Tokrat en koristen izziv: #trashtag

V tem izzivu ljudje objavijo fotografijo neke lokacije pred in po čiščenju

Prlekija-on.net, torek, 12. marec 2019 ob 12:37
Na socialnih omrežjih pojavlja vse več objav, pred in po čiščenju

Na socialnih omrežjih pojavlja vse več objav, pred in po čiščenju

Socialna omrežja pogosto preplavijo takšni in drugačni izzivi, ki jih uporabniki nato označujejo s #tagi oz. #oznakami. Največkrat pri tem gre za kakšne bizarne in dobesedno neumne zadeve, ki so namenjene samo čim večjemu številu klikov in všečkov. V tej poplavi raznih izzivov, pa se kdaj pa kdaj najde tudi kakšen koristen, kot tokrat. Po omrežju se v zadnjih dneh namreč širijo objave z oznaki #trashtag, v prevodu bi to pomenilo nekaj podobnega kot "smetiščna oznaka".

V tem izzivu ljudje objavijo fotografijo neke lokacije pred in po čiščenju. Trend je pred časom pričel na platformi Reddit, kjer so uporabniki objavljali fotografije pred in po čiščenju, od takrat pa se na socialnih omrežjih pojavlja vse več objav, ki prikazujejo zasmetene lokacije ter nato še v stanju, ko so jih uporabniki počistili. Vsekakor koristen izziv, ki pa verjetno vseeno ne bo imel tako množičnega odziva, kot večina (nekoristnih) izzivov v preteklosti, saj je pri tem za všečke potrebno tudi nekaj dejansko postoriti.

Čeprav Slovenija velja za dokaj čisto deželo z urejeno okolico, so tudi pri nas razna črna odlagališča in lokacije, kjer nevestneži odmetavajo odpadke in kjer bi potrebovali ta izziv.