Glamurozna predstavitev F13

Nova različica letala, ki ga je izdelala RIMOWA, bo v naslednjem letu ponovno poletela v nebo – kar bo prava senzacija za letalstvo

Prlekija-on.net, petek, 24. julij 2015 ob 15:57
RIMOWA F13

RIMOWA F13

RIMOWA je dosegla še enega od pomembnih mejnikov v svoji zgodovini. Na gala prireditvi v Oshkoshu, kamor je bilo povabljenih le 150 izbranih gostov, je lastnik podjetja RIMOWA Dieter Morszeck razkril povsem novo različico letala Junkers F13.

Junkers F13 velja za prvo komercialno letalo na svetu iz kovine, izdelano v Nemčiji leta 1919. Danes ga lahko najdemo zgolj na trdnih tleh v le nekaj muzejih po svetu. Nova različica letala, ki ga je izdelala RIMOWA, pa bo v naslednjem letu ponovno poletela v nebo – kar bo prava senzacija za letalstvo. Ob tej priložnosti je RIMOWA razvila tudi posebno linijo kovčkov F13.

Predstavitev zgodovinskega letala je spremljal bogat spremljevalni program. Že sama lokacija je bila dekorirana v stilu dvajsetih, prav vsak detajl je spominjal na to glamurozno obdobje in gostje so se res lahko počutili kot da so se znašli v središču dvajsetih let prejšnjega stoletja. Vrhunec večera je bil seveda dvig ogromne zavese in razkritje letala F13. Alessandra Ambrosio, ki velja za eno največjih ambasadork blagovne znamke RIMOWA, in Johannes Huebl sta bila oblečena v kostume iz dvajsetih in sta predstavila posebno linijo kovčkov, oblikovano prav za to priložnost – srebrn aluminjast kovček F13, na katerem je odtisnjena slika zgodovinskega letala F13 in ki ga še dodatno krasijo dekorativni črni, usnjenimi ročaji in robovi.

V svojem govoru je Dieter Morszeck poudaril pomembnost letalstva za podjetje RIMOWA in pojasnil vzporednice med ustvarjalci podjetja RIMOWA in podjetja Junker, ki je ustvarilo originalno letalo F13. Obe podjetji imata svoje korenine v Nemčiji in sta na svetovnem trgu uspeli s povsem novo tehnologijo na svojem področju. Hugo Junkers je postal prvi na svetu, ki je izdelal letalo iz aluminija, Richard Morszeck pa je bil prvi, ki je iz istega materiala ustvaril potovalni kovček. Tako kot je letalo F13 letelo po vsem svetu, lahko rebraste kovčke RIMOWA danes srečemo na vseh svetovnih letališčih.

Piko na i je ob koncu prireditve z glasbenimi toni dodala devetkratna nagrajenka Grammy-ja Norah Jones, ki je povabljene očarala s svojim izjemnim vokalom in prefinjenim igranjem na klavir.

Foto: RIMOWA