Tudi Angleži imajo svojo Nessie

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. februar 2011 ob 12:181
Pošast?

Pošast?

Slavna pošast iz škotskega jezera Loch Ness oz. Nessie kot se bolj ljubkovalno imenuje domnevna pošast iz jezera, ima sedaj konkurenco. Tom Pickles se je namreč s svojimi sodelavci pretekle dni odpravil na izlet k jezeru Windermere v Angliji, kjer so najeli kajake. Odpravili so se na veslanje po jezeru in pri tem naleteli na nenavaden prizor, opazili so domnevno jezersko pošast oz. Bownessie, kot so jo poimenovali.

Ko so se oddaljili od obale, so sredi jezera zagledali domnevno žival v velikosti treh avtomobilov. "Mislil sem, da je bil pes, potem sem spoznal, da je veliko večja in se giblje zelo hitro. Kožo je imela kot tjulenj, a nenormalne oblike - drugačna kot vsaka žival, kar sem jih kdaj videl. Videli smo jo približno 20 sekund, nato smo hitro odveslali nazaj na obalo." je tamkajšnjim novinarjem povedal Pickles.

Domnevno jezersko pošast je fotografiral z mobilnim telefonom in čeprav je fotografija slabe kakovosti, gre menda za najboljšo fotografijo katere od jezerskih pošasti doslej. Strokovnjaki pravijo, da fotografija izgleda pristno, vendar je velikost datoteke premajhna, in zaradi slabe kakovosti težko reči, ali je resnično pristna, ali pa je bila pošast dodana kasneje s kakšnim računalniškim programom. Tom je namreč računalničar. Zanimivo pri tem je tudi, da se leta 2011, v dobi računalnikov in mobilnih telefonov, dokazne fotografije še vedno pojavljajo v slabi kvaliteti in "1950" izgleda.

Nessy

Vir: dailymail.co.uk

TUNČEK četrtek, 24. februar 2011 ob 08:36

Bole de kriza, več tokih "pošosti" do lidje vidli. Podobno sliko sen že vida. naj bi v enen amerišken zalivi bila neka pošost, pa je na kunci ne bilo nič.

Strokovjoki provijo, da je v jezerih ne mogoče, da bi bile kakše pošosti, se bi to za jih bija premali biotop oziroma, bi totih "pošosti" bilo dosta, se bi se mogle razmnoževati.

Jas v to ne vervlen.

Hjooj

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.