četrtek, 22. januar 2026
Sledite nam:

Prlekija-on.net je največji in najbolje obiskan spletni medij v Prlekiji, ustanovljen leta 2005.

Sledite nam

Nastavitev teme

MHA

pokate ke??? tu v lotmerki je bojna črta

Pepek z brega

Za časa Jugoslavije smo pokali, tak ka se je zemla stepala, zej pa ne vüpamo, da je nan je oblost pokaje za vüzen prepovedala.

Dejan

Sen glih ša zej po Kostajovici na sprehod pa je na obeh straneh tak pokalo kak da bi na fronti bli.

MILAN

Ja pokaje je bila v Železnih Dverah stalno ena bojših, fčosih smo pokali tri dni fkuper, zej pa oblost ne pisti ka bi se lidje družili, pa tudi sosidje (novi)majo močne veze ka smo hejali s frontoj.Oblost je slost za norce.Živel prvi maj.

MHA

Nocoj je celo noč pokalo. Po je zgrmilo z grlavške stroni, po so cvenari kontra dali. nej se zno ka je vuzen.

MHA

Pomali de nan tota naša luba oblost vse prepovedala.30 jurjov te lehko skaserajo, tak je dere držova peneze nuca, na takšen način do se vsi običeji pozobili. naša deca več nedo znali ke je to vuzen

Pepek z brega

Jas že dugo provin, ka do nas fčistar doj zatukli s totimi zakoni. Keri se gre vojdlat, ka do v krotken tüdi klopotce z macleki prepovedali.

Dejan

V galerijo sen doda slike iz pokanja. Gnesden je že malo bolj moderno to vse vküp. Skoro več tega nega, ka bi z mlekarkami pokali, deca pa bi dekle gor pobirali

Jernej

Ja res negda se je bole pokalo! Škoda ka de ta tradicija enega dneva zaradi zakonov izomrla! :hmm:

Pepek z brega

Te pa bomo šli v ilegalo, pa bopotihen pokali, ka nas organi nedo čüli.
LE V VKUP, LE VKUP UBOGA GMAJNA...

perice

Pepek z brega je napisal/a:

Te pa bomo šli v ilegalo, pa bopotihen pokali, ka nas organi nedo čüli.
LE V VKUP, LE VKUP UBOGA GMAJNA...

kon boš ti šo??? Neža te buje, či te čuje

Pepek z brega

Jas bor znon, kera me bode.

MHA

se ovi orgoni teko ne vohtajo okoli za pokaje. kolegi so mi pravili ka so jih sosedi prijavili, te pa so lepo prišli gospodje s krbatli, te pa so mogli hejati.

MHA

mi bi mogli meti organizerano pokaje. ka bi fsi vkuper negi pokali, fkre od sosidov, npr. negi v bobjen. ka ti nišče nebi težija zavolo pokaja. te pa bi tak eno 30 faslof v rafali spusta, pijačo pa jesti,

Pepek z brega

Veselica bi že bila, veselica. Samo je veš takšo pokaje bile kilavo. To bi te tak vün vidlo, kak da bi muzikanti sami sebi igrali, ka jih niše nebi čüja.

kobreti

Tak pomalen de trebalo narediti servis na möžnarih pa faslih, dihtüngo preveriti, pa stori karbit vün skopati

Jernej

Tak za mesec dni de se pa pokalo!

Jernej

Jernej je napisal/a:

Tak za mesec dni de se pa pokalo!

Meni krbita nej trbej man se petarde ot silvestrovanje :klicaj: bum :klicaj:

Zvončica

Tote ti za toto priliko ne valajo:pisk:

Jernej

Zvončica je napisal/a:

Tote ti za toto priliko ne valajo:pisk:

Ka pa TNT smodnik? :vuuhuu: Upam ka mate okna zavarovane! :pisk:

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.