Evropski teden mobilnosti

Europe Direct Murska Sobota v okviru Evropskega tedna mobilnosti

Zavod PIP, četrtek, 17. september 2009 ob 14:17
Europe Direct Murska Sobota

Europe Direct Murska Sobota

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota se je priključila vseevropskim aktivnostim v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

Prvi dan naših aktivnosti smo obeležili z obiskom Osnovne šole Bogojina. Učencem 9. razreda smo predstavili osnovne značilnosti Evropske unije. Pri tem smo se osredotočili na vsebino s področja Evropskega tedna obilnosti in Evropskega dneva jezikov. Hkrati smo Osnovni šoli Bogojina posredovali gradivo v okviru projekta »EU kotički« s katerim želimo dvigniti raven znanja učencev pomurskih osnovnih šol o EU in jih na ta način podbuditi k še aktivnejši vključitvi v razpravo o prihodnosti Evropske unije.

Aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti bomo nadaljevali danes in jutri, ko bomo izvedli akcijo s katero bomo prebivalce in obiskovalce Murske Sobote s pomočjo brezplačnih publikacij obveščali o pomenu in ukrepih za ohranitev zdravega okolja. Akcija bomo izvedli na kolesih in na ta način poudarili pomen okolju prijaznih prevoznih sredstev in med drugim izpostavili geslo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti »Dobra klima mojega mesta«. Kot je to običajno pri naših pomembnejših aktivnostih, bomo tudi tokrat na Zvezni ulici v Murski Soboti postavili stojnico, kjer bomo mimoidočim ponujali informacije in publikacije na temo EU.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.