Gasilska mladina se je pomerila na 9. regijskem orientacijskem teku

Na progo se je podalo 41 ekip, ki so tekmovale v 3 starostnih kategorijah: pionirji, mladinci in gasilci pripravniki

Sara Munda, ponedeljek, 7. september 2015 ob 14:17
9. regijski orientacijski tek za gasilsko mladino

9. regijski orientacijski tek za gasilsko mladino

Svoje znanje iz orientacije in gasilskih vaj je ta vikend na razgibanem terenu v Pršetincih preizkušala gasilska mladina. Vrline, ki so odlikovale zmagovalce so bile hitrost, zbranost, razmišljanje in sposobnost orientacije.

Podravsko regijsko tekmovanje v orientacijskem teku za gasilsko mladino, ki so ga organizirali gasilci PGD Pršetinci v soboto, 5. septembra, je še dodatno popestrilo deževno vreme, saj je tekmovalcem pričaralo vzdušje intervencije.

Na progo se je podalo 41 ekip, ki so tekmovale v 3 starostnih kategorijah: pionirji, mladinci in gasilci pripravniki. Posamezno ekipo sestavljajo trije člani, najmlajše pionirje je na poti spremljal tudi mentor. Tekmovanja so se udeležile tudi ekipe, ki so tekmovale izven konkurence in na tak način pridobivale izkušnje za naslednji orientacijski tek.

»Ta zvrst tekmovanja se je v naši regiji letos odvijala že deveto leto, vendar kljub temu do zdaj ni doživela večjega vključevanja društev. MK smo celotno prejšnje in letošnjo leto poudarjali, naj se mentorji skupaj s pomladkom preizkusijo tudi v tej zvrsti gasilskega tekmovanja, saj je tukaj potrebna tako kondicija ter znanje, ki ne izzveni tudi kasneje v gasilstvu,« je o tekmovanju povedala Aleksandra Belšak, predsednica MK podravske regije. Orientacija se je skozi leta razvila in na letošnjem regijskem tekmovanju je sodelovalo 7 gasilskih zvez, kar je polovica vseh iz podravske regije.

Končni rezultat uvrščenih na državno tekmovanje, ki bo 19. septembra v Dolah pri Litiji.

 EKIPAGASILSKA ZVEZA

Pionirji:
1Majšperk-Breg 1Majšperk
2Majšperk-Breg 2Majšperk

Pionirke:
1PršetinciSv.Tomaž
2IvanjkovciOrmož

Mladinci:
1PršetinciSv.Tomaž
2Koračice 2Sv.Tomaž

Mladinke:
1Pršetinci 1Sv.Tomaž
2Pršetinci 2
Sv.Tomaž

Pripravniki:
1PragerskoSlovenska Bistrica
2Lovrenc na Dravskem poljuKidričevo


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje