Trash & Burn festival tokrat v »korona ediciji«

Eden izmed prvih festivalov v tem delu Evrope po sprostitvi ukrepov zaradi koronavirusa

Prlekija-on.net, sobota, 20. junij 2020 ob 17:37
Trash & Burn 2020

Trash & Burn 2020

Ta konec tedna je v Sv. Martinu na Muri, blizu naše meje v Medžimurju na Hrvaškem, potekal že 12. Trash & Burn Festival, srečanje lastnikov ameriških avtomobilov in rock and roll festival. Festival je v zadnjih letih postal zelo prepoznaven v regiji in tudi širše in je privabljal veliko število obiskovalcev in udeležencev iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Madžarske, Švice, Nemčije, Italije, Nizozemske, Francije, Slovaške, Anglije, Srbije ter drugih držav. A je letos zaradi pandemije potekal v okrnjeni izvedbi kot "corona edition" ter na drugi lokaciji kot prejšnja leta.

Letos je prizorišče festivala bilo v avto kampu Lapaž v Toplicah Sveti Martin, omejen je bil na 500 obiskovalcev, na samem prizorišču pa je lahko bilo le 40 avtomobilov do letnika 1970, ostali so bili parkirani pred prizoriščem.

Sam program sicer ni bil veliko spremenjen, kot prejšnja leta, odvijal se je pester glasbeni program z rockabilly in rock and roll skupinami, DJ-i, na ogled so bili številni ameriški avtomobili in motorji, po meri izdelana kolesa in kolesa z motorji, poleg tega je potekal še spremljevalni program z barber in tattoo shopom, retro stojnicami...