Trash & Burn se letos vrača na staro lokacijo

Ta konec tedna bo v Sv. Martinu na Muri srečanje ameriških avtomobilov in festival rokenrola, ki gosti obiskovalce in lastnike starih ameriških avtomobilov iz vse Evrope.

Prlekija-on.net, sreda, 15. junij 2022 ob 17:01
Trash & Burn, foto: Boštjan Tacol

Trash & Burn, foto: Boštjan Tacol

Preživite podaljšan vikend v Svetem Martinu na Muri, saj se v četrtek, 16. junija prične tradicionalni Trash & Burn - srečanje ameriških avtomobilov in festival rokenrola, ki gosti obiskovalce in lastnike starih ameriških avtomobilov iz vse Evrope.

Letošnji, 14. TRASH & BURN - American car meeting & rock and roll festival se seli na staro lokacijo Izletišča Goričanec v Sv.Martin na Muri.

PRE-PARTY bo 16.6. v toplicah Sveti Martin, v pubu Potkova s ​​koncertom JAMES LEG iz ZDA, ki ga opisujejo kot pridigarja garažnega bluesa in punka, ki igra klavir kot Jerry Lee Lewis, na odru pa divja kot Iggy Pop. Vstop na koncert je prost.

Nato sledi še uradni TRASH & BURN v petek in soboto, 17. in 18. junija 2022, ki se letos spet seli na lokacijo Izletišča Goričanec v Sv. Martin na Muri.

Trash & Burn

Celoten festival se bo vrtel v retro slogu, od ameriških avtomobilov in motorjev iz vse Evrope, pin-up deklet, burlesknih predstav, tradicionalnih tetovaž, stojnic za vintage oblačila, tradicionalnih brivnic, obiskovalci pa bodo lahko uporabljali Trash & Burn "Taxi" 1959 Ford Thunderbird za vožnjo po festivalski poti in terme.

V soboto čez dan bo vzporedno s festivalom na bazenih Term Sveti Martin zabava na bazenu z rockabilly DJ-jem, obiskovalci Trash & Burn pa bodo imeli poseben 20 % popust na vstopnice v Aquapark s predložitvijo zapestnice festivala.

Glasbeni del festivala odpira LHD, skupina, ki jo sestavljajo nekdanji člani The Bambi Molesters, Lado, Hrvoje in Dinko. Skupaj z njimi nastopajo The Booze Bombs, znana nemška rockabilly skupina, Thee Melomen, odlična zagrebška garažna rock and roll skupina iz 60-ih, High Steppers, super skupina/projekt, ki ga sestavljajo znani igralci evropske rockabilly scene.

Ob bendih bodo nastopili tudi znani DJ-ji, ki bodo vrteli glasbo z vinilnih plošč, od rokenrola 50-ih, rhythm & bluesa, rockabillyja, soula, garažnega rocka, pa vse do psihobillyja in punka '77.

Vstopnina znaša 5,5 evra za en dan oziroma 8 evrov za oba dneva.
S kupljeno vstopnico lahko kampirate tudi brezplačno.
Lastniki ameriških avtomobilov in motociklov imajo vstop prost.

Trash & Burn