Dnevnik SP JAR 2010: Kraljestvo živali!

Živalsko kraljestvo v Kruger parku

Karmen Razlag, četrtek, 17. junij 2010 ob 21:44
Žirafa

Žirafa

Po napornem navijanju se je prileglo nekaj počitka ... v naravi ...
No, v načrtu smo imeli srečat kakšno res divjo žival, saj nas edino te še ne poznajo.
Vzdušje tukaj je resnično krasno. Vsi so del te nogometne zgodbe in resnično lepi so občutki, ko zahvaljujoč najbolj postranski stvari na svetu poznajo Slovenijo tudi tukaj na koncu Afrike.

Najprej smo se zapeljali skozi Polokwane Game Reserve, se ustavili na obisku še pri Dirku st., ki nam je ponosno razkazoval svoje trofeje in ponudil v pokušino slastne salame, ki jih pripravlja kar sam, ponavadi po uspešno opravljenem lovu.

Zatem nas je pot vodila proti Tzaneen, Hoedspruitu in Klaseri, kjer smo se ustavili v Matumi lodge in se podali v Kruger park iskat velikih 5 (lev, leopard, slon, bivol, nosorog).
Leva in slona smo uspeli ujeti v objektiv, ostali so se nam tokrat izmuznili. Kljub temu pa je dan ponujal obilo doživetij, saj smo bili domala cel dan 'na preži'!

Tako za živalmi kot za nogometnimi rezultati :-)

Lep pozdrav, Karmen, Damjan, Aleš, Mitja

Polokwane Game Reserve
http://www.sa-venues.com/game-reserves/np_polokwane-game-reserve.htm

Še nekaj več o Kruger parku
http://www.krugerpark.co.za/

100 najboljših stvari, ki jih lahko počnete v Južni Afriki
https://www.jenreviews.com/best-things-to-do-in-south-africa/

Kruger Park
Je eden izmed nacionalnih simbolov Južnoafriške republike in je destinacija, ki je na svoji poti po JAR-u naj ne bi izpustili. Je najbolj obiskan park, letno ga obišče čez 1 mio ljudi.
Razteza se 65 km po širini in 350 km po dolžini. Na severu meji na Zimbabve, na vzhodu na Mozambik. Sicer pa zahodno na provinco Limpopo in na Mpumalango na zahodu in jugu.
Vanj je možno vstopiti na 9 vstopnih točkah iz JAR strani.
Sicer pa v parku živi okrog 1.600 levov, 8.100 gnujev, 5.400 svinj bradavičark, 8.800 nosorogov, 7.700 žiraf, 13.050 slonov, 30.907 bivolov, 32.879 zeber in 98.000 impal (teh smo resnično največ zasledili).

Prejšnja zgodba: Tekma Alžirija - Slovenija!
Naslednja zgodba: Kdor ne skače, ni Slovenc!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.