Češki predsednik ukradel nalivno pero, nemški politik pa toaletni papir

Čehi sedaj na Facebooku zbirajo pisala za predsednika

Prlekija-on.net, četrtek, 14. april 2011 ob 16:535
Češki in čilski predsednik

Češki in čilski predsednik

Češkega predsednika Vaclava Klausa je kamera ujela, kako si skrivoma v žep daje nalivno pero. Minuli konec tedna je bil češki predsednik na uradnem obisku v Čilu, kjer se je sestal s tamkajšnjim predsednikom Sebastianom Pinero. Posnetek je bil izrezan iz poročila o Klausovem obisku, ki ga je češka televizija predvajala v nedeljo zvečer.
Še isti dan je bil posnetek objavljen na spletnem portalu YouTube, do torka popoldne pa je imel že preko 500.000 ogledov.

Klaus trdi, da je med državnimi voditelji navada, da po podpisu dogovorov obdržijo pisala. A je to češki predsednik naredil "s stilom", zato je bil posnetek deležen toliko zanimanja in zasmehovanja. Tudi tiskovni predstavnik češkega predsednika Radim Ochvat je dejal, da naj bi bilo nalivno pero darilo, ki ga je Klaus obdržal. Video si oglejte spodaj.

Čehi sedaj zbirajo pisala za predsednika
Na socialnem omrežju Facebook je bila ustvarjena skupina, ki poziva sodelujoče, naj v predsedniški urad 2. maja pošljejo nalivna peresa in druga pisala, saj "gospod predsednik očitno nima ničesar za pisanje". Več kot 5.000 Čehov je že potrdilo, da mu bo darovalo svoje pero.

Nemški politik pa je kradel toaletni papir?
Nemškega politika Frank-Michaela Johna pa so ujeli med krajo toaletnega papirja, ki ga je kradel v moških toaletnih prostorih mestne hiše v Stralsundu na severu Nemčije, kjer je član regionalnega odbora. V mestni hiši je v zadnjem času izginilo več kot 200 zvitkov toaletnega papirja, kar je pri hišnikih vzbudilo sume, zato so nastavili past in odkrili politika z enim zvitkom papirja v roki, z drugim pa skritem v nahrbtniku.

Po navedbah pisarne tamkajšnjega okrajnega tožilca krajo preiskujejo ter da vrednost vseh ukradenih predmetov ni večja od nekaj sto evrov. Od morebitnih prejšnjih prekrškov pa bo odvisno, ali bodo vložili tožbo.

Češki predsednik in pero


TUNČEK petek, 15. april 2011 ob 09:57

Za vzeti toaletni papir je malo čüdno, za nalivno pero pa sen čüja, da je resen običaj, da jo potpisnik lehko vzeme. Toki običaj je tüdi prinas, se mi je prava predsednik dohtarskega sindikota, gda so pret leti potpisovali neki sporazum, ke so ga opozorili, da lehko vzeme nalifko.

MHA petek, 15. april 2011 ob 15:48

Lopof Hehe Ze se te zej za eno kulico jočejo, či je vzeja, je vzeja, pa jas bi jo tüdi, či bi fejna bila. Tako

Dejan petek, 15. april 2011 ob 15:53

Pa sej je neje fkra, to je v navodi ka se obdrži. Ampak je to češki predsednik tak izpela, ka se res vidi, kak da bi jo fkra. Dober je bija Hahaha

MHA petek, 15. april 2011 ob 15:57

Ma ja, san mediji po stvor napihnejo, kak skos. Či je vzeja je vzeja fertik, nej jo mo, nepa ga ze po fseh medijih vločijo kak lopova.

MHA petek, 15. april 2011 ob 15:57

Je pa res ka je zmagovalno to nareda Hihihi

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.