Na Svetinjah postavili klopotec in imenovali 2. vinsko kraljico VTC 15

Pozdrav trgatvi na Svetinjah na prireditvenem prostoru pred Svetinjsko kletjo

Prlekija-on.net, sobota, 15. avgust 2015 ob 17:06
Pozdrav trgatvi na Svetinjah

Pozdrav trgatvi na Svetinjah

V soboto, 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja, je na Svetinjah na prireditvenem prostoru pred Svetinjsko kletjo, potekala prireditev Pozdrav trgatvi.

Na prizorišču je nastopila Ljudska godba Ivanjkovci, podelili so priznanja zaslužnim občanom, ki sta ju prejela Marta Gregorc in Vinko Tušek, Veličanam pa so podelili priznanje za najlepše urejeni kraj v Krajevni skupnosti Ivanjkovci.

Na prireditvi so uradno imenovali 2. vinsko kraljico Jeruzalemske vinsko turistične ceste (VTC 15). Nova vinska kraljica je postala Mateja Šek, ki je krono prevzela od dozdajšnje vinske kraljice Urške Lesjak Smej. Dogodku so bile priča tudi vinske kraljice iz Slovenskega vinskega kraljestva, in sicer 5. ptujska vinska kraljica Urška Polanec, 9. mariborska vinska kraljica Urška Bračko, kraljica metliške črnine 2015 Katja Jakljevič, 4. cerkvenjaška vinska kraljica Martina Breznik in 4. kogovska vinska kraljica Polona Kolarič.

Matija Bratuša iz Središča ob Dravi je nato na prireditvenem prostoru postavil še klopotec, ki bo ob prihajajočih trgatvah iz letos bogato rodnih vinogradov odganjal ptiče. Klopotec je blagoslovil domači župnik.

Vsi so si lahko postregli tudi z brezplačnim bogračem, za zabavo pa je poskrbel Ansambel Sorodniki - Die Verwandten Oberkrainer.