Ivek nedelja, 30. januar 2011 ob 07:54

Lepi pretsednik vlode je zebra svoje ministrante za okrogloj mizoj no začeja. Drogi moji penez nega, treba de zmisliti novo štibro. Pa so premišlovali, računili, se razleteli po držovi, iskali po kotih no lodlih, penez nigi. Pa je lepi predsednik vlode, gi je tüdi najbole pameten najša peneze. Prepovedali bomo, ka si lidje eden drugemu pomogajo zapstoj. Či do to delali bode to delo na črno, ká mo kaštigali. Zato do mogli to prijaviti, pa pločati štibro, al pa do trebali naročiti rečmo postovlaje karuzjoka pri SCT, Vegradi pa drugi takših dobrih firmah, kere nemrejo pločati štibre. Ka te leži začeli pisati nove zakone pa toblice za štibro, por primerof.
1.Sosid če sosidi pomogati voziti gnoj na vrt. Najpret tisti gi mo vrt mora prijaviti delo, točno napisati keko de vrt s gnojon več vreden, na kakši pridelek računi, pa do mu zračunili štibro po toblicah. Kda de pridelek pobra bode vse prijavja na opčino, ge do zračünili pozitivno razliko met prijavlenin no pridelanin. Či de zavolo toče meje se to ne račüni, zato gi vloda ne kriva za točo.Te de se zračünilo či lehko to poje son, al pa de mu de ká ostalo. Na tisto de ploča progresivno štibro, rozven, či mo od doktora, ka mora jesti, rečmo, dosti zelja. Ovi, ki je ša pomogoat s svojimi toligami no šoflo, de moga prijaviti AJPESI samozaposlitef na toligah pa amortizacijo. Račünajte, ka so tolige ceag s kerin dela nestrokoven človik, zato mora amortizacija biti precik veka. To bode štibra na privat osnovna proizvodna sretstva, gi za ležijo po kučah, držova pa ot tega nema nič.

2. Sin se je ožena, pa začeja povati kučo. Oča, gi je f penziji bi mu rat pomoga. Sin mora registrerati začasni s.p. pot posebno kodo »S.P. zaposlitef sorodnikof ». Kda de se znalo ká de oča dela, pa za kakšo pločo, de mu se to vzelo ot penzije, f dohodnini pa se prikoza novi dohodek. Pasko mete na to, ka mora štibra biti vekša, či je sorotstvo bliže, zato ki lehko računimo, ka do te bole probali skriti oprovleno delo. Sin mora s ženoj napraviti pogodbo o pomogaji. Za to ne treba pločati štibro, pač pa samo opčinsko takso. Či pa sin živi na karuzi, pa se to račüni kak delo na črno. Za zaj to pistite pri miri, dokič se ne zmenin s škofon, gi mo tüdi nekše probleme s penezi.

3. Državlonka mo na vrti štiri slive. Lehko račünimo, ka nede moga fseh pojesti, zato de kühala marmelodo. Kmetijski ministrant naj zračüni keko marmelode lehko naproviš is ene dreve. Ka se narod nebi preveč bunja ne treba račüniti slif, ki so doj opole. Slive gi mojo črva se račünijo s beljakovinskin dodatkon. Tegle s marmelodo treba treba prijaviti na DURS-i. Či mo ot doktora, ka mora jesti dosti marmelode je štibra lehko mejša. Pobrono štibro bomo dali kak nepovratno subvencijo kmetijsko predelovalni industriji pa trgofcon, ki odovlejo marmelodo.
Ministranti so zahuškali, hvolili pamet pretsednika, te pa ti zamijofka varuh človekovih pravic.

Ste vi znoreli? Pa toto držovo so lidje gor spravili s samoprispefki, pa tak ka so pomogali eni drügin. Čete zaj še tisto človeško, pomogati drügemo vničiti? Bi radi skregali soside, prijatele, brate-sestre, deco s starši? Či nemate penez, jih nemate zato, gi ne znote delati svojega posla, zato, ki van peneze eni krodnejo pret noson, pa tega najč nečete viditi. Zgrapte tistega, ki je son poveda, ka je peneze otpela na Kajmanske otoke. Ministranti so se poglednoli, pretsednik pa nič!

MILAN nedelja, 30. januar 2011 ob 09:21

Vuuhuu Predsednik je reka " NE ČUJEM DOBRO"

Pepek z brega nedelja, 30. januar 2011 ob 10:00

Mislec
Kej pa zej napraviti? Na to bomo mogli nejti odgovor sami...

Fčistar možno je, ka mi fse tote politike pa zokonodaje ne razmimo, ker smo predugo živeli zatirani in bres fseh človekovih pravic. Cele generacije so živele v zatiraji, diktaturi in strohi za svojo bodočnost. Oblost nas je iskoriščala in nas tirala, ka smo cele dve delali. Nejpret v fabrikah, potlan pa smo še duma mogli rovati po zemli, mešati mord, voziti gnoj, fküper sprovlati sodje za marmelodo.... lehko bi našteva celi den kej fse smo mogli delati. Pa ne ka smo to delali duma okoli svoje kuče, pač pa smo skoro fsakši den bili iskoriščani s strani sosidof, pedošof in rodbine.
In kej smo meli od toga? Frej nič!
Namesto ka bi sideli polek radija pa televizije in poslüšali, kak nas oblost jaše in nan jemle človekove pravice, smo se mantrali in švicali za "Bog ploti".

In glih to je tisto, česa nas če naša oblost odrešiti - naše zabitosti in nesposobnosti, ka bi živeli človeka vredno živleje.
Fse tote nove prepovedi in štibre so tak naravnone in tüdi zavolo toga od oblasti postovlene, ka bi narod končno zadiha s punimi plüčami. Strokovno se temi provi "stimumativna dafčna politika". Ven pa bi nas fse fküper vrag vzeja od dela, či nebi hejali s ten. Ednok se moremo nafčiti, ka človik more živeti od toga, kej nakrodne - lepše povedano "olastnini", ne pa od svojih žülof. Je pač tak, ka smo Slovenci takši narod, ka si ne domo nečesa rečti, dokič nas ne vudre po žepi. Či smo ne šteli zlepega začeti poležovati okoli voglof in samo fcoj glejati, kak fse vrag jemle, kak se sosid son mantro in tak dale, te bode nas k temi priprovila štibra.
Tüdi bomo prek štibre preštimali, ka se ne sploča nejč nič pripovati na gredah, v ogradi in na jivah. Bodo nas že nafčili, ka se fse ide küpit v štacün, ge odovlejo samo zdravo in kvalitetno hrono...

Lidje drogi, preštinderejte malo in vidli bote, kakšo srečo momo, ka oblost štindera namesto nos.
Ploskač Ploskač

SlovenianDevil nedelja, 30. januar 2011 ob 10:09

Dobro si napiso to, samo si 100% ka je tak kak si napiso?
1. toto sosedsko delo se nanoša na zidanje nepremičnin, ne pa na delo na vrtu (vsej keko sen jaz glejo)
2. Bližnji sorodniki še ti stalno lehko pomogajo isto kak do zej

7. omejuje se sosedska pomoč, ki bo prepovedana v primerih, kadar je delo vezano na dejavnost pravne osebe ali samozaposlene osebe, ter v primerih opravljanja dela na nepremičninah in premičninah, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti
Oseba, ki ti pomoga nesmi meti obrti, pa tisti objekt kej ga zidaš se nesmi uporabljati za opravljanje dejavnisti...

Vsej tak sen jaz to razmijo zej, keko sen glejo pa še je to ne sprejeto, ali je?

Bode pa zanimivo jeseni ko bodo brotve, kej to pomeni, če greš k enemu vinori grozdja brot lehko dobiš kazen? Kak pa je s ten, če greš k nekumu na brotvo, ki z vinon ne opravlja dejavnosti, se provi ma cele gorice za sebe?

MILAN nedelja, 30. januar 2011 ob 11:17

Kul vrag ve če se bomo fčakali ka de se obrnolo ????????
stalno je tak ka gorje küre serjejo na spodje

SimonGlasbenik nedelja, 30. januar 2011 ob 11:36

milan bog daj Nasmeh

MILAN nedelja, 30. januar 2011 ob 12:16

Simon nega glosa od tebe kej samo odri so zej na vrsti če je tak te je fse v redi.

SimonGlasbenik nedelja, 30. januar 2011 ob 13:06

Milan kak te ne 24 vur sen dosedliv na telefon na veceboki in vsepovsodi samo vi me ne vidite še malo pa boš priprava nekaj ka bomo video spot snemali to za odre pa dakše stva ri pa samo pomali pa se daleč pride ne mešaj te tu zraven talenta keri to štejete ker to je reala ne šow Mislec

SimonGlasbenik nedelja, 30. januar 2011 ob 13:09

scenari bom jas napisa nucan neke bop župnika snaho in son sebe pa lidi keri do se drli simon simon eden pa de riš mata to de venda dejan

SimonGlasbenik nedelja, 30. januar 2011 ob 13:12

milan nebi ti toga raka samo ven ka moš ti toto blekoženila pa se bova v grabi pri kapeli ti pa boš meja govor pri tebi pa bodo use moje lubice

Pepek z brega nedelja, 30. januar 2011 ob 13:49

Hudi Hudi Hudi
Dej Simon fküper se vzemi.... piši to kon kej sliši, ne pa kon pač nanese.

SimonGlasbenik nedelja, 30. januar 2011 ob 13:57

apaepek saj bon samo če me tipkovnica zejebovle neke ka moren 2x stisniti kam mi črko napiše Jaaa

SimonGlasbenik nedelja, 30. januar 2011 ob 13:59

bon zameja tipkovnico ka zaj že mene svodi to ovi den sen besedilo pisa pa sen pol črk vun spustja mon še eno na nohiži novo zapakerano

Dejan nedelja, 30. januar 2011 ob 14:08

Simon, svojo tema maš tü -> http://www.prlekija-on.net/forum/7/ostali-pogovori/24504/prleski-simon.html
Piši to tan ali pa v pogovor v živo, ker to je zej tü ne ničemi podobno. Pa nen tega 2x prava.

Je pa to tipičen primer, zakej se lehko minusi tolajo, či se malo navežemo na prešjo temo Nasmeh

zobl nedelja, 30. januar 2011 ob 14:36

pej pej pej, fsakši je zmotljiv pa tudi naš Simon, nič slabega neje misla, Pepek pa Dejan pa mu takoj minus stisneta in to 12 komadof...

Simon ti si samo idi na nohiž po ovo novo zapakejrano tipkovnico pa jo priklopi,ker vidiš či bodo ti tak črke vun kapale kak tu na forume, bog nedoj ka bi se ti to dogajalo gda bi besedilo za svoje avtorske pesmi pisa.

zobl nedelja, 30. januar 2011 ob 14:38

Ivek je napisal/a:
Lepi pretsednik vlode je zebra svoje ministrante za okrogloj mizoj no začeja. Drogi moji penez nega, treba de zmisliti novo štibro. Pa so premišlovali, računili, se razleteli po držovi, iskali po kotih no lodlih, penez nigi. Pa je lepi predsednik vlode, gi je tüdi najbole pameten najša peneze. Prepovedali bomo, ka si lidje eden drugemu pomogajo zapstoj. Či do to delali bode to delo na črno, ká mo kaštigali. Zato do mogli to prijaviti, pa pločati štibro, al pa do trebali naročiti rečmo postovlaje karuzjoka pri SCT, Vegradi pa drugi takših dobrih firmah, kere nemrejo pločati štibre. Ka te leži začeli pisati nove zakone pa toblice za štibro, por primerof.
1.Sosid če sosidi pomogati voziti gnoj na vrt. Najpret tisti gi mo vrt mora prijaviti delo, točno napisati keko de vrt s gnojon več vreden, na kakši pridelek računi, pa do mu zračunili štibro po toblicah. Kda de pridelek pobra bode vse prijavja na opčino, ge do zračünili pozitivno razliko met prijavlenin no pridelanin. Či de zavolo toče meje se to ne račüni, zato gi vloda ne kriva za točo.Te de se zračünilo či lehko to poje son, al pa de mu de ká ostalo. Na tisto de ploča progresivno štibro, rozven, či mo od doktora, ka mora jesti, rečmo, dosti zelja. Ovi, ki je ša pomogoat s svojimi toligami no šoflo, de moga prijaviti AJPESI samozaposlitef na toligah pa amortizacijo. Račünajte, ka so tolige ceag s kerin dela nestrokoven človik, zato mora amortizacija biti precik veka. To bode štibra na privat osnovna proizvodna sretstva, gi za ležijo po kučah, držova pa ot tega nema nič.

2. Sin se je ožena, pa začeja povati kučo. Oča, gi je f penziji bi mu rat pomoga. Sin mora registrerati začasni s.p. pot posebno kodo »S.P. zaposlitef sorodnikof ». Kda de se znalo ká de oča dela, pa za kakšo pločo, de mu se to vzelo ot penzije, f dohodnini pa se prikoza novi dohodek. Pasko mete na to, ka mora štibra biti vekša, či je sorotstvo bliže, zato ki lehko računimo, ka do te bole probali skriti oprovleno delo. Sin mora s ženoj napraviti pogodbo o pomogaji. Za to ne treba pločati štibro, pač pa samo opčinsko takso. Či pa sin živi na karuzi, pa se to račüni kak delo na črno. Za zaj to pistite pri miri, dokič se ne zmenin s škofon, gi mo tüdi nekše probleme s penezi.

3. Državlonka mo na vrti štiri slive. Lehko račünimo, ka nede moga fseh pojesti, zato de kühala marmelodo. Kmetijski ministrant naj zračüni keko marmelode lehko naproviš is ene dreve. Ka se narod nebi preveč bunja ne treba račüniti slif, ki so doj opole. Slive gi mojo črva se račünijo s beljakovinskin dodatkon. Tegle s marmelodo treba treba prijaviti na DURS-i. Či mo ot doktora, ka mora jesti dosti marmelode je štibra lehko mejša. Pobrono štibro bomo dali kak nepovratno subvencijo kmetijsko predelovalni industriji pa trgofcon, ki odovlejo marmelodo.
Ministranti so zahuškali, hvolili pamet pretsednika, te pa ti zamijofka varuh človekovih pravic.

Ste vi znoreli? Pa toto držovo so lidje gor spravili s samoprispefki, pa tak ka so pomogali eni drügin. Čete zaj še tisto človeško, pomogati drügemo vničiti? Bi radi skregali soside, prijatele, brate-sestre, deco s starši? Či nemate penez, jih nemate zato, gi ne znote delati svojega posla, zato, ki van peneze eni krodnejo pret noson, pa tega najč nečete viditi. Zgrapte tistega, ki je son poveda, ka je peneze otpela na Kajmanske otoke. Ministranti so se poglednoli, pretsednik pa nič!


Ivek fse kej si napisa je nažalost res, pomalen de trebalo še plačuvati mesečno pristojbino durs-i ka vdihovleš zrok.

Dejan nedelja, 30. januar 2011 ob 19:26

zobl je napisal/a:
pej pej pej, fsakši je zmotljiv pa tudi naš Simon, nič slabega neje misla, Pepek pa Dejan pa mu takoj minus stisneta in to 12 komadof...

Simon ti si samo idi na nohiž po ovo novo zapakejrano tipkovnico pa jo priklopi,ker vidiš či bodo ti tak črke vun kapale kak tu na forume, bog nedoj ka bi se ti to dogajalo gda bi besedilo za svoje avtorske pesmi pisa.



Moš kakši dokaz, ka sen jas Simoni minus da?

Simon pa se je na takši način že "zmotja" vsej 10x pa mu vedno isto poven. V določeno temo se pač piše o tisten, o čen tema guči, "dober den, kak ste kej" pa pač ne paše na forum pač pa kon drügan.

To ka pa se tota sosedska pomoč omejüvle pa je totalno blesavo. Sosid, ki je frizer, ti več nesmi mimogrede frizure narediti, računalničar ti nesmi več windowsof naložiti, brez ka bi ti račün izstava... Te mo pomalen tak daleč, ka niti več kakšnemi ranjenci neš smeja pomogati Hjooj

SlovenianDevil nedelja, 30. januar 2011 ob 20:05

Dejan maš čisto praf, glede pomoči....pomalen bomo takak v enem deli ZDA (točne lokacije glih nevem), tam če ne plačuvlejo letnega prispevka gasilcon pač gasilci ne pridejo na tisti naslov, niti če je nujno. Pa se je pač enemu, ki je ne plačuvo vužgala hiša, pa je zvo gasilce pa so mu rekli, ka nedo prišli, ker je ne pločo, pa je reko ka jin zej takoj do peneze samo nej pridejo, pa so ne šli z izgovoron ka bi te vsi tak delali, ka bi pločali samo ko gori. Pa je od totega sosed zvo, ka se boji ka de se hiša vužgala zaradi ognja na sosidoven poslopji, pa so gasilci šli vun pa so samo po hiši od totega kej je plačal prispevek gasili, po ovi hiši od ovega, ki je ne plačuvo pa ne....kapitalizem najhujše sorte? Celi članek o tem je negi na cracked, samo se mi ga res ne do iskati Jezik

zobl nedelja, 30. januar 2011 ob 20:08

Dejan f takšnen toni si napisa ka je to tipičen primer zakoj se lehko minusi tolajo in sen s tega sklepa ka ssta mu ti pa pepek dola grajo.

Se ti moren opravičiti ki sen te po kriven obtožija ka si tak hud?

Opravičovlen se ka sen te po kriven obtožija, namesto Simoni (keri je tipičen primer zakoj se minusi dovlejo), daj meni minus.

zobl nedelja, 30. januar 2011 ob 20:11

SlovenianDevil je napisal/a:
Dejan maš čisto praf, glede pomoči....pomalen bomo takak v enem deli ZDA (točne lokacije glih nevem), tam če ne plačuvlejo letnega prispevka gasilcon pač gasilci ne pridejo na tisti naslov, niti če je nujno. Pa se je pač enemu, ki je ne plačuvo vužgala hiša, pa je zvo gasilce pa so mu rekli, ka nedo prišli, ker je ne pločo, pa je reko ka jin zej takoj do peneze samo nej pridejo, pa so ne šli z izgovoron ka bi te vsi tak delali, ka bi pločali samo ko gori. Pa je od totega sosed zvo, ka se boji ka de se hiša vužgala zaradi ognja na sosidoven poslopji, pa so gasilci šli vun pa so samo po hiši od totega kej je plačal prispevek gasili, po ovi hiši od ovega, ki je ne plačuvo pa ne....kapitalizem najhujše sorte? Celi članek o tem je negi na cracked, samo se mi ga res ne do iskati Jezik

To si f kakšnen filmi glejo al je to res blo ?
Ki to skoro nemrem vervati ka bi tak blo, te se provi ka či gasilcon plačuvlejo prispevke, do plačuvati še gi mogli doktoron pa policajon.
te pa gda boš ki vmira de ovi na z rešilcon reka ka nisi ploča pa ka nede priša, gda do te napali lopovi pa boš zva na policijo, de policjot reka ka si ne ploča prispevka pa ka te nedo bronili pred lopovi...

Ne ven či je to ne kakša zajebancija bila štero si ti prečito na neti...pa si razmija ka je resnica.

Tak je blo pred 2 mejseca gda so se norca delali pa so napisali ka je en srb v šarm el šejki pijan skoča v morje pa je prileta na morskega pesa pa ga buja. Te pa so to fsi časopisi napisali vun pa je prišlo ka so se nekšne srbijanske cajtinge zajebovale.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.