Ponekod že vstopili v leto 2020

Izmed večjih držav oz. celin, so prvi v novo leto vstopili v Avstraliji s tradicionalno spektakularnim ognjemetom

Prlekija-on.net, torek, 31. december 2019 ob 16:21
Vstop v novo leto v Avstraliji

Vstop v novo leto v Avstraliji

Nekatere države po svetu so že vstopile v novo leto, 2020. Ene izmed prvih držav, ki so do 16. ure po našem času že vstopile v novo leto, so bile Samoa, Nova Zelandija, Avstralija, Japonska, sledijo Kitajska, Filipini, Indonezija, ... slavja se iz ure v uro pomikajo proti zahodu. Po našem času bodo ob 22. uri v novo leto vstopili v delu Rusije, ob 23. uri v Grčiji, opolnoči pa še nato večina evropskih držav, vključno s Slovenijo. Kot zadnji bodo v novo leto vstopili na Bakerjevem otoku in v državi Niue. Časovnico vstopa v novo leto lahko spremljate tukaj.

V prvem videu si lahko ogledate vstop v novo leto v Avstraliji, kjer so pripravili tradicionalni spektakularen ognjemet. Letos so ga pripravili kljub temu, da po državi že več tednov divjajo hudi požari. V drugem videu je ognjemet na Novi Zelandiji, v tretjem pa lahko spremljate dogajanje v živo iz Pekinga, kjer bodo v novo leto vstopili ob 17. uri po našem času.

Happy New Year from New Zealand!

HAPPY NEW YEAR! It's already 2020 in New Zealand - a new decade! - and we're watching the incredible fireworks show from the top of Auckland's famed Sky Tower. https://cbsn.ws/3745pNA

Objavil/a CBS News dne Torek, 31. december 2019