Ninin sprejem in Tinin šampanjec za filmske ustvarjalce »Svitanja«

Nina Stegmüller je sprejela del filmske ekipe z režiserko in scenaristko Tino Ščavničar ter soscenaristom Sandijem Jesenikom na čelu

Prlekija-on.net, sreda, 9. september 2015 ob 10:13
Filmska ekipa v Prlekiji

Filmska ekipa v Prlekiji

V ponedeljek je v Mladinskem centru Prlekije potekala krajša slovesnost na kateri je Nina Stegmüller, članica ljutomerskega občinskega sveta, predsednica Mladinskega sveta Ljutomer in programska voditeljica prleškega mladinskega centra sprejela del filmske ekipe z režiserko in scenaristko Tino Ščavničar ter soscenaristom Sandijem Jesenikom na čelu.

Mlada, profesionalna ter perspektivna filmska ekipa je v minulem tednu ustvarjala na terenu, na območju Prlekije in Prekmurja ter posnela vse potrebne kadre, ki bodo sedaj na Fakulteti za dramsko umetnost v Beogradu zmontirani v diplomski film mlade, novopečene, ljutomerske režiserke Tine Ščavničar. Film bo nosil naslov Svitanje ter bo govoril o ljubezenskih in še kakih problemih sedanje mlade generacije.

Njegova prva predstavitev bo morala potekati v okviru omenjene srbske fakultete, sicer pa ustvarjalci iz Beograda, Ljubljane in še nekaterih drugih mest v Sloveniji obljubljajo uradno premiero v jesenskem času v Ljutomeru. Gostiteljica Nina Stegmüller (vsaka povezava imena z glavno vlogo, filmsko Nino je zgolj slučajna) jim je čestitala in pohvalila njihovo zagnano in intenzivno delo, v minulih sedmih dnevih so tako rekoč ustvarjali od zgodnjih jutranjih ter do poznih večernih ur. Izrazila je tudi prepričanje, da bo nastali film naletel na plodna tla in zanimanje publike ter izrazila ponos, da so tako složno in v mednarodni zasedbi uspešno ustvarjali in da so izbrali prav tukajšnje kraje za filmsko promocijo ter da je pred njimi še bogato kulturno ustvarjanje.

Režiserki Tini pa je še preostala prijetna dolžnost, da je ob zaključku terenskega filmskega dela odprla šampanjec in ga z veseljem razlila v kozarce prisotnim. Filmu Svitanje na zdravje in na njegovo uspešno filmsko pot!

MCP


Več v Družabno