Kata Strofa torek, 7. avgust 2012 ob 13:08

Koga pa je ta svetnik sploh prijavil na KPK?

zobl četrtek, 9. avgust 2012 ob 11:22


Del ljutomerskih občinskih svetnikov kritizira medijsko poročanje in županjo Olgo Karbo.


»V zadnjih dneh smo v medijih zasledili zgodbo, ki je nastala na podlagi enostranskih in neresničnih informacijah o nesprejetju Odloka o oskrbi s toplotno energijo. Večino članov Občinskega sveta Občine Ljutomer se poskuša prikazati kot neverodostojne osebe, ki skrbijo izključno za lastni interes, kar je žaljivo in zelo daleč od resnice«, pišejo podpisniki sporočila za javnost, ki ga je medijem posredovala svetnica LDS Sara Karba, poleg nje pa so pod njim podpisani še Tihomir Babič, Damjan Bogdan, Jože Grantaša, Aleksander Kavčič, Jože Klemenčič, Dušan Kosi, Andrej Lah, Aleš Lipovec, Franc Rošker, Branko Smodiš in Robert Štefanec.

»Uporabljene so bile informacije, ki jih generirajo županja in lobisti, katerim z lobiranjem ni uspelo doseči želenih ciljev, kar lahko razberemo iz članka »Dežela malih bogov odrinja mlade« (Pomurski vestnik), kjer podjetna brata opisujeta svoje sanje o uspehu. Po njunih besedah naj bi stopila na žulj »lobistom in tajkunom«; le-ti naj bi bili krivi za njun neuspeh, hkrati pa naj bi zavirali razvoj Občine Ljutomer. Med drugim v članku jasno nakazujeta svoje poslovne namene tako v Puconcih, kot v Ljutomeru. Zgodba o njunem sodelovanju z županjo Olgo Karba in občinsko upravo v Ljutomeru je dobila epilog, zaradi česar sta nezadovoljna, predvsem ker naj bi »politična opcija« preprečila namero občinske uprave in županje, da se podeli koncesijo prav njunemu podjetju Pomurske elektrarne.

Razočarano ugotavljamo, da je omenjeno podjetje ves čas favorizirano, kar dokazujejo javna razprava v Domu kulture, predstavitev na seji občinskega sveta, pisma o nameri s priporočili Občine Ljutomer (z občinskim grbom), javno anketiranje občanov itd.; čeprav županja vztrajno zagotavlja, da temu ni tako. Zatorej, županjo javno sprašujemo, ali je prav, da se odlok pripravlja za vnaprej znanega koncesionarja? Ali je to transparentnost, ki jo je županja obljubljala? Je to enakost pred zakonom? Ker menimo, da to ni pravilen način dela, zagotovo pa ne način, ki bi našim občanom zagotovil najugodnejše rešitve, pozdravljamo odločitev člana Občinskega sveta Občine Ljutomer, da zadevo pošlje protikorupcijski komisiji.

Povsem neutemeljeno se vali krivda na svetnike, ki so ves čas dajali konstruktivne predloge, predvsem z namenom zaščititi interes občanov in zagotoviti, da Občina Ljutomer pride do resnično najcenejšega ogrevanja. Žal, županja tem pobudam ni prisluhnila. Da županja ni pripravljena na dialog in sklepanje kompromisov, dokazuje tudi dejstvo, da je dne 18. januarja 2012 sama sklicala sestanek na to temo, vendar pa se ga nato le ona ni udeležila.

Naše pripombe in argumente je županja označila kot »tretjo verzijo odloka«, vendar to nikakor ni res. Županji smo predlagali, da z našimi predlogi in dopolnitvami že obstoječi predlog odloka zgolj dopolni oziroma ga prilagodi, vendar nas ni upoštevala, naša mnenja in konstruktivne rešitve kratko malo ignorirala. Prevladala je politična odločitev županje in strokovne službe Občinske uprave, katera je več kot očitno plod določenih pritiskov in interesov »mladih podjetnikov«.

Županja trdi, da so naša prizadevanja, dokumenti in argumenti brezpredmetni in zgolj zavlačevanje, zaradi »določenega interesa« posameznikov. Vendar pa sama dejstva govorijo, da je ravno odlok, kot ga je predlagala županja, spodbujen zaradi osebnih interesov in je produkt organiziranega sodelovanja ozke skupine ljudi.

Med prebiranjem članka v Pomurskem vestniku z dne 26.7.2012 se da kaj hitro povezati zgodbo Puconcev in Ljutomera, v kateri so sodelovali isti akterji: županja, zdajšnji direktor Občinske uprave Občine Ljutomer in brata Sunko. Slednja sta tudi (ne)uspešno lobirala pri določenih občinskih svetnikih in nekaterih podjetjih, da naj vendarle podprejo omenjeni odlok. Vsi omenjeni pa so pozabili na Zakon o gospodarskih javnih službah, ki določa, da dobro in strokovno pripravljeni koncesijski akt daje možnost vsakemu, ki ustreza pogojem predpisanih v koncesijskem aktu, tudi »mladim podjetnikom«. Škarij in platna za izgradnjo takšnega projekta pa v rokah ne držijo zgolj svetniki, pač pa predvsem mlada podjetnika sama, saj so dobri ideji odprte vse poti - tudi brez sprejetega odloka, v kolikor je projekt resnično tako perspektiven in atraktiven za odjemalce ter podprt z lastnimi sredstvi za investicijo.

Iz vsega navedenega je povsem jasno, da so slabi odnosi v Občini Ljutomer in "absurdno stanje" kot ga imenuje županja, posledica njene taktirke, saj ignoriranje vseh predlogov in pripomb brez obrazložitve ni v duhu sodobnega demokratičnega vodenja lokalne skupnosti. Diskretacija članov Občinskega sveta in njihovega dela zaradi nedoseženih ciljev je s strani bratov Sunko skrajno neprimerna, na žalost pa moramo dodati, da smo je s strani županje že vajeni. Še enkrat poudarjamo - sodelovanje je ključno in tisto, s katerim lahko dosežemo najboljše in najugodnejše rešitve za Občino Ljutomer in njene prebivalce.

Povezani svetniki se bomo še naprej trudili podpirati dobre projekte in ideje, ki bodo v dobro vseh občanov in občank, Občini Ljutomer pa bodo prinesli večjo dodano vrednost, gospodarski učinek in zaposlitve, vključno z ugodno toplotno energijo na podlagi koncesije, ki bo podeljena transparentno.«



clanek z Pomurec.com

http://www.pomurec.com/vsebina/11353/254/%C2%BBZa_absurdno_stanje_v_ljutomerski_obcini_je_kriva_taktirka_zupanje_Olge_Karbe%C2%AB

driver četrtek, 9. avgust 2012 ob 12:24

Hahaha lol toti pomurec je tüdi en kanalizacijski podalšek določenih medijov z desne strani müre Hjooj Hjooj

o totih svetnikih pa več ne gre zgüblati besed, sej stalno isto gor mešajo

pa 3/4 je takših tü poleg ki se obročajo kak veter fudne, ge majo kakšo korist. od totega projekta je očitno nedo meli , zato so tak proti. či bi to zraslo na jihoven zelniki bi venda to bija nejbojši projekt od časa avstro ogrske napre.

bljak pa takša politika Kozlam

gorgona četrtek, 9. avgust 2012 ob 14:25

driver točno tak kak si reka...pa nikak drugače

anastazij četrtek, 9. avgust 2012 ob 15:50

Pogrešam kak komentar uporabnika bambi(ka) na to temo?

Gorgona, kaj če bi ti začel plenice kuriti, bi lahko toplarno na drek nareda, dobra ideja a ne? Hihihi

gorgona petek, 10. avgust 2012 ob 01:21

no ja eni pa bi lehko z svoje glove slamo kurili se mi zdi ka bi celo slovenija bila preskrbljena zastoj glede nato keko je moš v glove

madmax ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 11:22

Zanimiva tema na portali pomurec.com

http://www.pomurec.com/vsebina/11405/Tri_stranke_in_dve_listi_izstopile_iz_%C2%BBLotmerskega_razvojnega_partnerstva%C2%AB

Ne ven zakaj, nega tega recimo objovlenega na Prlekija-on.net, bolj pomembne so novosti iz zadružnega doma v Juršincih...


Tri stranke in dve listi izstopile iz »Lotmerškega razvojnega partnerstva«

V občinskem svetu Občine Ljutomer očitno vre. Poročali smo že, da del ljutomerskih občinskih svetnikov kritizira medijsko poročanje in županjo Olgo Karbo, zdaj smo pa prejeli še odstopno izjavo treh strank in dveh list iz »Lotmerškega razvojnega partnerstva«.

Odstopno izjavo objavljamo v celoti:

"Občinski odbori strank LDS, NSI, SLS ter listi Mlada Prlekija in Mi smo prava lista, podpisniki Lotmerškega razvojnega partnerstva, razočarano ugotavljamo, da je partnerstvo kmalu po izvolitvi županje postalo le še mrtva črka na papirju. Žal se je ponovno izkazalo, da so velike besede o novih vrednotah, profesionalnosti, timskem delu in sodelovanju, predvsem pa o prijaznosti, dostopnosti in razumevanju, bile le del županjine predvolilne kampanje.

Predvsem smo pa razočarani, ker se v občini ne odvija gospodarski zagon, kot bi bil možen. Za spodbuden razvoj občine ni dovolj organiziranje številnih »veselic in proslav«, ki si jih žal lahko privošči čedalje manj občanov. Potrebno je ustvariti atraktivno okolje za naložbe, ki bodo prinesle tudi nova delovna mesta. Prav tako ni bistvenih premikov na področju urejanja prostora in okolja. Tudi občinska uprava ni modernejša in učinkovitejša, kot se je obljubljalo. Dogaja se ravno nasprotno, v občinski upravi se sposobne degradira, na novo pa se zaposluje prijatelje ali znance, kljub številnim visoko izobraženim uradnikom pa si županja naroča svetovalce za pisanje govorov in svojo promocijo.

Prepričani smo, da v občini zmoremo veliko več, za kar pa potrebujemo iskreno spoštovanje različnih mnenj, sodelovanje in medsebojno zaupanje. Vodstvo občine mora delovati povezovalno in ne razdiralno. Ne moremo si privoščiti nenehnih prepirov, obtoževanj, kratenja pravic in avtokratskega vodenja. Problemov ne bomo reševali z nenehnim iskanjem namišljenih pravnih ovir, ampak z inovativnostjo in odprtostjo za ideje ter mnenja, ne glede kdo jih je podal.

Konstruktivno sodelovanje zgoraj navedenih strank in list ter mnenja naših svetnikov so vse prevečkrat interpretirana kot »ozki interes posameznikov«, ne glede kako širok skupni interes zastopajo (npr. obnovo Zadružnega doma na Cvenu smo dosegli šele s preglasovanjem županje).

Tako seznanjamo javnost in županjo Olgo Karba, da za obdobje do naslednjih lokalnih volitev ne želimo biti soodgovorni za tak razvoj občine in odnose, kot so sedaj. Kljub številnim poskusom sodelovanja, zaradi načina vodenja občine, le to ne daje takih rezultatov, kot jih potrebujemo občani. Zaradi odgovornosti do volivcev in občine, predvsem pa zaradi nezmožnosti uresničevanja naših programov, odstopamo iz partnerstva. Vsekakor pa bomo še naprej po svojih najboljših močeh pomagali in konstruktivno sodelovali pri uresničevanju vseh dobrih idej in pobud, ki jih v občini še kako potrebujemo."

Predsedniki strank in predstavniki list:

Občinski odbor LDS Ljutomer
Občinski odbor SLS Ljutomer
Občinski odbor NSI Ljutomer
Mlada Prlekija
Mi smo prava lista

mag. Aleksander KAVČIČ, predsednik
Alojz ŠTIH, predsednik
Daniel SMODIŠ, predsednik
Sara KARBA, predstavnica liste
Robert PREGRAD, predstavnik liste

Legionar ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 12:04

Kar se delovanja lotmerške občinske uprave tiče, je to poglavje za sebe. Tudi sam sem v teh mesecih imel nekaj opravka z uslužbenci le-te, in sicer zaradi obnove ulice, v kateri živim. Kolikor sem pač imel opravka z njimi, lahko povem, da sem pri tam zaposlenih naletel na precejšnjo mero arogance in neposluha za nekatere težave, ki so pri tem nastajale in zaradi
katerih smo bili prebivalci teh ulic včasih malo vznemirjeni. Sicer moram priznati, da je županja edina, pri kateri nismo naleteli na aroganco in nesramnost. Tistih, kateri pa so pokazali neprimeren odnos do občanov (konkretno tudi do naju z ženo), pa javno ne bom imenoval, sem pa županji po FB napisal, kdo je to bil. Tako da, glede ljutomerske občinske uprave sam nimam ravno pozitivnega mnenja, pa tudi veliko ljudi, ki jih poznam , ne. Kako se bo pa to pokazalo na naslendnjih občinskih volitvah, pa bomo videli. Upam, da na ta portal kdaj zaide tudi kdo izmed občinskih funkcionarjev, da prebere kakšen zapis, pohvalo ali kritiko. Bi se pa uslužbenci OU morali zavedati, da so plačani tudi iz naših žepov in da služijo tudi nam, občanom; pravzaprav predvsem nam! Ko pa to omeniš kakšnemu tam zaposlenemu, pa vzroji, češ da to ni res. Ja komu pa potem služijo, ter v dobrobit koga in iz katere blagajne so plačani??? Mislec











Dejan ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 12:18

madmax je napisal/a:
Ne ven zakaj, nega tega recimo objovlenega na Prlekija-on.net, bolj pomembne so novosti iz zadružnega doma v Juršincih...

Mi tega nesmo dobili, zato smo o ten ne mogli nič objaviti.

Sicer si pa vsi, malo za hec malo zares, lehko preštejete temo na forumi o lokalnih volitvah 2010.

http://www.prlekija-on.net/forum/3/dogajanje-v-prlekiji/29724/lokalne-volitve-2010.html

Sicer je 84 strani bol kak ne brez veznega nabijanja proti takrat aktualnin vodjon občine, ampak se lehko vidi, kdo je proti kon, kdo je s kon. Očitno se je veter obrna, leta 2014 vervlen, ka de se opet. Vsej pri tistih, ki se nonstop obročajo, kon fudne.

anastazij ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 12:26


Bravo Ploskač

Koliko sem imel slišati od prijatlov, da so občani komaj čakali, da resne stranke oz.politični akterji izstopijo iz partnerstva. To ja

To je isto kot zakon, če nisi za skupaj, greš narazen.
Kot od resne stranke bi še enako odločitev pričakoval od SDS, slišati pa je da bo kmalu prišlo do tega, ker je med Prleki slišati, da imajo zelo razumnega in poštenega svetnika-predsednika.
Resnično me zanima kaj bo storil svetnik Nsi, bo še dalje podpiral županjo?, v kolikor jo bo,ali bo vrnil mandat?

No vidite moji drage Prlečke in Prleki, kakšna politična moč je ostala v poziciji- PR fdv-ja, kateremu zmanjkuje vsebine.
Zavedati se je pa treba, da za strankami stojijo njihovi volilci, njihove družine in prijatelji.

Rad bi pa videl da nadzorni odbor malo pregleda izplačila raznim PR-ovcem.

Še enkrat tistim, ki so izstopili.



driver ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 13:44

he he he Hahaha očitno gre za dobro pločano antikampanjo trenutni vladajoči garnituri.

nejšli so si novi kanal, ge bodo srali po trenutnen vodstvi občine, tak kak so leta 2010 isti lidje dobesedno srali po jurši, tak do zej srali po karbovi. pa to je komedija na kubik.. Hjooj Hjooj

totin lehko kak župana/njo postoviš brankeca, ferdija, južeka, (vstavi poljubno) pa do dale srali pujih. to je nažalost gnešja lokalna politika Kozlam

či ne bi bilo medijov, pa si toti ne bi znali sami s sebo nič za začeti.

Progress ponedeljek, 13. avgust 2012 ob 20:43

Driver - absolutno se strinjam s tvojimi mislimi. Toti svetniki se samo prilizavlejo pred volitvami, potem pa ti mečejo polena - sram vas bodi in čimprej dolj z vami. Eni in isti! Odstranili ste Jurša, zdaj počasi to delate na županji, kdo pa vas bo še podpiral na volitvah ?

gorgona torek, 14. avgust 2012 ob 00:09

no tak kak sen nege zasledja je nehšče reka ka so pluvali po jurši tak do po gnešje garniture...točno tak...je pa tudi resen ka sta toti2 mloda podjetnika fejst vsiljiva in fejst lobirata,tak kak jihov oča,fora je v ten ka toplarna neje slaba ideja...slabo pa je to ka se to neke na hitro dela...sam ka ta nje2 pa nema veze keko pride pride...pa tudi z g.županjo sen meja večkrot določene sestanke z nekimi problemi pa nigdor nesen zasledja neke arogancec al nadutoste...

texas sreda, 15. avgust 2012 ob 15:01

Hmm, no, gledam na vse to malo z distance, ker niti ne vem, nisem na tekočem glede te politike, ker me ne zanima. Krivi so verjetno oboji malo. Če se želi sodelovati, pač mora vsaka stran malo popustiti, da prideš skupaj. Če pa vsak trdno na svojem bregu vztraja, je pa itak bolje, da se gre narazen. Kot je nekdo že omenil, kot v zakonu ali razmerju ali kjerkoli sta pač prisotna dva ali več.

Me pa pri tem moti predvsem vloga te svetnice, ki je bila izvoljena na listi Mlade Prlekije, torej je glasove verjetno dobila od mladine. Zdaj je pa, kot je videti, bolj LDS-ovska, kot vsi ostali LDS-ovi svetniki skupaj. Od volitev pa do danes se je očitno tudi obrnila za 180 stopinj v drugo smer, saj je takrat vneto podpirala županjo, sedaj je pa očitno vneto proti. Vsaj toliko je meni zaslediti v teh videih sej ter pisanja in kar se sliši po mestu. Ne vem, če so ravno njeni volilci, ki so ji dali glas, torej mladina, zadovoljni glede tega. Tudi ne vem, če je v teh dveh letih naredila kaj za njih, kot je to bilo takrat omenjano.

In nasploh vloga LDS-a je tukaj malo smešna. Glede na to, da je to na državni ravni v bistvu politično mrtva stranka, me resnično zanima, koliko podpore pa še potem imajo ti na lokalni ravni? Jaz močno dvomim, da bomo spet tako hitro LDS videli v parlamentu, na lokalni ravni pa so verjetno tudi precej izgubili. Mogoče je ta "spor" njihov zadnji krik pred pokopom!? Čas bo vse pokazal, če ne prej, jeseni 2014. Do takrat pa si želim, da se razmere normalizirajo, vsi po vrsti začnejo nekaj delati na boljšem odnosu, tako županja, kot svetniki, da naša občina ne bo stagnirala.

Volilci pa verjamem, da bodo na naslednjih volitvah "filtrirali" nekatere akterje današnje politike in bodo prišli novi, sposobnejši ljudje.

jozejuz sreda, 15. avgust 2012 ob 21:41

Eh, vsi so adijo že. Tak LDS, kak Olgica, bodo na naslednjih volitvah pogoreli. Nucamo neke novega friškega (opet)... Te zgodbe s politiki nikoli nega konca... vedno se tudi novi friški obrazi hitro pokvarijo...

gorgona četrtek, 16. avgust 2012 ob 01:44

bode pa naš franček-mesor,po nazej priša,ka desus itak nede v parlament priša...po de še nas bole zadužja

Kata Strofa četrtek, 16. avgust 2012 ob 02:16

texas je napisal/a:
Me pa pri tem moti predvsem vloga te svetnice, ki je bila izvoljena na listi Mlade Prlekije, torej je glasove verjetno dobila od mladine. Zdaj je pa, kot je videti, bolj LDS-ovska, kot vsi ostali LDS-ovi svetniki skupaj. Od volitev pa do danes se je očitno tudi obrnila za 180 stopinj v drugo smer, saj je takrat vneto podpirala županjo, sedaj je pa očitno vneto proti. Vsaj toliko je meni zaslediti v teh videih sej ter pisanja in kar se sliši po mestu. Ne vem, če so ravno njeni volilci, ki so ji dali glas, torej mladina, zadovoljni glede tega. Tudi ne vem, če je v teh dveh letih naredila kaj za njih, kot je to bilo takrat omenjano.


Texas, fajn ka si načina toto problematiko, itak pa smo prek Supervizorja ugotovili, kam se "akumulirajo" sredstva, namenjena za listo Mlado Prlekijo...

Naj se Klemenčič oz. KPK ukvarja z njo. Ne samo, da je zatajila mlade v Prlekiji, tudi marsikaterega drugega. Rojena za političarko. Slovensko političarko, to pa ma itak negativni predznak Nasmeh

plinski četrtek, 16. avgust 2012 ob 09:09

Ja, dejansko Mlada Prlekija je dobila svetniško mesto ker so podprli Olgo Karbo.
Dobesedno so gnojšnico vlivali po Frančeki, Olgi Karbi pa je dobesedno pod jenko zlezila, na konci pa če de te kdo štihna, de te najbližji keri ti je kao zaveznik in to je Tiho
Ostale stranke kere so ble na volitvah od začetka proti toten razvojnišken pakti, njin se nema kej očitati, za jih se od začetka ve kak pa kaj, najhujši so toti kvislingi keri se obračajo kak jin intere narekuje, pri ten pa pozobljajo ka so jih volivci izvolili.

Pa to ka si največji bedok ti je jasno brez supervizora kon bi se lehko penezi "akumulirali" Nasmeh, v ŽEP Nasmeh

odklop četrtek, 16. avgust 2012 ob 14:21

Jaz bi mogoče drugače razmišla oz. dejstva so, ka je županja pret dobila zato, ker jo je Mlada prlekija podprla. Poglednite rezultate 1 kroga. Če nega mlade prlekije in njihovega angažmaja ka so dvignili mlade in se udeležili volitev (kar se jih večina verjetno nebi) bi Jurša doba gladko že v prven krogi.... Tak da je guč, ka je mlada prlekija dobila svetnika zato ker je podprla Karbovo malo tak. Njin je čisto malo sfalilio da bi imeli celo dva, so pa skozi šivankino uho notri prišli glih toti ki zaj berejo smetano (zares, SMS). Gučin kaj je bilo že ugotovljeno pred dvema letoma, tak da zaj na glavo nekaj obraćati se mi zdi brez veze.

gorgona četrtek, 16. avgust 2012 ob 15:39

opažam da se zdaj kar nekaj svetnikov prošlo na prlekijo...vsaj iema pa priimek napište ker ste v imene ljudstva ne za sebe kak to navodno delate...



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.