Ormož, moje mesto!

Ormož je pomembna prleška destinacija za izlete.

Špela Borko, sreda, 1. februar 2017 ob 15:5918
Ormož, moje mesto!

Verjetno se sprašujete, kako za vraga je zdaj naenkrat Ormož njeno mesto, ko pa je še zadnjič pisala, da je Kogovčanka. Ja, res je ... sem Kogovčanka, ampak Ormož je tisto mesto, ki mi je najbolj pri srcu. Ormož je moje prleško mesto, kjer se dobro počutim, kjer srečujem domače ljudi in kjer sem jaz, lahko preprosto jaz. Vse prevečkrat se med ljudmi sliši govoriti, da je Ormož "mesto duhov". Že res, da se je veliko mladih odselilo zaradi zaposlitve, ampak to ni problem samo v Ormožu, ampak v celotni Sloveniji. Res je tudi, da na pločnikih ne srečujemo celih množic domačinov in, da bi kakšna prireditev v Ormožu lahko bila bolje obiskana. Ampak, če na stvar pogledamo z drugega zornega kota, "KAJ VSE NAM ORMOŽ PONUJA", se zadeva zelo spremeni. Sama sem mnenja, da je Ormož ena izmed pomembnih destinacij v Prlekiji, kamor se lahko odpravimo na izlet in preživimo čudovit dan. Pa da ne bo pomote, Ormož bom opisovala skozi moje oči ... izpostavila destinacije, katere so meni osebno najbolj pri srcu, kjer se jaz najboljše počutim in navsezadnje tiste, katere so dostopne z vozičkom (saj veste, tudi mamica sem :) ).
Začnimo pri Ormoškem gradu, grajski pristavi in parku. Grad z grajsko pristavo, Ormožu daje posebno podobo in je nekakšno središče Ormoža. Okrog grada se razprostira čudovit park, kjer najdemo čudovite sprehajalne poti, neokrnjeno naravo in prostor, kjer se lahko naužijemo prleškega lüfta. Park ponuja tudi veliko igrišče z igrali, zato je to odlična destinacija tudi za izlet z družino. Če Ormož obiščete poleti, se lahko osvežite na Letnem kopališču Ormož, kateri se nahaja v neposredni bližini parka.
Ormož se lahko pohvali tudi s čudovito knjižnico, knjižnico Franca Ksavra Meška, ki se je v letu 2015 preselila v nove prostore. Knjižnica zraven velikega nabora knjižničnega gradiva, obiskovalcem ponuja domačnost, prijaznost, igralni kotiček za otroke in prostor, kjer se počutiš kot doma – resnično, kot doma na kavču.
Vsi ljubitelji dobrega, kakovostnega in vrhunskega vina, lahko v Ormožu obiščejo klet »P&F Jeruzalem Ormož«, ki se lahko pohvali s svojimi izrstnimi vini. Kaj več tukaj ne bi govorila, ker je njihovo zgodbo o uspehu, najležje spoznati skozi njihova vina. Okusite jih in spoznali jih boste.
Ormož se lahko pohvali tudi z lepo urejenim Kerenčičevim trgom in s svojo prleško kulinariko, ki jo ponujajo ormoški gostinci. Kako dobra je prleška kulinarika, pa itak vsi veste. :)
Če vse našteto začinim še s tem, da vas bodo v Ormožu vedno pričakali gostoljubni in prijazni ljudje, je verjetno že dovolj dobrih razlogov, da tudi sami obiščete in raziščete naš Ormož, kajne? :)

Pa še namig za mamice z dojenčki: V nakupovalnem centru Holermuos Ormož imajo lepo urejeno previjalnico, zato izleti z dojenčki ne bodo problem. Pa še fajni kafič z igrali je znotraj ... odlična lokacija za »babji čvek« z malčki, vam rečem. :). Prleške mamice, kaj pravite .... naredimo eno skupno kafetkanje z malčki? :)



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42