DBE Apače 1 (SVZ Hrastovec)

Socialno varstveni zavod Hrastovec (krajše SVZ Hrastovec) je največji zavod v slovenskem prostoru. Dolga leta je veljal za »zadnjo postajo« v mreži skrbi za osebe s posebnimi potrebami. V zadnjih dvajsetih letih pa je to tudi ustanova, ki ljudem omogoča nov začetek za osebe, ki imajo težave v duševnem zdravju in težave v duševnem razvoju. Kot ustanova skrbi za institucionalno varstvo odraslih, ki spadajo med najbolj ranljivo populacijo oseb. Del zavoda predstavljajo tudi dislocirane bivalne enote (krajše DBE), ki se razprostirajo vse od Hodoša do Maribora.
V projektu Mali in veliki pesniki so delček sebe predstavili stanovalci DBE Apače 1. Skozi pesnitve so izrazili svoja občutja in dojemanja sveta. Hvala krajanom, OŠ in vrtcu Apače, Občini Apače ter seveda vsem ostalim, ki nas že vrsto let sprejemate v svoji sredini, z nami sodelujete in tako dokazujete, da se drugačnosti ni potrebno bati.


Prikaži vse (251 pesmi) Mali pesniki Veliki pesniki
OŠ Apače OŠ Gornja Radgona OŠ Radenci
OŠ Razkrižje OŠ Veržej DBE Apače 1 (SVZ Hrastovec)

Projekt medgeneracijsko sodelovanje skozi pesem - Mali in Veliki pesniki sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.