Sprehod skozi praznično okrašen Varaždin

Advent v Varaždinu se je začel 1. decembra, trajal pa bo do 7. januarja. Prinaša več kot 110 programov vseh vrst, barv in oblik, zasnovanih in ustvarjenih za vse okuse, starosti in praznične želje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. december 2023 ob 17:03
Advent v Varaždinu

Advent v Varaždinu

December je čas veselja, zabave, druženja z družino in prijatelji; čas uživanja v mamljivih okusih, čas obdarovanja... Del tega vam ponuja advent v Varaždinu, eden najbolj očarljivih in romantičnih zimskih festivalov na Hrvaškem. Varaždin nasploh velja za eno najlepših mest na Hrvaškem, če mu dodamo še praznično okrasitev, je tam res pravljično. Letos smo se tudi sami sprehodili po okrašenih ulicah, kjer se je kar na sedmih lokacijah v čudovitem in pravljično okrašenem mestnem središču Advent začel 1. decembra, trajal pa bo do 7. januarja. Prinaša več kot 110 programov vseh vrst, barv in oblik, zasnovanih in ustvarjenih za vse okuse, starosti in praznične želje.

Advent v Varaždinu

Uživate lahko v prazničnih čarih Čarobnega mesta dedka Mraza, panoramsko kolo s 23 metri višine obiskovalcem omogoča, da v pogledu na praznično okrašen Varaždin uživajo iz ptičje perspektive. Varaždinski Kapucinski trg pa se je spremenil v Ledeno čarovnijo z drsališčem in spustom po mogočnem ledenem toboganu...

Advent v Varaždinu

Poleg vsega pa je seveda tudi pestra gastronomska ponudba s sladkimi, slanimi in toplimi okusi zime. Na Trgu Miljenka Stančića najdete adventne hiške, kjer ponujajo za vsakega nekaj, poleg tega pa glasbeni program poživi vzdušje in ustvari popolno zvočno ozadje za adventno doživetje. Zanimivost je tudi fotografiranje na Verižnem mostu, kjer vas čaka snežna idila z najlepšim pogledom na trdnjavo Stari grad.

Advent v Varaždinu

Glavni varaždinski trg, Korzo, pa ponuja pravo čarobnost adventa. Na trgu svetijo lučke, odmeva glasba, diši po prazničnih dobrotah.. V pisani praznični nakupovalni ponudbi boste lahko našli nekaj, da razveselite sebe ali svoje najbližje. Posebnost je tudi edinstven in največji adventni koledar na oknih Županijske palače, kjer vsak dan v decembru odkrijejo eno okno, spodaj pa se skrivajo fotografije Varaždina in okolice lokalnega fotografa.

Advent v Varaždinu

Spodaj je nekaj fotografij, vso čarobnost pa najbolje doživite, če ga obiščete sami. Varaždin je od Ljutomera oddaljen 45 minut vožnje, od Ormoža pa le 30 minut.