Tekmovanje kuharjev amaterjev v pripravi zdravih solat

sobota, 29. september 2018 ob 11:00
Tekmovanje kuharjev amaterjev v pripravi zdravih solat

Radi kuhate? Tekmovanje je čudovita priložnost, da na zabaven način pokažete svoje kulinarične veščine tudi drugim. Najpomembnejše pa je seveda druženje.

Kdaj? Sobota , 29. 09. 2018 ob 11. uri
Kje? Center ZAVIRJE Razkrižje

Kaj boste pripravljali ?
Sestavljene solate, ki so lahko tudi samostojna jed. Solata naj vsebuje kombinacijo žita ali kaše (ajdova kaša, pira, ješprenj, rjavi riž…., testenine iz polnovredne moke), zelenjavo in meso ali zamenjave za meso (fižol, leča, čičerika, tofu…).

Na kaj morate biti pozorni?
Jedi naj sodijo v zdravo prehrano. Za pripravo uporabite manj mastno meso, olja, sveža zelišča, začimbe… V jedi ne sodijo slanina, ocvirki, smetana in mastni siri (več kot 30 % maščob). Bodite pozorni na količino dodane soli. Pazite tudi na higieno.

Kako?
Jedi boste pripravljali za 8 oseb. Vsa potrebna živila, pribor in pripomočke prinesite s seboj. Ne pozabite predpasnika. Ker boste jedi pripravljali v improviziranih pogojih in v naravi, s seboj prinesite že kuhana žita ter pečeno ali kuhano meso oziroma zamenjave.
Jed boste obvezno postregli za eno osebo. Preostalo jed boste postregli posebej in bo na voljo za poskušanje. Del živil bo zagotovljen.
Lahko tekmujete sami ali pa v skupini (največ tri osebe).
Kriteriji za ocenjevanje: postopek priprave jedi, originalnost, okus, videz in upoštevanje prehranskih priporočil (»zdrava jed«).

Nagrada?
Glavna nagrada - pustite se presenetiti. Vsi tekmovalci bodo nagrajeni.

Pomembno!
Prijave s priloženim kuharskim receptom pošljite do petka, 21. 9. 2018, do 14. na elektronski naslov: natasa.slavic@razkrizje.si

Vljudno vabljeni, da z vašimi recepti priprave zdravih solat doprinesete k bolj zdravemu načinu življenja za vse.





Več dogodkov

DatumDogodek 
petek
10. maj
ob 18:00
URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ - Predstavitev romana Sibilina sodba. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ - Predstavitev romana Sibilina sodba.
URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ,bo v Splošni knjižnici Ljutomer predstavila svoj drugi roman Sibilina sodba. Sibilina sodba je nadaljevanje uspešnice Gretin greh. Avtorica nam skozi svoj zgodovinski roman ...
sobota
11. maj
ob 09:00
Lotmerška ZelemenjavaLotmerška Zelemenjava
Lotmerška Zelemenjava, sobota, 11. maj 2024 od 9:00 do 11:00, atrij Mestne hiše Ljutomer.VABLJENI, DA NA IZMENJAVO PRINESETE SEMENA IN SADIKE DOMAČIH VRST RASTLIN IN VRTNIN!
sobota
11. maj
ob 19:30
ALFONZA ZA PREDSEDNIKA, KOMEDIJAALFONZA ZA PREDSEDNIKA, KOMEDIJA
Predstava Alfonza za predsednika, je produkcija gledališke skupine iz Svečine. Čeprav ima skupina in tradicija vaškega odra v Svečini že skoraj sto letno tradicijo, sta jo v zadnjih desetletjih ...
četrtek
16. maj
ob 19:45
Koncert avstrijskega pihalnega orkestraKoncert avstrijskega pihalnega orkestra
Lions klub Bad Radkersburg - Mureck predstavlja:Avstrijski pihalni orkester na KONCERTUSob. 16.05.2024, 19:45 Zehnerhaus Bad RadkersburgPredhodna rezervacija v informacijskem centru za goste in na spletni ...
sobota
25. maj
ob 19:45
Dolga noč pripovedovanja zgodbDolga noč pripovedovanja zgodb
Bad Radkersburg Erzählt (Bad Radkersburg pripoveduje)Austrian International Storytelling FestivalDolga noč pripovedovanja zgodbSobota, 25.05.2024, 19:45 hKongresni center Bad RadkersburgZa odrasle!Vrhunska ...
Prikaži vse dogodke