Royal Clipper - največja jadrnica na svetu

V dolžino meri 134,8 metra, ima pet jamborov, na katerih je 42 jader s površino 5.202 kvadratna metra

Prlekija-on.net, nedelja, 28. avgust 2016 ob 12:08
Jadrnica Royal Clipper

Jadrnica Royal Clipper

Največja jadrnica na svetu Royal Clipper, sprejme do 227 potnikov, z njo pa upravlja 106-članska posadka. Švedska jadrnica v dolžino meri 134,8 metra, ima pet jamborov, na katerih je 42 jader, ki jih razprejo v dobrih 15 minutah. Površina jader meri 5.202 kvadratna metra, v Guinnessovo knjigo rekordov pa je zapisana kot največja jadrnica s pravokotnimi jadri na svetu.

Turistična križarka je last švedske družbe Star Clippers Ltd. in pluje pod malteško zastavo. Oblikoval jo je poljski navtični arhitekt Zygmunt Choren, zgradili pa so jo pred 16 leti v Gdansku. Na jadrnici najdemo bogato knjižnico, razkošno restavracijo, trgovino, center dobrega počutja, na krovu so trije bazeni, potniki pa se lahko na jamborih povzpnejo tudi do najnižjih košar.

Jadrnica vsako leto na tritedenskem križarjenju pluje med Benetkami in Rimom, vsakič pa se zasidra tudi v našem morju. 19. julija letos smo jo tako lahko opazovali, kako se je zasidrala pred Izolo, kar si lahko ogledate spodaj. Če pa hočete z njo na križarjenje, pa vas bo to stalo od približno dva tisoč do skoraj pet tisoč evrov v elitni kabini na glavni palubi ladje.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Popotnik

Piran

Piran ponuja številne znamenitosti in zanimivosti

nedelja, 17. julij 2016 ob 09:59
Planica

Kam na zabavo v začetku letošnjega leta?

torek, 12. januar 2016 ob 12:27
Hyde Park

Nenavadne znamenitosti Londona

petek, 4. september 2015 ob 09:46