V Babincih se je zbralo 133 gasilskih veteranov

Pred 21. leti se je Gasilska zveza Ljutomer odločila za vsakoletno poletno srečanje gasilskih veteranov in veterank iz občin Ljutomer, Razkrižje in Veržej. Letošnje srečanje je bilo v četrtek, 14. avgusta zaupano gasilskemu društvu Babinci.

četrtek, 14. avgust 2014 ob 19:22

Ormož oživel in ponudil pestro dogajanje

Že šesto leto zapored je Ormož oživel in ponudil pestro dogajanje na različnih prizoriščih, med zidovi malega in velikega grajskega dvorišča, ormoškega parka in v športnem parku Mestna Graba je namreč potekal festival O.F.A.K.

četrtek, 14. avgust 2014 ob 18:26

Prometna nesreča pred naseljem Radomerje

V četrtek, 14. avgusta, se je v dopoldanskih urah, na državni cesti Ljutomer - Ormož, izven naselja Radomerje pred Ljutomerom, v križišču za Jeruzalem, zgodila prometna nesreča, kjer pa je nastala le materialna škoda na osebnih vozilih.

četrtek, 14. avgust 2014 ob 15:30

Poplavilo številne kleti

Močno deževje, ki nas je iz srede na četrtek ponovno zajelo, povzroča številne nevšečnosti po celotni državi. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje potoka Trnava in Črnec v Središču ob Dravi nevarno naraščata.

četrtek, 14. avgust 2014 ob 10:47

Čebelarji dodali svoj kamenček v mozaik 30. Prleškega sejma po celen Lotmerki

Tudi domači čebelarji so s svojo udeležbo popestrili jubilejni sejem. Na svoji stojnici so razstavili različne vrste medu iz sicer letošnje borne letine. Tako neugodnega vremena za čebelje družine pač ne pomnijo niti najstarejši čebelarji. Največ pozornosti je pritegnil stekleni pano z ž ...

četrtek, 14. avgust 2014 ob 10:16

Zaposleni v družbi Radgonske gorice na strokovni ekskurziji na Hrvaškem in v Srbiji

Letošnje trgatev že trka na vrata pridelovalcev žlahtne vinske kapljice. Tako pridni vinogradniki, v teh dneh že hitijo z zadnjimi deli v vinogradih in s pripravami na spravilo letošnjega pridelka. Da pa si je treba vzeti ob delu tudi čas za izobraževanje, izpopolnjevanja in nadgrajevanje znanja ...

četrtek, 14. avgust 2014 ob 10:03

Poletni tabor za otroke iz rejniških družin Slovenije na Šprincu pri Razkrižju

Pred osmimi leti je bilo ustanovljeno Rejniško društvo Slovenije, v katerega so se združili rejniki, otroci iz rejniških družin, strokovni delavci in drugi, ki jim je namen in pomen rejništva blizu.

sreda, 13. avgust 2014 ob 23:08

Mačke - problem poletja

V poletnih mesecih člani Društva za zaščito živali Pomurja načeloma ozaveščamo ljudi, da je potrebno v vročini primerno poskrbeti tudi za živali; da morajo imeti vedno na razpolago svežo vodo, senco, sprehajamo jih zvečer ali zjutraj, ko ni več tako vroče, ne puščamo v avtu, itd. A tokrat ...

sreda, 13. avgust 2014 ob 17:12

V bližini Ljutomera so se stresla tla

V sredo, 13. avgusta, ob 12:36, je agencija RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporočila, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek.

sreda, 13. avgust 2014 ob 13:32