glasbenika, človeka, genija Branimira Johnnya Štulića. Skupina je v štirinajstih letih kariere izdala devet LP albumov in v njih eksperimentirala z različnimi temami in stili.

Azrini albumi so bili izrazito uspešni, prav tako pa tudi njihovi nastopi v živo. Tekom svoje kariere je skupina izdala izredno popularne single, "Balkan", "A šta da radim" i "Lijepe žene prolaze kroz grad"… in eno najboljših balad s teh prostorov »Ako znaš bilo što«. Skupina je dokončno prenehala delovati leta 1990, po koncertu na Hvaru.

O njihovem značaju in vplivu priča dejstvo, da je kar pet njihovih albumov uvrščenih na antologijski popis v knjigi YU 100: najboljši albumi jugoslovanske rock in pop glasbe iz 1998 leta, od tega kar trije med prvih deset.

Z več albumi so v tej zbirki bili prisotnii le Bjelo dugme in Riblja čorba s po osmimi LP albumi.


Kategorija: Glasba


Morda vas zanima tudi


Komentarji