Tudi v Prlekiji klestila toča

Toča velikosti med lešnikom in orehom je padala tudi v Prlekiji, na Cvenu, kjer so med drugim morali prekiniti nogometno tekmo med Cvenom in Križevci. Toča je padala tudi v Gornji Radgoni.

Prlekija-on.net, sreda, 2. maj 2018 ob 19:081
Toča na Cvenu

Toča na Cvenu

V sredo, 2. maja, so severovzhod zajele nevihte, ponekod je padala toča. Toča je klestila predvsem v Prekmurju, v okolici Lendave, Beltincev, Odrancev, ... na Goričkem, kjer je bila velika kot lešnik. Iz Nemčavcev poročajo o toči velikosti kokošjega jajca.

Toča velikosti med lešnikom in orehom je padala tudi v Prlekiji, na Cvenu, kjer so med drugim morali prekiniti nogometno tekmo med Cvenom in Križevci. Toča je padala tudi v Križevcih pri Ljutomeru, Veržeju, Lukavcih, Borecih, Gornji Radgoni, ... medtem, ko je v Ljutomeru le nekaj minut deževalo. Pozneje je sicer med močnim deževjem tudi v Ljutomeru padala manjša toča. O morebitni škodi zaenkrat še ni podatkov.

Po podatkih Arsa bodo zvečer in v prvem delu noči predvsem v vzhodnih in osrednjih krajih še plohe in nevihte, v drugi polovici noči pa se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14 °C.

V četrtek dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, tudi nevihte. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.



Več v Narava