#januhairy - ko ženske lahko pozabijo na britje, za dober namen

Namen je spodbujanje sprejemanja dlak na ženskem telesu in istočasno zbiranje denarja v dobrodelne namene

Prlekija-on.net, torek, 8. januar 2019 ob 18:03
#januhairy

#januhairy

Moški imajo "movember", ko si novembra ne brijejo brad, ženske pa odslej "januhairy" oz. "kosmati januar", ko v januarju lahko pozabijo na britje in depiliranje ter ostale načine za odstranjevanje dlačic predvsem pod pazduho in nogah. Pri tem gre za spodbujanje sprejemanja dlak na ženskem telesu, s čimer istočasno tudi zbirajo denar v dobrodelne namene.

Pobudnica tega gibanja, ki se je v zadnjih dneh razplamtel predvsem na Instagramu, je 21-letna britanska študentka igre Laura Jackson, ko si je morala pustiti rasti dlake zaradi vloge in je bila ob tem deležna negativnih odzivov.

Jacksonova je za BBC povedala, da je ob tem mislila, da se bo počutila osvobojeno in bolj samozavestno, ampak nekateri okoli nje niso razumeli in se niso strinjali s tem, da se ne brije. Ob tem je spoznala, da ženske morajo storiti še ogromno, da se bodo lahko drug drugega sprejemali popolno in resnično.

Ob tem je prišla na idejo meseca, ko bi se ženske zavestno odločile, da se ne brijejo in si pustijo rasti dlake. Namen pa je spodbujanje sprejemanja dlak na ženskem telesu in istočasno zbiranje denarja v dobrodelne namene.

Sredstva, ki jih bo s kampanjo zbrala, bo namenila dobrodelni organizaciji Body Gossip, ki z izobraževanji spodbuja dvig samospoštovanja pri najstnikih.

Na Instagramu se je medtem s ključno besedo #januhairy pojavilo že ogromno fotografij žensk v podporo tej ideji.