Zombi opera in 3D Mapping projekcija ob koncu 11. Grossmanna

Ob umetniški instalaciji prleškega umetnika Roberta Juraka, je za zvočni performans poskrbela zvočno-performativna entiteta HuxDexAA, za posebno atrakcijo pa je poskrbel še Aleš Gibičar s 3D-mappingom

Prlekija-on.net, nedelja, 19. julij 2015 ob 07:15
Zombi opera

Zombi opera

Pester zadnji dan 11. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je postregel tudi s kiparsko-glasbenim performansom Zombi opera na Miklošičevem trgu in 3D Mapping projekcijo na blagovnico na Glavnem trgu.

Ob umetniški instalaciji prleškega umetnika Roberta Juraka, je za zvočni performans poskrbela zvočno-performativna entiteta HuxDexAA.

Za posebno atrakcijo pa je poskrbel še Aleš Gibičar, freelancer na področju 3D oblikovanja, animacije in video produkcije, ki je pripravil 3D Mapping projekcijo na blagovnico. Dogodka sta se žal časovno prekrivala, zato so nekateri to zanimivost zamudili.

Še prej je na Glavnem trgu potekala Zombi parada, kjer so zombiji na čelu z zombi tovornjakom zavzeli ulice Ljutomera, nato pa je v Domu kulture potekala zaključna prireditev, kjer so podelili nagrade festivala.

Podeljene so bile naslednje nagrade:
  • HUDI MAČEK za najboljši celovečerni film: Zli duh / Ghoul (Češka, 2015, Petr Jákl)
  • HRUPNI MAČEK za najboljši glasbeni dokumentarec: Morphine. potovanje sanj / Morphine: Journey of Dreams (ZDA, Italija, 2014, Mark Shuman)
  • SLAKOV HUDI MAČEK za najboljši kratki film: Mrtva srca / Dead Hearts (Kanada, 2014, Stephen W. Martin)
  • MELIES D'ARGENT za najboljši evropski fantastični kratki film: Poslednja formalnost / Dernière formalité (Belgija, 2014, Stéphane Everaert)
  • VINSKI ŠAMPION HUDI MAČEK za najboljše vino: Revolution, Turistična kmetija Hlebec
  • Zmagovalni film Male delavnice groze je Blood Snake 2: Revenge of the Two Brothers (Slovenija, 2015, Aron Horvath).

Več o zaključni prireditvi še sledi.



Več v Kultura in izobraževanje