FILMSKO DRUŽENJE: THE DOORS - WHEN YOURE STRANGE

ponedeljek, 10. december 2018 ob 18:00
Dokumentarni film večkrat nagrajenega režiserja za gledalce odkriva zgodovinske, še nikdar videne posnetke rokovske skupine The Doors. Pri tem daje nov vpogled v njihovo glasbo in dediščino. Gre za prvi celovečerni dokumentarni film, ki pove zgodbo legendarne skupine. Po revolucionarni poti, ki so jo prehodili »Doorsi«, pa nas popelje glas pripovedovalca Johnnyja Deppa.

Kemija štirih sijajnih umetnikov (bobnar John Densmore, kitarist Robby Kreiger, klaviaturist Ray Manzarek in pevec Jim Morrison) je ustvarila bend, ki v kontekstu ameriške rock glasbe velja za ikoničnega in prelomnega. V filmu so uporabljeni posnetki iz časa med letom ustanovitve skupine (1965) in letom smrti pevca Jima Morrisona (1971). Letnici zaznamujeta obdobje od srednješolskih let v losangeleški filmski šoli na Univerzi v Kaliforniji, kjer sta se spoznala Manzarek in Morrison, do odrov povsem razprodanih koncertnih aren. Film zapiše vse podrobnosti šestih prelomnih studijskih plošč, ki jih je skupina posnela v obdobju petih let, in pokaže več posnetkov njihovih eksplozivnih nastopov. Redki posnetki ponujajo intimni vpogled v momente glasbene soustvarjalnosti in v zasebna življenja članov skupine.

Vabljeni na ogled glasbenega dokumentarnega filma v Mladinski center Gornja Radgona, v ponedeljek 10.12.2018 ob 18.00. Vstop prost!

Kategorija: Prireditve


Morda vas zanima tudi


Komentarji


Ostali prihajajoči dogodki v tej kategoriji


Februar 2019

DatumDogodek 
četrtek
21. februar
ob 17:00
IZMENJEVALNICA in izdelovalnica PUSTNIH MASKIZMENJEVALNICA in izdelovalnica PUSTNIH MASK
PUST je blizu! In s tem iskanje najboljše možne maske, ki jo oblečemo samo enkrat … kaj pa potem?Da bi ponudili alternativo žalostnemu valjanju pustnih mask, kostumov in pripomočkov po vaših omarah ...

Marec 2019

DatumDogodek 
sobota
23. marec
ob 20:00
9. tradicionalni ZOBL ŽUR9. tradicionalni ZOBL ŽUR
Zobl žur je tradicionalna »prleška fešta«, katero vzdržujemo študenti Prleškega študentskega kluba. Tokrat Zobl žur v Ljutomeru organiziramo že 9. leto zapored. Naš namen je, predstavitev ...