Slovesno odprli pločnik na Kamenščak

Pohodniki so se zbrali na Miklošičevem trgu v Ljutomeru od koder so se podali po novem pločniku do Žižkove kapele, kjer je potekal kulturni program s prerezom traku

Prlekija-on.net, sobota, 1. avgust 2015 ob 09:06
Slavnostni prerez traku

Slavnostni prerez traku

V petek, 31. julija, so tudi uradno odprli novozgrajen pločnik na Kamenščak. Ob tem so se pohodniki zbrali na Miklošičevem trgu v Ljutomeru od koder so se podali po novem pločniku do Žižkove kapele, kjer je potekal kulturni program s prerezom traku.

Ob tem sta spregovorila predsednik Krajevne skupnosti Ljutomer, Cvetko Melin in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Trak so skupaj prerezali županja, predsednik KS Ljutomer ter najmlajša in najstarejša krajanka Sp. Kamenščaka. Po slavnostnem prerezu traku je msgr. Izidor Veleberi blagoslovil pločnik, ki je ob tem prejel tudi darilo iz rok županje ob osebnem prazniku. V kulturnem programu je nastopil Pihalni orkester KD Ivan Kaučič, zaigral je mladi harmonikar David Lukner, ki je pohodnike spremljal že iz Ljutomera, program pa je povezaovala Mira Rebernik Žižek, ki je ob poti po pločniku prebrala tudi nekaj poezije.

Po slovesnosti je sledilo še druženje ob pogostitvi.

Odsek pločnika se je zgradil v dolžini 750 metrov in širine 1,6 metra ob regionalni cesti, sočasno s katerim se je zgradila tudi javna razsvetljava, dodatno pa so se uredile klopi in koši, položil se je tudi optični kabel. Pločnik je gradila družba SGP Pomgrad, d. d., pogodbena vrednost del pa je znašala dobrih 541 tisoč evrov z DDV.

Potek gradnje pločnika si lahko ogledate tukaj.


Več v Kultura in izobraževanje