Filmski festival Togetherness

Filmski festival Togetherness

Marija Kokelj, petek, 28. marec 2008 ob 22:51
Filmski festival Togetherness

Filmski festival TogethernessPozdravljeni,

Z veseljem vam sporočamo, da smo v Muzejskem društvu Domžale uspeli pripeljati projekt Filmski festival Togetherness v mednarodni zasedbi do izvedbe. Predvajanja izbranih filmov, delavnice na temo, okrogla miza in spremljajoče aktivnosti bodo zaokrožale dogajanje v času med 11-14. aprilom v Ljubljani in v Domžalah.

Naš namen ni v še enem festivalu, kjer se odvrtijo filmi, podelijo nagrade, pade nekaj kritičnih besed na račun slovenskega filma in spije nekaj dobrega vina. Če bo filmski festival Togetherness obudil zanimanje za filmsko kamero zaradi Nenada Jovičiæa, smo na pravi poti.

Ali kot je povedala Irena Prosen, igralka v filmu Operacija Ticijan, 1963:

»Odnos med igralcem in snemalcem je nekaj posebnega. Od njega je odvisno, kakšen boš na posnetku. Snemalcu se predvsem igralka nikakor ne sme zameriti. Če pade v nemilost, bo poskrbel, da bo videti nekaj let starejša in utrujena, kljub temu da scenarij tega ne predvideva. Toda z Nenadom je bilo drugače. Z njim je lahko vsak igralec vedno našel skupno besedo in vedno je poskrbel, da so bile igralke glamurozne in lepe.«

Več o festivalu se nahaja na spletni strani www.filmskifestival.si in v priponki.

 natecaj_kratki_film_2008.pdf natecaj_kratki_film_2008.pdf

{mos_sb_discuss:7}