Z dronom nad zapuščenim mestom Pripjat

Kratki film prikazuje ta pošasten in zapuščen kraj, ki ga je prizadela Černobilska nesreča

Prlekija-on.net, petek, 2. januar 2015 ob 23:35
Pripjat

Pripjat

Leta 1986, je napačna zasnova reaktorja povezana z napakami, ki so jih storili delavci elektrarne, privedla do ene izmed najhujših jedrskih nesreč v zgodovini jedrske energije - Černobilske nesreče. Jedrska eksplozija v jedrski elektrarni Černobil pri Pripjatu v Ukrajini, je povzročila, da je približno 5% reaktorske sredice pronicalo v okolje ter se razneslo z vetrom, kar je privedlo do zaprtja območja v radiju 30 km okoli elektrarne, ki je še danes v veljavi.

50.000 ljudi, ki so prebivali v bližnjem mestu Pripjat, je bilo potrebno evakuirati v roku 36 ur po nesreči, nato pa še dodatnih 70.000 ljudi iz okoliških območij v naslednjih nekaj tednih. Za območje lahko rečemo, da je mesto duhov, ki se ga človek ni dosti dotaknil v zadnjih 30 letih.

Britanski režiser Danny Cooke pa nam je s svojim kratkim filmom omogočil, da lahko pokukamo v ta pošasten in zapuščen kraj. Film vključuje posnetke posnete z dronom, ki je letel nad tem območjem.

Spodaj je na ogled kratki film, celotno zgodbo pa si lahko ogledate tukaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.