V Radencih počastili Prešerna

Na predvečer letošnjega slovenskega kulturnega praznika je bila Kongresna dvorana hotela Radin v Radencih nabito polna. V primerjavi z drugimi kulturnimi prireditvami v preteklosti se dobi občutek, da tudi sedaj, kot nekoč, krizni časi »potegnejo« ljudi h kulturi. Torej je slovenska ...

petek, 8. februar 2013 ob 09:10

Z utrinki poezije v živo, predstavili dvojezično knjigo Erato

Literata Feri Lainšček in Robert Titan Felix, zgodovinar pedagog Franc Kuzmič, kantavtor Tomaž Domicelj in umetnica Irena Brunec - Tébi, so v četrtek, 7. februarja, v Poročni dvorani Mestne hiše v Ljutomeru, predstavili dvojezično knjigo "Erato - muza ljubezenske in erotične poezije", ...

četrtek, 7. februar 2013 ob 22:18

Praznik slovenske kulture v vrtcu

Slovenci imamo svoj kulturni praznik. Koliko smo nanj ponosni ali pa nam pomeni le dela prosti dan, naj presodi vsak sam.

četrtek, 7. februar 2013 ob 21:51

Miklošičevo nagrado prejela Marija Prelog

V četrtek, 7. februarja, je Občina Ljutomer, ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Slavnostna govornica na prireditvi je bila akademska kiparka in slikarka, Irena Brunec – Tébi.

četrtek, 7. februar 2013 ob 21:30

P&F mora Dvorec Jeruzalem predati IGD Holermuos

Po poročanju današnjega Večera, je soboško okrožno sodišče izdalo začasno odredbo, po kateri mora družba P&F Jeruzalem Ormož izročiti Dvorec Jeruzalem družbi IGD Holermuos.

četrtek, 7. februar 2013 ob 13:493

Pogrešan Davorin Slivnjek iz Vaneče

V soboto, 2. februarja 2013 v večernem času, je odšel od doma neznano kam Davorin Slivnjek, star 44 let, stanuje Vaneča, UE Murska Sobota.

četrtek, 7. februar 2013 ob 13:12

V kanalu HE Formin našli truplo

V četrtek, 7. februarja, ob 6.01, je bilo v kanalu HE Formin pri kraju Nova vas pri Markovcih, opaženo truplo. Gasilci PGD Ptuj in Nova vas so truplo potegnili iz vode in ga s čolnom prepeljali na kopno, osvetljevali so kraj dogodka ter utopljenca predali pristojnim službam.

četrtek, 7. februar 2013 ob 11:47

Področno tekmovanje iz znanja zgodovine v Križevcih

Na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru je 5. februarja 2013 potekalo področno tekmovanje iz znanja zgodovine. Letošnja tema je Tehnološki razvoj na Slovenskem v 19. in v začetku 20. stoletja ter njihov vpliv na življenje.

sreda, 6. februar 2013 ob 16:51

Krajine Tatjane Mijatović v Ljubljani

Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, je pripravila že svojo drugo samostojno razstavo v slovenski prestolnici. Novembra 2011 je svoje slike predstavila na razstavi v Perryjevi sobi Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, a tokrat razstavlja v Galeriji Ekonomske fakultete ...

sreda, 6. februar 2013 ob 11:22