misekovi sreda, 17. junij 2009 ob 21:56

Ta tema obravnava prispevek Pomurje žura 2009

kakši jezik je te POMURSKI
kakša je te POMURSKA hrana
če mamo PRLEŠKO GIBANICO pa PREKMURSKO GIBANICO
pa mejmo še POMURSKO GIBANICO
skoro nemren vervati kon so naši študenti zabluzili

no kak je reka ata "sin nisi za nikšo delo idi v šolo"

Dejan sreda, 17. junij 2009 ob 22:12

Toti gnešji mlodež pač ne nejde svoje identitete pa ne vejo ke so, te pa nej bojo Pomurci. S ten ka pa si Pomurec pa je isto, kak da si pi*kin dim.
Toti izraz Pomurje pa se forsira gnesden na fsakšnen vogli, samo nobeden ne ve definicije tega.

Legionar četrtek, 18. junij 2009 ob 13:06

Pomurje je pač pokrajina na obeh straneh Mure. Logično je, či mamo Posavje , Podravje, Posočje, je to pač Pomurje ker leži krej Müre. Ke čen povedati je to, ka je v našen primeri to ustrezen izraz za samo pokrajino; male meje primeren pa je za poimenovanje lidi na obeh straneh. Samo mene izraz ne moti preveč, či se uporabla v določenih primerih.

Almanah četrtek, 18. junij 2009 ob 14:16

Pomurje nikakor ne moremo tretirati enako kot Posavje, Podravje, če gremo malo naprej Porenje....saj je bila na Muri dolgo časa meja....nimamo enakega narečja, ne običajev, ne kulinarike.....Kaj pa je še toliko hujše, da imajo prekmurci sami, Ljutomerčane za prekmurce. Seveda..z vidika projektov na pokrajinski ravni je to za njih ugodno...denar se lažje dobi, če zajemaš Pomurje, samo kaj ko pa malokdaj kaj pride dlje kot do Murske Sobote. Tam pa čudežno ponikne. Pomurje je umetna tvorba in kot taka ne more biti uspešna..kjer je ene skupine 2/3 , druge pa 1/3 ne more biti enakomernega razvoja. Zanimivo kako se mora Ljutomer sam pobrigati za gimnazijsko telovadnico, ali pa še en primer....ravnatelj ljutomerske gimnazije je prijavil dva nova programa za gimnazijo Ljutomer (oblikovanje in pa tehniška gimnazija), oboje je bilo zavrnjeno s strani ministrstva, ker baje "Pomurje" teh programov ne rabi...drugo leto jih bo imela Soboška gimnazija...zanimivo kako se je naenkrat ta potreba spremenila.

Ne ljudje, ampak prekmurska politika nas tako fajn nateguje , da je joj...Pokrajinska knjižnica, daj denar, Pokrajinski muzej daj denar, Puconci center za smeti ....daj denar....kaj pa smo dobili mi ???
Dolgove in tožbe po sodiščih, ker smo rekli, ne bomo plačali, dokler ne bodo plačale tudi druge občine...ampak ne...druge občine ki so še zdaj dolžne niso na sodišču, edino Ljutomer je Sobota tožila.


Pa še eno vprašanje: Ko bo pokrajina Pomurje in bodo za šolstvo pristojne pokrajine same in bo slučajno pokrajinski odbor odločeval ali se gradi nova šola v Ljutomeru ali v Tišini...kaj mislite kako bo izglasovano??? 2/3 prekmurskih poslancev in 1/3 prleških


Pa srečno prleški pomurci

Dejan četrtek, 18. junij 2009 ob 14:42

Pa to smo tüdi že 100x obdelali. Jas sen pač ne Pomurec pa nigdor nen, tisti, ki pa če biti Pomurec pa ma za to vso pravico. Pomurje pa je za mene tudi eno veko skrpucalo kak pokrajina. Momo Prekmurje pa Štajersko kerega del je tüdi Prlekija, ki združüvle lidi glede na običaje, guč, ...

Toti zej pač organizirajo Pomurje žura, lehko bi PŠK organizira Prlekija žura pa bi tüdi blo vredi Nasmeh Jas sen negda, gda sen še v PŠKji delüva organizira koncerte Prlekija ubija Nasmeh Pa nasploh je te bija dosti večji povdarek na to, ka smo PRLEŠKI študentski klub, na pa Pomurski... Pomalen več tüdi Zobl žura nede pa de kakši Dödl žur.

MHA četrtek, 18. junij 2009 ob 14:52

Jas za sebe tüdi nikdor ne rečen pomurec, še meje pa štajerc. V slüžbi mi skos gučijo štajerc, pa jih vedno poprovin ka sen Prlek, v MB pa me mojo za prekmarca. Hjooj Nej bi poimenüvali Prlekija in Prekmurje žurata, pa bi bija vuk celi, pa koza sita. Hihihi

Legionar četrtek, 18. junij 2009 ob 18:12

Almanah je napisal/a:
Pomurje nikakor ne moremo tretirati enako kot Posavje, Podravje, če gremo malo naprej Porenje....saj je bila na Muri dolgo časa meja....nimamo enakega narečja, ne običajev, ne kulinarike.....

Posavje, Podravje, Posočje, Porenje, Porabje, Podonavje...Mislin samo na geografsko poimenovanje, ne pa tüdi na etnično, ka tak rečen...Či odmisllimo fse meje pa zgodovinske okoliščine nasploh, je normalno geografsko poimenovanje ene pokrajine ki leži ob kakšni reki, pač takšo.

Kaj pa je še toliko hujše, da imajo prekmurci sami, Ljutomerčane za prekmurce.

Od kod ti to? Prvič čüjen za to, pa sen napol Prekmarec, pa celo živleje že živin tü...

Seveda..z vidika projektov na pokrajinski ravni je to za njih ugodno...denar se lažje dobi, če zajemaš Pomurje, samo kaj ko pa malokdaj kaj pride dlje kot do Murske Sobote.

Tam pa čudežno ponikne. Pomurje je umetna tvorba in kot taka ne more biti uspešna..kjer je ene skupine 2/3 , druge pa 1/3 ne more biti enakomernega razvoja. Zanimivo kako se mora Ljutomer sam pobrigati za gimnazijsko telovadnico, ali pa še en primer....ravnatelj ljutomerske gimnazije je prijavil dva nova programa za gimnazijo Ljutomer (oblikovanje in pa tehniška gimnazija), oboje je bilo zavrnjeno s strani ministrstva, ker baje "Pomurje" teh programov ne rabi...drugo leto jih bo imela Soboška gimnazija...zanimivo kako se je naenkrat ta potreba spremenila.

Ne ljudje, ampak prekmurska politika nas tako fajn nateguje , da je joj...Pokrajinska knjižnica, daj denar, Pokrajinski muzej daj denar, Puconci center za smeti ....daj denar....kaj pa smo dobili mi ???
Dolgove in tožbe po sodiščih, ker smo rekli, ne bomo plačali, dokler ne bodo plačale tudi druge občine...ampak ne...druge občine ki so še zdaj dolžne niso na sodišču, edino Ljutomer je Sobota tožila.


Pa še eno vprašanje: Ko bo pokrajina Pomurje in bodo za šolstvo pristojne pokrajine same in bo slučajno pokrajinski odbor odločeval ali se gradi nova šola v Ljutomeru ali v Tišini...kaj mislite kako bo izglasovano??? 2/3 prekmurskih poslancev in 1/3 prleških


Pa srečno prleški pomurci
To pa smo si sami krivi. Prekmarci držijo sküp pa skoz delajo taka je za jih dobro. Zakej se mi malo za sebe ne zavzememo, zakej se skoz lepo sprijaznimo s ten, ke nešče drügi namesto nos sklene?

Legionar četrtek, 18. junij 2009 ob 18:15

MHA je napisal/a:
Jas za sebe tüdi nikdor ne rečen pomurec, še meje pa štajerc. V slüžbi mi skos gučijo štajerc, pa jih vedno poprovin ka sen Prlek, v MB pa me mojo za prekmarca. Hjooj Nej bi poimenüvali Prlekija in Prekmurje žurata, pa bi bija vuk celi, pa koza sita. HihihiSi Štajerec pa Prlek obenen. To je isto kak da bi Ptujčan reka ka je Lükar, Štajerec pa ne.Hihihi

Štájerska (tudi Spódnja Štájerska, Slovenska Štájerska) je del zgodovinske pokrajine Štajerske v severovzhodni Sloveniji (Srednja Štajerska in Zgornja Štajerska sta v Avstriji). Štajerska leži, med razvodnico, med Savo in Savinjo na zhodu, Savo na jugu, mejo s Hrvaško na vzhodu, Muro na severovzhodu in mejo z Avstrijo na severu. Večja mesta so Celje, Ptuj, Velenje, največje ter gospodarsko središče Štajerske pa je Maribor. Ostala pomembnejša mesta so še Laško, Ljutomer, Gornja Radgona, Brežice, Sevnica, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Slovenj Gradec in Šentjur . Štajerska je pretežno gozdnata in hribovita pokrajina, ki se na vzhodu najprej zniža v gričevje Slovenskih Goric, nato pa v nižavje Panonske nižine.

Dejan četrtek, 18. junij 2009 ob 19:18

Ja Prleki smo seveda del Štajerske, jas pa se osebno počütin, ka man več skupnega s kakšnin Ptujčanon, kak recimo Lendavčanon. Tüdi po običajih, govorici je nan bližji ptujski oz. štajerski del, kak pa prekmarski.

Na zadnje urejal: Dejan, dne: četrtek, 18. junij 2009 ob 19:18

Almanah četrtek, 18. junij 2009 ob 20:50

Legionar še nisi čuja, ka je Lotmerk najmeje razvit del Prekmurja....to ti je že normal...naj ti mladi prekmurci ( ljubkovalno gegači) to malo objasnijo...ki mislijo ka so boga za jajca prijeli ker je Sobota center.


Mah de že nekak...je pa Dejan resen...toti študenti gnes den, nam nemrejo biti glih v ponos....ker svoje korenine odojo za dvo litra vina...Nekda je bila prleška inteligenca največji zagovornik Prlekije...gnes den so važni penezi in totih je v Soboti več, pa se eni prleki majo že sami za prekmurce...malo na FB pogledni ka eni prleki že prekmursko pišejo. Majo pravico, neje pa lepo.

Legionar četrtek, 18. junij 2009 ob 23:02

No, to ka bi nej Lotmerk bija nejmeje razviti del Prekmurja, bon vzeja kak hec ali pa kak totalno nerazgledanost tistega, ki kej takšnega provi.Butl Vsakemu z vsej malo znanja lokalne geografije je jasno, kon spoda Lotmerk in tü nega debate. Prekmurje se začne na leven bregi Mure pa pika. Drgačik nemre biti.

MHA petek, 19. junij 2009 ob 10:08

Legionar je napisal/a:
Si Štajerec pa Prlek obenen. To je isto kak da bi Ptujčan reka ka je Lükar, Štajerec pa ne.Hihihi

Kak koli, ne priznan ka sen Štajerc. A-A Pomežik

Na zadnje urejal: MHA, dne: petek, 19. junij 2009 ob 10:09

Dejan petek, 19. junij 2009 ob 16:04

Toti ka pa nastopajo na toti žurki pa je tüdi že cejt povoza pred desetimi leti Hihihi Rok'n'band pa Grašo Hehe

MHA petek, 19. junij 2009 ob 19:38

Grašo Hahaha -> Jokec -> Buum -> Nosila

Zvončica petek, 19. junij 2009 ob 23:12

Za POMURCE je dober...Angel

Legionar sobota, 20. junij 2009 ob 09:06

MHA je napisal/a:
Legionar je napisal/a:
Si Štajerec pa Prlek obenen. To je isto kak da bi Ptujčan reka ka je Lükar, Štajerec pa ne.Hihihi

Kak koli, ne priznan ka sen Štajerc. A-A Pomežik

Na zadnje urejal: MHA, dne: petek, 19. junij 2009 ob 10:09
No, to je tvoja stvor. Je pa dejstvo, ka je Prlekija del Štajerske. Pa ne ven -či sva že pr toti debati- bi te nekej pita: bi nej to, ka je nešče Štajerec bilo kej sramotnega ali slabega? Mislec Se si zavolo toga še skoz lehko tüdi Prlek. Ne ven no, malo mi je nelogično fse sküper...

mirka sobota, 20. junij 2009 ob 09:21

Glavno da se mamo fajn!!!smo eni revčeki lahko prleki samo vsakši konec tedna...Glaž
Čeprav je to v dušZalübleni i, pa v srcu!!!Ljubezen

Dejan sobota, 20. junij 2009 ob 09:48

Štajerska je zakon Alooo

V štajerski kleti parapapa Pijunca

http://www.youtube.com/watch?v=-V3n2ddl_Rw

Grašo pa je za Pomurce resen čist vredi Hihihi

Legionar sobota, 20. junij 2009 ob 10:12

Jaz pa prav s ponoson včosih rečen, ka sen tüdi Štajerec.To ja

MILAN sobota, 20. junij 2009 ob 11:14

Respekt PRLEK PA AMEN



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.