Reprezentanca futsala na Madžarskem brez zmage

Slovenci so na EP v futsalu na Madžarskem izgubili obe tekmi in so že končali tekmovanje

Rajko Zemljič, ponedeljek, 25. januar 2010 ob 19:471
Reprezentanca Slovenije

Reprezentanca Slovenije

Sedmo EP v futsalu na Madžarskem se preveša v drugo polovico tekmovanja, Slovenije ne bo zraven, napredovale pa so tačas najboljše ekipe v Evropi. Ekipa videoslofutsal.com je spremljala dogajanje v Budimpešti v pravi lepotici Pap Laszlo Sportarena, kjer je igrala tudi Slovenija, dogodek, ki si ga velja zapomniti za vse življenje. Odhod Slovenije je pomenil tudi slovo naše ekipe od tega dogajanja v živo, v nadaljevnaju pa ocena predtekmovanja po skupinah.

Skupina A
Najprej sta se pomerili reprezentanci Madžarske, ki je domačin Evropskega prvenstva in Azerbajdžana, zanesljivo pa so zmagali Azeri 3:1, ki imajo v svojih vrstah kar pet naturaliziranih Brazilcev. V drugem srečanju med Azerbajdžanom in Češko smo videli popolno premoč Azerov, ki so zlahka dotolkli precej bledo Češko 6:1 in si že po dveh tekmah zagotovili napredovanje v četrtfinale. Odgovor o drugem četrtfinalistu je dalo srečanje med Madžarsko in Češko, katerega bi lahko označili kot lepotico predtekmovanja, saj je padlo veliko zadetkov, svoje pa so dodali navijači (7666) Madžarske in nekaj Čehov, ki so do konca napolnili dvorano Pap Laszlo Sportarena. V fantastičnem vzdušju so Madžari povedli kar 4:0, vendar so Čehi v drugem polčasu igrali z vratarjem v polju celih 15 minut, najprej rezultat izenačili na 4:4, nato povedli 4:5, kar jih je peljalo v nadaljnje tekmovanje. Madžari so potrebovali neodločen izid, saj so izgubili z Azerbajdžanom z manjšo razliko od Čehov in v zadnji minuti so uspeli rezultat izenačiti na 5:5. Toda vztrajnost Čehov se je izplačala, nekaj sekund pred koncem tekme so dosegli zmagoviti zadetek za 5:6 in se veselili četrtfinala. Izpad Madžarov ni posebno presenečenje, saj njihova igra ni na nivoju najboljših, bržkone pa se bodo od nadaljnjega tekmovanja poslovili tudi Čehi, ki so v precej slabši formi kot smo jih bili vajeni v preteklosti.

Skupina B
Tu ni bilo posebnih presenečenj, saj so Italijani že v prvem srečanju proti Belgiji zmagali 4:0, ter potrdili vlogo enega od favoritov prvenstva. V drugem srečanju sta se pomerili Belgija in Ukrajina, zmaga je odšla v Ukrajino, toda Ukrajinci v tej tekmi niso kdo ve kako blesteli, vendar dovolj, da so izločili sila bledo Belgijo 2:4. Z enakim rezultatom se je končalo srečanje med Ukrajino in Italijo, zmaga pa je Italijanom prinesla prvo mesto v skupini, samo srečanje pa je bilo za gledalce zelo zanimivo, saj so tokrat Ukrajinci zaigrali veliko bolje kot proti Belgiji. Vprašanje, kako daleč lahko pride Ukrajina s takšnim načinom igre, dejstvo pa je,da svojo formo stopnjujejo.

Skupina C
V tej skupini je nastopala tudi Slovenija in prvo tekmo odigrala z Rusijo, ki velja za enega od favoritov prvenstva. Naši so izgubili 1:5, naredili ogromno napak v obrambi, v sredini prvega polčasa pa nekaj časa močno pritiskali proti ruskim vratom, vendar je nasprotnik kaznoval praktično vse naše napake. Naslednje srečanje je bilo med Srbijo in Slovenijo, to tekmo smo vsi označevali kot ključno za napredovanje, saj je bilo jasno, da se bo zmagovalec uvrstil v četrtfinale. Tudi v tej tekmi so naši igralci naredili preveč napak, Srbi so se pokazali kot boljša ekipa in na koncu zasluženo slavili 0:2, kar je pomenilo, da je Slovenija končala svoje nastope na tem EP. O prvem mestu v skupini je odločalo še srečanje med Rusi in Srbi, katerim smo vsi pripisovali zelo malo možnosti za uspeh. Toda po zaostanku dveh zadetkov so se Srbi pobrali in na koncu več kot zasluženo slavili 3:4, zasedli prvo mesto v skupini C ter si zagotovili četrtfinale.

Skupina D
V tej skupini smo videli popolno dominacijo Španije, ki je visoko porazila Belorusijo 9:1 in nato še Portugalsko 6:1. O drugem mestu je tako odločalo srečanje med Belorusijo in Portugalsko, vsi smo pričakovali gladko zmago Portugalcev, toda Belorusi so se izkazali kot čvrsta reprezentanca, ter iztržili remi 5:5. V četrtfinale so se uvrstili Portugalci predvsem zaradi manjšega poraza s Španci.
Kaj reči, oziroma napisati o igri slovenske reprezentance na tem EP? Že sama uvrstitev na to največje tekmovanje v Evropi je svojevrsten uspeh, ko smo izvedeli koga vse imamo za tekmeca v skupini, pa smo vendarle pričakovali nekoliko več. Vsi smo stavili na srečanje s Srbijo, za katero smo bili mnenja, da je enakovredna Sloveniji in z nekaj sreče, taktične modrosti, predvsem pa borbenosti, smo upali, da jih lahko premagamo. Na koncu se je izkazalo, das mo imeli sila težko skupino, saj vemo, da so Rusi že vrsto let v samem vrhu evropskega futsala, tokrat pa so jih ugnali celo Srbi. Naš izkupiček na tem EP je sila klavrni, saj smo prejeli sedem zadetkov, dosegli samo enega in seveda obe tekmi gladko izgubili. Za podrobnejše analize bo časa dovolj, dejstvo pa je, da smo vsi pričakovali precej več.

Pari četrtfinala so naslednji:
Budimpešta, 25.01.2010 ob 20:00, Azerbajdžan - Ukrajina
Budimpešta, 26.01.2010 ob 19:30, Srbija - Portugalska
Debrecen, 25.01.2010 ob 18:00, Češka - Italija
Debrecen, 26.01.2010 ob 17:30, Rusija - Španija
Tekme si lahko ogledate ne Eurosport2.

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz prvenstva, za več informacij o prvenstvu in samem futsalu pa obiščite spletno stran www.videoslofutsal.com.

videoslofutsal ponedeljek, 25. januar 2010 ob 23:37

Več slik najdete na teh naslovih:
GALERIJA SLIK
VIDEOSLOFUTSAL
FACEBOOK
Kul

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.