Preko tisoč vrhunskih avtomobilov in vroče lepotice prava paša za oči

AMTS je največji in najpomembnejši avtomobilski sejem na Madžarskem, ki se ga vsako leto udeležijo domala vsi priznani proizvajalci avtomobilov.

Prlekija-on.net, torek, 31. maj 2022 ob 17:59
AMTS avto sejem 2022

AMTS avto sejem 2022

Pričela se je sezona avtomobilskih sejmov in z njimi povezanih novosti v avtomobilski industriji. Eden izmed takšnih sejmov je tudi AMTS sejem v Budimpešti na Madžarskem, ki vsakič privabi veliko število ljubiteljev avtomobilov. V sklopu avtomobilističnega sejma poteka avto, motor in tuning show ter tudi izbor najlepšega dekleta avto sejma in številne druge dejavnosti. Letos je bilo razstavljenih preko tisoč avtomobilov.

Sejma se vsako leto udeležijo domala vsi priznani proizvajalci avtomobilov in tako je sejem prava paša za oči. Proizvajalci na sejmu predstavljajo tudi vse najnovejše modele, najbolj prestižne modele in tehnološke dosežke. Najbolj znani proizvajalci avtomobilov so predstavili tudi svoje prototipe in avtomobile na električno energijo.

Poleg najnovejših modelov in dosežkov v avtomobilski industriji je veliki del sejma namenjen tudi za tuning in predelane avtomobile. Nekateri lastniki zelo veliko vlagajo v predelavo avtomobilov. Tako s športnega, kakor tudi umetniškega vidika.

Janez Zagorc iz Avto kluba kobra Prekmurje

Na avto sejmu na Madžarskem najboljši gostujoči avtomobil iz Avto kluba kobra Prekmurje


V sklop tega spada tudi zvok in poleg športnih in stilskih predelav vozil je bilo mogoče videti in slišati vozila z dovršenimi audio in video tehnologijami, saj je multimedija postala sestavni del avtomobilov.

Na sejmu lahko zasledite tudi vrhunsko stilsko predelana vozila nekaterih slovenskih voznikov. Janez Zagorc iz Avto kluba kobra Prekmurje je dosegel tudi 1. mesto v kategoriji TOP GUEST CAR ON SHOW.

Seveda pa se noben avtomobilski sejem ne zgodi brez postavnih lepotic, ki so sestavni in obvezni del sejma v Budimpešti. Tako smo zraven hitrih in prestižnih jeklenih konjičkov lahko opazili tudi marsikatero brhko in postavno lepotico.

Poleg osrednjega sejemskega dogajanja so potekali še številni obsejemski dogodki. Tako so organizatorji pripravili izbor za Miss AMTS, dirke z dirkalnimi avtomobili na progi ob sejmišču, driftanje in številne druge aktivnosti.