Radgonska umetnika Matjaž Geder in Eva Žula razstavljata na Ptuju

Vse do 22. januarja je v Miheličevi galeriji na Ptuju na ogled zanimiva in kakovostna likovna razstava, zadnja ki so jo odprli v letu 2016. Svoja najnovejša dela in spoznanja o življenju in umetnosti sta na ogled postavila profesorja likovne umetnosti Matjaž Geder in Eva Žula, sicer že uveljavljena ...

četrtek, 5. januar 2017 ob 08:21

Žarek ogrel popoldan z božično pesmijo

PriDruštvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurjaže več let deluje Vokalna skupina Žarek. Pevk je skupno 12, ki sezdružujejo ob petju in glasbi pod vodstvom RenateVajndorfer.Vendar pa je strokovno vodstvo »v rokah« zborovodje MatijeHorvata.

četrtek, 5. januar 2017 ob 08:04

Na Pragerskem potrjen primer ptičje gripe

Na ribnikih na Pragerskem so od 30. decembra do 1. januarja poginili trije labodi grbci (Cygnus olor), ki jih je prevzela Veterinarsko-higienska služba. Labodom so bili odvzeti vzorci (kloakalni in trahealni brisi) in poslani v preiskave na Nacionalni veterinarski inštitut v Ljubljano (NVI).

sreda, 4. januar 2017 ob 16:43

V tovornem vozilu se je skrivalo sedem mladoletnih državljanov Afganistana

V torek, 3. januarja, ob 17.20 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 50-letni državljan Turčije, voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom, oboje turških registrskih oznak.

sreda, 4. januar 2017 ob 15:47

Okoljsko aktivni ljutomerski dijaki

Okoljska odgovornost na slovenskih srednjih šolah, ki sodelujejo v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje, narašča. To kaže Anketa o okoljskih aktivnostih šol, ki v letošnjem šolskem letu sodelujejo v projektu.

sreda, 4. januar 2017 ob 12:16

V Precetincih božiček obdaril 50 otrok

Praznični čas najbolj radostno doživljajo otroci, ki na pristen in hvaležen način izkazujejo kako malo je potrebno za srečo. Že 3. leto zapored so božička pričakali tudi otroci iz vasi Precetinci.

sreda, 4. januar 2017 ob 09:45

Koledar prireditev v občini Ljutomer januar 2017

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v januarju.

sreda, 4. januar 2017 ob 09:18

Na novega leta dan neznanec razbijal po Koračicah

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času ob prehodu iz starega v novo leto med drugim obravnavali več poškodovanj tuje lastnine.

sreda, 4. januar 2017 ob 08:282

Dokležovski gasilci so novo leto preživeli na valovih reke Mure

Čeprav smo s smelimi koraki že vstopili v novo leto in si voščili vse najboljše z veliko mero zdravja v letu 2017, je življenje steklo že po ustaljenih tirnicah. Nekateri so novo leto in drugi dan novega leta preživeli v družinskem krogu, a gasilsko društvo Dokležovje se je odločilo, da ...

torek, 3. januar 2017 ob 20:08