Več kot 2.000 mladih za prvomajske praznike žuralo na Collegium Spring breaku

Več kot dva tisoč mladih se je zabavalo v Poreču - aktivnosti čez dan, koncerti ob večerih

Prlekija-on.net, torek, 6. maj 2014 ob 22:49
Collegium Spring break v Poreču, foto: Marko Delbello Ocepek

Collegium Spring break v Poreču, foto: Marko Delbello Ocepek

Spring break kot mu rečejo Američani je izraz, ki se je dodobra prijel tudi pri nas. Za to že leta več kot upravičeno skrbijo Collegiumovci, ki so tudi letos pripravili glasbeno-športni odmik od vsakodnevnih skrbi, hkrati pa žurerjem napolnili baterije pred izpitnim obdobjem.

Več kot dva tisoč mladih je tudi letos za prvomajske praznike romalo v središče spomladanske zabave v Poreču, kjer so jih čez dan čakale animacijske igre, poskrbeli pa so tudi za beach partyje, tj. zabave na plaži s številnimi DJ-ji. Pripravili so še nepozabno zabavo na ladji z dvojcem Vanillaz, ki se je potem, ko je padla tema, preselil v poreški nočni klub, kjer sta zabavo nadaljevala italijanska vzpenjajoča se zvezdnika Vinai.

Daleč najbolj pestro je bilo predvsem ob večerih, med drugimi sta s svojo opravo in remiksi navdušila DJs from Mars, ki trenutno zasedata lestvico stotih najboljših didžejev na svetu, podnevi sta ozračje še dodatno ogrevala priznani Teddy-O in naš DJ Sylvain,... evforijo so povzročili tudi domači glasbeniki: Zlatko in Trkaj sta poleg solo nastopov z združenimi močmi repala na odru, pod njima pa je plesala množica.

Mambo Kings z razlogom postajajo stalnica Collegiumovih zabav – ni pesmi, ki je množica ne bi poznala in ni slabe volje, ki je ti glasbeniki ne bi znali odpraviti. Tokrat so svojo že tako težko zamenljivo energijo podkrepili še z obiskom legendarnega glasbenika Alfija Nipiča, ki je skupaj z več kot dva tisoč pojočimi grli zapel uspešnice "Ostal bom muzikant", "Slovenija, od kod lepote tvoje","Večer na Robleku", "Silvestrski poljub", ... In čeprav še zdaleč ni bilo tako hladno kot za silvestrovo, so bili poljubi v Poreču še kako vroči, morje toplo, ozračje pa pošteno naelektreno.

Spring Break se je v Poreču končal, uraden after party v prestolnici pa organizatorji napovedujejo že konec tega tedna.