Ameriški avtomobili in lepotice na Trash & Burn festivalu

Minuli vikend je na Sv. Martinu ob Muri na Hrvaškem potekal že 6. Festival ameriških avtomobilov imenovan »Trash'N'Burn festival« ter rock and roll festival. Dogodek je potekal dva dni in sicer v petek in soboto.

sreda, 2. julij 2014 ob 15:21

V Staršah vas očara vijolično polje sivke

Polja sivke s svojo čudovito vijolično barvo in svežim vonjem očarajo marsikaterega obiskovalca. Polna cvetočih grmičkov privabljajo metulje, čmrlje in čebelice, ki letajo iz cveta na cvet in se omamljajo od eteričnega olja sivke, ki dehti v zraku. Ob teh prizorih se vidimo nekje v Provansi ...

četrtek, 26. junij 2014 ob 21:10

Slovenska policija in vojska sta v BiH s helikopterjem evakuirali že preko 200 ljudi

V soboto zjutraj so se na poplavljeno območje v Bosno in Hercegovino odpravili tudi slovenski policisti in slovenski vojaki. Policisti so v pomoč prebivalcem odšli s policijskim helikopterjem in dvema posadkama, vojaki pa s posadko helikopterja Slovenske vojske Bell 412.

ponedeljek, 19. maj 2014 ob 17:55

Več kot 2.000 mladih za prvomajske praznike žuralo na Collegium Spring breaku

Spring break kot mu rečejo Američani je izraz, ki se je dodobra prijel tudi pri nas. Za to že leta več kot upravičeno skrbijo Collegiumovci, ki so tudi letos pripravili glasbeno-športni odmik od vsakodnevnih skrbi, hkrati pa žurerjem napolnili baterije pred izpitnim obdobjem.

torek, 6. maj 2014 ob 22:49

Sanjski Maldivi, podoba raja na Zemlji

Maldivi s svojo izrazito modro barvo morja, koralnimi grebeni, belimi plažami ter palmami za marsikoga predstavljajo raj na Zemlji. Kako da ne, v naši podobi raja si za sanjsko početje zamišljamo ležanje na plaži in opazovanje sončnega zahoda s koktajlom v roki. Po drugi strani pa nam Maldivi ...

petek, 14. februar 2014 ob 17:001

Kolumbijski blatni vulkanček Totumo

V karibskem predelu Kolumbije se nekje na pol poti med Cartageno in Barranquillo nahaja blatni vulkanček Totumo. Hit med turisti. Po kakšni uri vožnje iz Cartagene ugledamo na koncu ceste ob sladkovodni laguni približno 15 metrov visoko gmoto v obliki stožca, na vrh katere vodijo strme lesene stopnice ...

četrtek, 30. januar 2014 ob 16:43

Božični sejem v Fürstenfeldu

V simpatično okrašenem avstrijskem mestu Fürstenfeld, vse adventne sobote in nedelje na glavnem trgu poteka božični sejem, ki velja za največjega v tistem delu regije.

nedelja, 22. december 2013 ob 15:501

Hrvaško Zagorje vabi med svoje čarobne griče

Čeprav nesporno drži, da smo Slovenci veliki patrioti, kar še posebno velja pri žlahtni kapljici, pa je sem ter tja lepo, zanimivo in okusno pogledati tudi k sosedom. Recimo v Hrvaško Zagorje, ki je od Ljubljane oddaljeno približno toliko kot Goriška brda, povsem blizu pa je našim krajem. Blizu ...

četrtek, 17. oktober 2013 ob 11:11

V spektaklu Airpower 2013 uživali tudi številni Prleki

Minuli konec tedna se je v Avstriji odvijal letalski spektakel Airpower 2013. Udeležili so se ga tudi številni obiskovalci iz naših koncev . V organizaciji Aerokluba Prlek se jih je udeležilo 65.

torek, 2. julij 2013 ob 09:542

Siofok - izlet, vikend ali zabava

Siofok leži na vzhodni obali Blatnega jezera (Balaton) na Madžarskem. Že 150 let velja za najpomembnejši kraj ob tem jezeru. 1893 je dobil priljubljen kopališki kraj naziv zdraviliški. Šele pred 45 leti pa je dobil mestne pravice.

četrtek, 9. maj 2013 ob 17:36