Petdnevne počitnice otrok v DOSOR-ju

Družini in ženskam prijazno podjetje potrjuje odlične nazive

Filip Matko, torek, 7. julij 2015 ob 10:03
Počitnice otrok, foto: Jasmina Štandeker

Počitnice otrok, foto: Jasmina Štandeker

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, se ponaša z odličnimi nazivi, kot sta to naziv »Družini prijazno podjetje« in »Ženskam prijazno podjetje«. To potrjujejo v tem domu starejših z aktivnostmi, kot je v tem tednu, od ponedeljka do petka, organizirano in vodeno petdnevno ustvarjalno počitnikovanje za otroke zaposlenih v DOSOR-ju.

Po prvem jutranjem srečanju ter druženju ob ogledu risank ter zajtrku se je prvi dan letošnjih počitnic skupina otrok, skupaj z mentoricami, odpravila v živalski vrt »Sikalu zoo« v Boračevi. Po vrnitvi so se okrepčali s sadnimi napitki in sledilo je skupno kosilo, po kosilu pa počitek v prostorih domske knjižnice. Do odhoda staršev iz službe pa so svojo domišljijo lahko mladi počitničarji »sprostili« v Legoland delavnici.

Drugi dan druženja je namenjen igram brez meja in peki palačink, tretji dan kreativnim delavnicam (oblikovanje gline, slikanje na steklo) ter pantomimi in izdelovanju instrumentov, četrti dan bodo risali s kredami na DOSOR-jevem dvorišču ter imeli skupno tombolo ter sladoledni dan s stanovalkami in stanovalci doma, a zadnji dan še umsko poigravanje z Vanjo Lebar ter zaključek, skupaj s starši.

Vse dni jih bodo spremljale mentorice, zaposlene v DOSOR-ju: Anita Kranjec in Andreja Lenarčič, po posameznih dnevih pa še Vesna Razboršek, Breda Sovič, Jožica Čolnik, Slavko Verzel, Majda Volf, Klavdija Njivar, Andreja Čuk, Mojca Kumlanc in Saša M. Ratnik.


Več v Kultura in izobraževanje