Na hrvaški obali še vedno divjajo požari

Na Hrvaškem se to poletje spopadajo z eno požarno najhujših sezon ob jadranski obali v zadnjih nekaj desetletij, saj so našteli že več kot pet tisočpožarov, pogorelo pa je že okoli 85 tisoč hektarov gozda, kmetijskih zemljišč in rastlinja.Medtem se gasilci še vedno bojujejo s požari na ...

četrtek, 24. avgust 2017 ob 19:24

V ZDA so lahko opazovali popoln Sončev mrk

V ZDA lahko spremljajo popoln Sončev mrk, pojav, kjer Mesec vizualno prekrije Sonce. Popoln Sončev mrk je viden le V ZDA, v Evropi pa le delni. Pri nas ni viden niti delni, lahko pa si popolnega ogledate v spodnjem videu v živo. V Sloveniji bo popoln Sončev mrk viden šele leta 2081, smo pa ga pri ...

ponedeljek, 21. avgust 2017 ob 18:552

Ameriški avtomobili devetič zbrani v Sv. Martinu na Muri

Minuli konec tedna je v Sv. Martinu na Muri, streljaj od naše meje v Medžimurju, potekal 9. Trash & Burn Festival, srečanje lastnikov ameriških avtomobilov in rock and roll festival. Festival, ki je vsako leto bolj prepoznaven v regiji in tudi širše, privabi veliko število obiskovalcev.

sobota, 24. junij 2017 ob 21:271

Čez dva meseca se nam obeta airshow v naši neposredni bližini

Aeroklub Međimurje, ki letos praznuje 70. obletnico obstoja, bo po devetih letih ponovno organiziral aeromiting. Čakovec Airshow 2017 bo potekal čez dva meseca, v nedeljo, 4. junija na aerodromu v Pribislavcu pri Čakovcu.

torek, 4. april 2017 ob 19:366

Jekleni konjički in vroče lepotice prava paša za oči

S spomladanskim časom se začne tudi sezona avtomobilskih sejmov in z njimi povezanih novosti v avtomobilski industriji. Prvi sejem vsako leto poteka v Ženevi, kateremu pa sledi AMTS sejem v Madžarski prestolnici. V sklopu avtomobilističnega sejma v Budimpešti poteka avto, motor in tuning show.

nedelja, 26. marec 2017 ob 19:36

Vroče lepotice in postavni lepotci pri naših sosedih

Minuli vikend je bilo pri naših sosedih v Gradcu v Avstriji zelo vroče, saj je po enem letu premora ponovno potekal erotični sejem Eros & Amore. Pred občinstvom so nastopile vroče lepotice in postavni fantje.

petek, 17. februar 2017 ob 17:41

Royal Clipper - največja jadrnica na svetu

Največja jadrnica na svetu Royal Clipper, sprejme do 227 potnikov, z njo pa upravlja 106-članska posadka. Švedska jadrnica v dolžino meri 134,8 metra, ima pet jamborov, na katerih je 42 jader, ki jih razprejo v dobrih 15 minutah. Površina jader meri 5.202 kvadratna metra, v Guinnessovo knjigo rekordov ...

nedelja, 28. avgust 2016 ob 12:08

Piran ponuja številne znamenitosti in zanimivosti

Starodavno slovensko primorsko mesto Piran, s svojim mediteranskim podnebjem sodi med najtoplejše predele Slovenije. Veliko je sončnih dni, padavin pa malo, značilne so mile zime in vroča poletja. Je pristaniško mesto, ki leži na samem rtu Piranskega polotoka.

nedelja, 17. julij 2016 ob 09:59

Sv. Martin na Muri osmič v znamenju ameriških jeklenih lepotcev in pin-up lepotic

Ta konec tedna je v Sv. Martinu na Muri na Hrvaškem potekal 8. Trash & Burn Festival, srečanje lastnikov ameriških avtomobilov in rock and roll festival. Festival je vsako leto bolj prepoznaven v regiji in tudi širše ter privabi veliko število obiskovalcev.

sobota, 25. junij 2016 ob 20:261

Kam na zabavo v začetku letošnjega leta?

Novoletne zabave so za nami. Mesta so že snela svoje prazničneokraske, stojnice s kuhanim vinom in pečenim kostanjem sopospravljene. Tudi božiček je opravil svoje delo in med otroke inodrasle razdelil darila. A z novim letom se pričenjajo novepriložnosti. Statistiki napovedujejo, da naj bi se ...

torek, 12. januar 2016 ob 12:27