MHA sobota, 8. marec 2008 ob 16:59

Hjooj

Fčera pa so se po poročilih, tak nedužno delali, ka pre nimajo nič s politiko. Lažejo kak so dugi pa šüroki.

optix sobota, 8. marec 2008 ob 17:49

MHA je napisal/a:
Hjooj

Fčera pa so se po poročilih, tak nedužno delali, ka pre nimajo nič s politiko. Lažejo kak so dugi pa šüroki.


Papa

MHA četrtek, 13. marec 2008 ob 23:12

Banke zanima političnost komitentov

Nekateri komitenti NLB-ja v zadnjem času opažajo, da banka od njih zahteva, da se opredelijo o svoji politični vplivnosti.


Ke mo te zej po to veze?! Mislec Či bon reka ka sen za JJ te bon doba bojše obresti? Butl Tota NLB si ali skos neke zmišlovle.

Zvončica petek, 14. marec 2008 ob 00:07

Eh, MHA nič se ne sekiraj....nos navodnih smrtnikov z malo ali pa skoro nič penezi na banki nede nihče toga sprašÜvaHeee

Dejan petek, 14. marec 2008 ob 00:40

To nos gi 100 € zdigovlemo venda nedo sprašüvali, to venda kakše večje ribe pitajo. Či pa bi me že keri to pita pa mo pač ne bi odgovorja.

MHA sreda, 26. marec 2008 ob 22:01

Oviden je blo po poročilih, ka bi nej Slovenija pločala odškodnino, ki jo je naredla drüga svetovna vojna, liden pa podjetjon, keri so meli tisti cejt podjetja na območji SLO.

In tota odškodnina fsesküp nanese 600 mio € Haa Od vojne je minilo že več kak 60 let in zej do za nazej odškodnine plačüvali, kak do te dokozali keko je što meja škode izpred 60 let.

Glede na to ka je Slovenija ne neven kak bogata držova, pa ka še v držovi nimamo marsikej zrihtanega, bi nej rejši tote peneze ponücali za razvoj naše držove, nej dojo liden keri so zavolo lonskih poplaf ostali bres kuč, v zdravstvi bi glih tak penezi praf prišli,...


Več si lehko preštejete tü.

MHA sreda, 9. april 2008 ob 11:47

Bolniki pred vrati kliničnega centra?


Ljubljana - MMC RTV SLO

UKC bi moral, če bi obveljal poslovni načrt z vladnimi smernicami, zavračati bolnike, sicer mu grozi dodatna večmilijonska izguba.

Svet ljubljanskega kliničnega centra zato včeraj ni sprejel finančnega načrta za leto 2008, saj je bila v ospredju ponovno razprava o razhajanju med številom obravnavanih bolnikov in programom, ki ga plača ZZZS.

Generalna direktorica KC-ja Darinka Miklavčič je dejala, da tudi letos pričakujejo 4.000 bolnikov, za katere ZZZS ne bo kril stroškov. V okviru predloga finančnega načrta naj bi zdravstvena zavarovalnica krila obravnavo 98.355 bolnikov, kar je manj kot leta 2008, ko je bila ta številka 98.988. Tudi dodatnih 1.000 obravnav, ki bi jih krili iz drugih virov, ne zadostuje potrebam.

Miklavčičeva je še dejala, da s temi prihranki ni mogoče pokrivati naraščajočih potreb v zdravstvu, ki so med drugim posledica staranja prebivalstva, novih metod zdravljenja in novih zdravil.

Ministrstvo naj pove katere bolnike odkloniti
Po besedah strokovne direktorice KC-ja Aleksandre Markovič bodo morali nekatere bolnike odklanjati, odgovornost za to pa bo moralo prevzeti ministrstvo za zdravje, saj je odklanjanje v nasprotju z etnično normo zdravnikov.

Svet bo sejo nadaljeval čez deset dni, ko bo skupaj ministrstvom za zdravje in ZZZS-jem pregledal nacionalne potrebe in financiranje KC-ja in odločil, kako naprej. Predstavnik ministrstva Janez Remšar je dejal, da prekinitev seje ne pomeni tudi zavrnitve finančnega načrta, saj je ta pripravljen v skladu zakonodajo in razpoložljivimi finančnimi možnostmi.


Pa še en komentar:
Ja počasi se uresničujejo napovedi, kaj nam bo prinesu janševizem v zdravstvu. Popoln razpad. Če ne boš v stranki SDS, si tudi v zdravstvu med odpisanimi.
Žalosten

MHA torek, 29. april 2008 ob 01:23

Stranka Lipa bo zbirala položnice iz osnovnih življenjskih potrebščin, ki jih bodo naslovili na premierja Janšo. Očitajo mu namreč cinizem v reševanju socialne problematike.

Potem ko je minuli petek v poslanskem vprašanju Barbara Žgajner Tavš premierja Janezo Janšo vprašala, kaj bo vlada storila, da bo preprečila padanje pokojnin. Da so te res nizke, je ponazorila s primeroma dveh starejših državljank, ki, kot je dejala, prejemata prenizko pokojnino. Premier Janša ji je v daljšem odgovoru nato med drugim tudi odgovoril, da je do konca tega mandata enak znesek od svoje plače pripravljen sam nakazovati obema državljankama, če mu poslanka izroči obe položnici. Hkrati jo je povabil, da tudi ona stori enako.

V zvezi s premierovo izjavo pa se je danes odzvala tudi nekdanja poslanka SD in predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Mateja Kožuh Novak. V izjavi za javnost je povabilo predsednika vlade, naj mu poslanka preda položnici, označila kot "cinično" in jo primerjala z izjavo nekdanjega državnega sekretarja Marka Štrovsa o upokojencih in Matildi.


Več si lehko preštejete

MHA sreda, 7. maj 2008 ob 15:34

Žgajner Tavšova je JJ ne dugo nazej rekla neke za upokojence, kak slabo živijo zavolo niske penzije. Nekak je te JJ reka, ka mu nej izroči dve položnici od upokojencof in se neke petelinjo ka de pre toti dve položnici plačüva do kunca mandata. Lipa, pa je zej neven keko položnic zbrola, pa misli tote fse položnice dati JJ-i.

Lipa želi Janši predati položnice

Ljubljana - MMC RTV SLO

Poslanska skupina Lipa je na premierja Janšo naslovila poziv, da mu želi v četrtek predati položnice socialno ogroženih državljanov.

Ob predaji položnic naj bi Lipa Janši prestavila konkretne življenjske stiske, o katerih so jim povedali ljudje, ki se zaradi nizkih pokojnin in drugih osebnih dohodkov spopadajo s težavami pri preživetju. Lipa še predlaga, da bi se srečali po seji vlade.

"Če tega ne boste želeli storiti, bi lahko državljani in državljanke razumeli, da se bojite soočiti z realnostjo socialne bede v Republiki Sloveniji," so še zapisali v pozivu.

Kot je znano, je Janez Janša med odgovarjanjem na poslansko vprašanje poslanko Lipe Barbaro Žgajner Tavš pozval, naj mu izroči položnici dveh upokojenk, s katerimi ga je opozorila na stisko upokojencev, in dodal, da je sam pripravljen do konca mandata od svoje plače obema upokojenkama nakazovati enak znesek kot je na položnicah, če mu Žgajner Tavševa pošlje položnici. Poslanko pa je pozval še, naj tudi sama pomaga pri plačevanju. Lipa je nato maja začela pozivati državljane, naj jim pošljejo položnice za premierja.

Pepek z brega sreda, 7. maj 2008 ob 22:28

Tista izjava JJ-ja, ka de on ploča tisti dve položnici, je za mene - delaje norca iz lidi, keri se z vekimi mukami prebijajo skos živleje.

Totidve ženski sta gvišno dosti več dobrega napravile v svojen živleji, kak marsikeri tisti keri gnesden lepo živijo na račün dela lidi. Zato je sramota, ka moreta v štacüni štiderati keko krüha si lehko gnes küpita, ka bota do drüge penzije lehko še porkrot šle kej küpit.

Zvončica četrtek, 8. maj 2008 ob 00:47

Ja, s kakšin cinizmon je JJ odgovorja....tak ka se lehko samo pitaš ke te toti človik živi....ve pa je (pa ne samo on) hüjši kak negda fevdalci ki jih je "bolja oni" za svoje podložnike....srom jih nej bo v toti vodilni stranki da so skorok vsi tak hohštaplerski....me zanima kak bi keri od totih papastih preživja z eno Murino pločo. Srom jih nej bo. Ve je Bučar zodnič lepo reka ka je problem naših vlod- ka so še vse v komunistični štimungi (ke se lopovščine tiče - pri drügen ali ne) pa samo skrbijo za to ka vlodajo. 15 let se že vrtimo v krog pa čokamo gda de te začelo biti bojše..Tučem Hamer Zbesna

Pepek z brega četrtek, 8. maj 2008 ob 03:09

Ngda, za časa Juge še so nan bor kakše male radosti dovolili (tobok, gasilske veselice, pa podobno), gnešja oblost pa si fsakši den zmisli nekšo novo prepoved, s keroj narod še bole pocepeče.

Kebrof zakon, Tobačni zakon, Prometni zakon, Zakon o društvih...

Čiduže več stveri je prepovedanih, zapovedanih in predpisanih. Tistih devedeset posvečenih fsevednežof f parlamenti si samo nekše nove zokone zmišlovle, keri pa valojo samo za nos, male lidi.
Me zanimle, keri od poslancof bi zdigna roko za takše visoke kozni za prometne prekrške, či bi toti zokon za jega, pa za jegovo familijo tüdi vala.

optix četrtek, 8. maj 2008 ob 14:21

Vsi samo gobec vrtijo, to pa je tudi vse.
Kdaj bo enkrat narodu prišlo iz riti v glavo, da je vseeno kdo je na oblasti, da so vsi enaki, samo imajo drugi predznak oz. ime stranke katero predstavljajo. Na oblasti bo dobro njim, njihovim familijam, sorodnikom in prijateljem, ostali vecini prebivalcev pa je iz leta v leto slabse.

Od osamosvojitve do danes samo si izmenjujejo stole v vladi in parlamentu, in grabijo za sebe, svojo druzino in prijatelje.
Ko pride predvolilni čas, potem so vsi dušebrižniki pa zelo zaskrbljeni za navadnega človeka.
Tista blond cipa tavš pa saško žele peče zdaj naenkrat z nekimi položnicami hodijo okrog, če mislijo da bodo na račun tega prišli v parlament spet, se motijo.

Neee

Ja tak je, kebrof zakon, tobačni zakon, pa tak dale.

Poglej ti ta paradaks, nekdaj ko še nismo bili v EU, si meja občutek ka nekšne peneze moš, si hteja nekaj kupiti v Avstriji, pa ti je naš carinik prekopa celi avto pa če te je slučajno doba, si še nadropa kak žuti.
Gnes več carine med EU pa slovenijo nega, nemaš pa penez ka bi si kaj kupa v tujini.


Mura je nekda mela veki trg v nekdanji Jugi, vsi so kupuvali od Mure oblačila, labodove srajce pa tak dale.
Kdo pa gnes kupuvle Muro v ex yu, noben.
Vsi samo glejajo za armani, versaci, boss in podobno..
Nemaš več trg keri si meja, za evropske drzave pa je tvoj produkt nezanmiv, marketinsko neznan in tak dale..



Očolar

erof petek, 9. maj 2008 ob 14:50

Janša išče položnici

V SNS imajo že pripravljen denar za položnice upokojencev, pozitivno se bodo odzvali tudi v SD. Gulič (LDS) meni, da ''s tem ne bomo rešili nič''. Objavljamo tudi poslanske in ministrske plače!


Pisma upokojencev, ki jih je včeraj na vladinem vložišču pustila Žgajner Tavševa.

Poslanka Lipe Barbara Žgajner Tavš je včeraj na vložišču vlade oddala škatlo z dokazi, da nekateri upokojenci v Sloveniji dobivajo tudi manj kot 300 evrov pokojnine. Po podatkih Zveze upokojencev je februarja manj kot 400 evrov pokojnine prejelo kar 108.000 upokojencev.

Vlada: Izmišljeni položnici?

''Poslanka Barbara Žgajner Tavš ni izpolnila svoje javne obljube, ki jo je dala v državnem zboru, da bo premierju izročila obe položnici, ki ju je omenjala. Na seji državnega zbora je namreč dejala, da predsedniku vlade "z veseljem preda obe položnici". Tega do danes ni storila, so nam pa včeraj prinesli škatlo z nekaterimi položnicami, fotokopijami pokojninskih nakaznic in pismi. Kot je sicer medijem dejala poslanka, naj bi bila med njimi tudi ena izmed dveh omenjenih položnic, vendar iz vsebine škatle to ni razvidno. Omenjena položnica, če sploh je v škatli, namreč ni označena, da bi na podlagi tega premier lahko uresničil svojo obljubo in do konca mandata omenjeni upokojenki plačeval enak znesek od svoje plače.''

''Zakaj nam poslanka omenjenih dveh položnic ni izročila, ne vemo. Njeno sklicevanje na varstvo osebnih podatkov je namreč moč tudi razumeti kot izgovor za izmikanje njeni javno dani obljubi. Kabinet predsednika vlade namreč osebnih podatkov obeh upokojenk nikoli ni nameraval javno objaviti, zato je vsaka bojazen odveč. Edino, če položnici, ki ju je v poslanskem vprašanju omenjala poslanka, dejansko ne obstajata in sta izmišljeni,'' so dodali.

Za poslance 200 evrov ni veliko

Tavševa je napovedala, da bo poleg premierja Janeza Janše izzvala tudi poslance. ''Položnice, ki sem jih dobila, je treba plačati, zato naj vsak poslanec zanje prispeva po 200 evrov.'' Žogica je torej tudi na strani predstavnikov ljudstva, ki prejemajo od 3.000 do 6.000 evrov bruto plače, zato 200 evrov zanje ni preveč.

Prva poslanska skupina se je že odzvala. ''Poslanci Slovenske nacionalne stranke se strinjamo s predlogom. Zakaj pa ne? Tako imamo že pripravljenih 600 evrov v svoji blagajni, vsak poslanec po 200 evrov,'' je zatrdil predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Denar bodo zbirali tudi v SD. ''Ko bomo dobili predlog, se bomo do njega gotovo pozitivno opredelili. Poslanke in poslanci SD smo namreč občutljivi na stiske mnogih ljudi, ki od svoje plače ali pokojnine ne morejo živeti. In prav zato nas še toliko bolj skrbi skrajna aroganca predsednika vlade do takih primerov, saj je prav vlada najodgovornejša za takšno stanje in nove rešitve,'' je sporočil vodja poslanske skupine Miran Potrč.

V poslanski skupini LDS pa se ne bodo odzvali. Zakaj? Poslanec Aleš Gulič je odločitev utemeljil z besedami: ''To se nam zdi popolna neumnost. S tem ne bomo rešili nič, ampak bomo za trenutek omilili stisko. Naši poslanci že darujejo na drugačne načine, v humanitarne namene.''

Poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti "sta trenutno na službeni poti", zato nam odgovora niso mogli posredovati. Na odzive drugih čakamo ..

PREGLED PLAČ FUNKCIONARJEV ZA APRIL 2008

Plače v vladnem kabinetu za april 2008

Pepek z brega petek, 9. maj 2008 ob 22:20

kej 200 evro - to je resen skoro nič.

Nej bodo junaki (celi parlament z vlodoj vred), pa nej do volitef živijo s 400 evri na mesec, ostalo pa nej dojo med lidi.
Tak bodo kumej vidli, ge je vrag duma. Tak bodo spoznali, kak v risnici živi narod za kerega se oni tak trüdijo, pa teko dobrega naprovijo.

Lehko je polek takše lepe ploče ednok v mandati dati fkrej 200 evrof (pa še to je pitaje, či nedo nejšli kakše rezerve, ka do si toti posebni izdatek refunderali). Či bi celi mandat živeli s 400 evri na mesec, te bi drgačik štinderali, pa tüdi delali.

MHA petek, 20. junij 2008 ob 16:38

Sen pret já pa sen podočki na mizi vida janšof cejtng Tednik. Prvo mi je v oči palo, ka je to nejbol bran cejtng v Sloveniji. Hjooj Jah, či vervleš v dobre vile seveda Butl

Te neke piše ka se Kresalova z drogin avijonon vozi v Milano nakipüvat. Či ji je JJ fošen ka un sfoji Urški nemre privoščiti aviona Mislec Te pa mi je začela müha težiti pa sen jo lepo z JJ cejtngon mohna pa ji čunte potrja, da sen packe ne pri roki meja. Za neke pa je le priročen toti JJ cejtng Jezik Hihihi

fargo petek, 20. junij 2008 ob 17:45

MHA je napisal/a:
Te pa mi je začela müha težiti pa sen jo lepo z JJ cejtngon mohna pa ji čunte potrja, da sen packe ne pri roki meja. Za neke pa je le priročen toti JJ cejtng Jezik Hihihi

hahahaa , či si jo slučajno z sliko JJ trofa,moreš paziti ki boš tote sratcajtinge pusta, ka nede keri misla ka je Gorbačovova slika gori.

Ko si že pred Uršolo omena, meni zadnje čase zgleja nekšna zmantrana..... kak že provijo za tisti ženski sindrom, aja sindrom nepo...... ženske.

Zvončica sobota, 21. junij 2008 ob 00:24

....hm....Bejba

Tunč sobota, 21. junij 2008 ob 17:27

Me zanima kak dugo bi bili toti cajtngi najbolj brani v državi če bi jih prodajali za 10 centof. Še dobre vile ga ne bi kupile pa jih je sama dobrota.HahahaNa zadnje urejal: Tunč, dne: sobota, 21. junij 2008 ob 16:31

MHA sreda, 25. junij 2008 ob 00:50

Danilo Türk je za POPTV povedal, da sedmih novih veleposlanikov, ki jih je vlada že potrdila, ne namerava poslati v tujino pred volitvami.

Video:Med Türkom in vlado je prvič počilo

Je JJ misla ka ke de si un sprdna ka de mo Türk potrdja Hjooj



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.