Žogarija - učenci OŠ Veržej drugi v Sloveniji

Na prireditvi je sodelovalo devet zmagovalnih ekip predhodnih tekmovanj iz celotne Slovenije

Prlekija-on.net, četrtek, 10. september 2015 ob 13:54
OŠ Veržej na finalni Žogariji

OŠ Veržej na finalni Žogariji

26. maja 2015 je pred Mercator centrom v Ljutomeru potekala prireditev Žogarija, ki so se je udeležile nekatere osnovne šole iz Prlekije.

Namen in cilj Žogarije je preko športa in spremljajočih vzgojnih dejavnosti krepiti povezovanja in prijateljstva. V prvi vrsti pa ta projekt predstavlja športno druženje, gibanje in zabavo mladih. Namen projekta je še razvijanje in spodbujanje strpnosti, fair play-a v tekmovalnem delu, nastopu navijaških skupin, v druženju in zabavi s pevskimi in plesnimi nastopi. Žogarija spodbuja tudi ustvarjanje in osveščanje pomena zdrave prehrane in okoljevarstva. Udeleženci Žogarije iz različnih osnovnih šol med seboj tekmujejo v nogometu 3 na 3, spretnostnih igrah, kvizu znanja ter se predstavijo s plesno-pevskimi nastopi.

Na Žogariji v Ljutomeru so se najbolje izkazali učenci OŠ Veržej in OŠ Križevci, a ker ima pri Žogariji največjo težo nogomet in Veržej odlične nogometaše, se je OŠ Veržej uvrstila na finalno prireditev, ki je potekala 8. septembra 2015 na Bledu. Na tej prireditvi je sodelovalo devet zmagovalnih ekip predhodnih tekmovanj iz celotne Slovenije, ki jih je v uvodnem delu prireditve pozdravil nekoč vrhunski smučar Jure Košir. Sledile so športne igre v predtekmovanju in nato finale. Finale Žogarije so popestrile pevsko-plesne točke posameznih šol. OŠ Veržej se je predstavila s hip-hopom in twirlingom.

Učenci OŠ Veržej so v samem finalu dosegli odlično 2. mesto v državi. Hkrati pa so navijači OŠ Veržej pokazali veliko mero navijaškega duha s spoštljivim in strpnim navijanjem za vse tekmovalne ekipe.

Klavdija Krajnc, Ksenija Seršen


Več v Šport